MENUMENU

Otteluraportti

Harjoitusotteluiden voittoputki jatkuu – Ässät kaatui Hakametsässä

Ilves kohtasi harjoituskauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan Ässät. Tupsukorvat ottivat kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 2-1. Kotijoukkueen maalintekijöinä toimivat Juhani Tamminen ja Joose Antonen.

Avauserässä tekopaikat vähissä

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 1.49, kun Ässien Matti Lambergille vihellettiin jäähy kiinnipitämisestä. Kotijoukkueen ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään, ja ensimmäiset ratkaisuyritykset nähtiin vasta jäähyn lopussa. Joukkueiden tultua täysilukuisiksi pelin painopiste pysyi seuraavatkin minuutit Ässien puolustusalueella, mutta kiekko pyöri lähinnä kulmissa.

Seitsemännen minuutin tienoilla Juhani Tamminen pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto jäi Ässien maalivahti Henri Kiviahon varusteisiin. Minuutin kuluttua edellisestä Ilves-maalivahti Antti Lehtonen puolestaan torjui b-pisteen kaaren takaa lähteneen vedon räpylällä.

Ajassa 9.40 kotijoukkue pääsi toista kertaa ylivoimalle Ässien vaihtovirheen seurauksena. Nyt pakkopeli saatiin rauhoitettua paremmin, ja reilun puolen minuutin jälkeen Juho Liuksiala tarjosi vierelleen vetopaikan Joose Antoselle, jonka terävä rannelaukaus painui kuitenkin vasemman tolpan kautta ohi. Seuraava tilanne tuli maalin eteen Juhani Tammiselle, jonka nopean vedon Kiviaho onnistui torjumaan. Jäähyn lopussa Kiviaho venytti vielä kertaalleen patjansa Antosen ohjauksen tielle.

Vajaat viisi minuuttia ennen erän päätöstä hyvin tilanteen loppuun asti pelannut Teemu Rautiainen ja Julius Valtonen pelasivat kahdella nopealla syötöllä kiekon päädystä maalin eteen Panu Mieholle, joka ei kuitenkaan onnistunut kääntämään pelivälinettä kohti maalia. Antti Lehtonen puolestaan joutui torjuntatöihin, kun ex-Ilves Saku Salmelan viivalaukaus otti kimmokkeen ja seuranneen aloituksen jälkeen Peter Tiivola laukoi terävästi ranteella. Lievästi Ilves-merkkinen avauserä jäi lopulta maalittomaksi.

Tamminen ja Antonen osuvat

Ilves käänsi pelin painopisteen heti toisen erän alussakin kohti Ässien maalia, mutta avausmaali antoi edelleen odottaa itseään. Ajassa 23.33 tupsukorvat pääsivät kolmatta kertaa ylivoimalla, kun Ässien Niklas Peltomäki joutui rikkomaan puolustusalueella. Seurauksena oli ottelun avausmaali, kun Juhani Tamminen pääsi iskemään kiekon sisään takatolpalta Panu Miehon hienosta syötöstä ajassa 24.15. Toinen syöttöpiste merkittiin Teemu Rautiaiselle.

Ässien kuittaus oli lähellä minuutin kuluttua, kun ohjaus ilmasta oli lähellä painua takakulmaan. Hetken kuluttua Antti Lehtonen joutui torjumaan myös vasemmalta b-pisteeltä lähteneen terävän laukauksen. Ottelun seuraavastakin maalista vastasi kuitenkin Ilves, kun Joose Antonen laukoi kiekon komeasti Henri Kiviahon kilpipuolelta sisään ajassa 27.21. Maalin syöttöpisteet merkittiin Eemeli Suomelle ja Juho Liuksialalle.

Porilaiset olivat tälläkin kertaa lähellä osua heti Ilveksen maalin jälkeen, mutta Antti Lehtonen nappasi tolpasta kimmonneen kiekon kiinni. Ässien ensimmäinen ylivoima koitti Suomen poikittaisen mailan myötä ajassa 29.48. Patapaitojen ykkösnyrkki liikutti kiekkoa vaarallisesti Sakari Salmisen johdolla, mutta kavennusmaali jäi syntymättä. Ässien seuraava tilanne tuli maalin eteen nousseelle puolustaja Juho Tommilalla, jonka ohjauksen Lehtonen pystyi myös torjumaan.

Porilaisten painostusjakson katkaisi lopulta jäähy. Ilves pääsi neljättä kertaa ylivoimalle ajassa 34.18, kun Kristian Tuohilampi lähti istumaan kampitusjäähyä. Joose Antoselle pelattiin vetopaikka samalle paikalle kuin 2-0-maalissa, mutta tällä kertaa Henri Kiviaho torjui kilvellä. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hyvin liikkunut Ilves piti kiekkoa pitkään hyökkäysalueella vielä pakkopelin jälkeenkin. Maalia tämäkään pyöritys ei tuottanut, mutta Ässät joutui turvautumaan tilanteessa pitkään kiekkoon.

Seuraavassa vaihdossa Joona Ikonen laukoi terävästi vasemmalta laidalta ja seuranneesta maalinedustilanteesta Ässien Saku Salmelalle tuomittiin jäähy väkivaltaisuudesta. Juhani Tammisen 1-0-maali jäi kuitenkin erän ainoaksi ylivoimaosumaksi, joten toiselle erätauolle mentiin Ilveksen 2-0-johdossa.

Jännitys säilyy loppuun asti

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Ilveksellä oli vetopaikka viivasta ja Ässillä lähempää maalia, mutta Henri Kiviaho ja Antti Lehtonen eivät olleet yllätettävissä. Muutamaa vaihtoa myöhemmin Ilves-hyökkääjä Juho Liuksiala pelasi uhrautuvasti ja blokkasi Ässien puolustajan kovan lyöntilaukauksen heittäytymällä keräten kotijoukkueen vaihtopenkin ja yleisön arvostuksen.

Erän seitsemännellä minuutilla Ilves-kapteeni Eemeli Suomi nousi hyvään vetopaikkaan, mutta puolustajan jaloista lähtenyt painava rannelaukaus viuhui hieman vasemmalta puolelta ohi. Jatkotilanteesta Ässien Aleksi Rekoselle tuomittiin estämisjäähy ja Ilves pääsi kuudetta kertaa ylivoimalle. Paras tekopaikka tuli kuitenkin Ässien Tommi Taimelle, mutta Antti Lehtonen torjui puolustajan laukauksen helpohkosti. Ilves ei saanut pakkopeliään toimimaan, ja lukemat pysyivät 2-0:ssa.

Jäähyn jälkeen porilaisjoukkue otti kiekonhallinnan, mutta painostus ei tuottanut tulosta, vaikka muun muassa Jarno Kärki pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Saku Salmelan hyvästä esityöstä. Seuraavassa vaihdossa Ässät hyödynsi pitkä kiekko -sääntöä, kun peliväline pelattiin nopeasti päädystä maalin eteen, mutta laukaus suuntautui hieman oikealta ohi.

Yksi ottelun näyttävimmistä suorituksista nähtiin seuraavassa vaihdossa, kun harjoitusotteluissa pirteästi esiintynyt Panu Mieho kohahdutti Hakametsän yleisöä kahdella hienolla harhautuksellaan. Ässien 2-1-kavennusosuma syntyi lopulta ajassa 51.34, kun Jussi Makkonen sai jatkettua kiekon läheltä maaliviivan yli. Seuraavassa vaihdossaan Mieho tarjosi päädystä Topias Haapaselle hyvän vetopaikan, mutta kiekko kimposi Henri Kiviahon varusteiden kautta ohi.

Kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua Ilves karkasi puolittaiseen ylivoimahyökkäykseen. Liukasliikkeinen Juho Liuksiala päätyi ahdistettuna omaan laukaukseen, jonka Kiviaho torjui eikä antanut irtokiekkoa. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Ässien Jarno Kärki sai kaksi mahdollisuutta iskeä tasoitusmaali, mutta hyökkääjä ei onnistunut ohittamaan Antti Lehtosta.

Ässät käytti aikalisänsä ajassa 59.22 ja otti samalla kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Sakari Salminen lähetti vielä viuhuvan rannelaukauksen vasemman b-pisteen kaarelta, mutta kiekko kolisi plekseihin. Ilveksen johto piti loppuun asti, ja joukkue otti kolmannen peräkkäisen voittonsa lukemin 2-1.

Seuraava ottelu:

Ilveksen seuraava ja samalla viimeinen ennen kauden alkua Hakametsässä pelattava harjoitusottelu on ensi viikon torstaina 30.8. HPK:ta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy kauden 2018-19 kausikortilla.

Ilves-HPK-liput


Varaa kausikorttipaikkasi kaudelle 2018-19!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
13
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
18
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
30
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+15
+ / -

RANGAISTUKSET
#91 HALMO
97
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 42 139 64 94
2. Tappara 42 123 110 74
3. TPS 42 113 101 74
4. Pelicans 41 119 93 70
5. Lukko 42 117 118 66
6. HPK 42 115 102 66
7. HIFK 42 123 120 64
8. Ilves 42 118 124 61
9. Sport 42 130 142 59
10. SaiPa 41 105 116 58
11. JYP 41 103 102 56
12. KalPa 40 99 123 53
13. KooKoo 42 108 136 52
14. Jukurit 42 103 122 50
15. Ässät 41 81 123 39

Lisää aiheita

22.1.2019 / Uutinen

Joona Ikoselle ja Tuomas Salmelalle jatkosopimukset, Nikolas Matinpalon optio käytetään

Ilves on tehnyt hyökkääjä Joona Ikosen, 20, ja puolustaja Tuomas Salmelan, 23, kanssa jatkosopimukset. Ikosen jatkosopimus on kolmivuotinen ja Salmelan yksivuotinen....

LUE LISÄÄ


19.1.2019 / Otteluraportti

Lukon tähtipelaajat liikaa Ilvekselle – Laaksosen loukkaantuminen säikäytti

Ilveksen kolmen ottelun viikko päättyi Raumalla toiseen peräkkäiseen tappioon, kun Lukko piti pisteet kotihallissaan 5-2-voitolla. Lukon kärkihyökkääjien tehoilta oli tamperelaisille liikaa,...

LUE LISÄÄ


18.1.2019 / Otteluennakko

Kannattajien tukema Ilves pistejahdissa Raumalla

Ilves matkaa lauantaina Raumalle, jossa se kohtaa suurilukuisen kannattajaryhmänsä tukemana Rauman Lukon ennen kuin suuri osa paikalle saapuneista katsojista ja joukkueesta...

LUE LISÄÄ


17.1.2019 / Otteluraportti

Kärpät tehokkaampi Hakametsässä

Eilen TPS:n Turussa kaatanut Ilves isännöi torstai-iltana Kärppiä Hakametsässä. Kannattajakatsomon upealla tifolla käynnistynyt ottelu kääntyi nopeasti tehokkaasti pelanneen Kärppien johtoon, eikä...

LUE LISÄÄ