Vesa Suonsyrjä

Hakametsässä nähtiin vauhdikas kamppailu, jossa Ilves kellisti 5293 katsojan edessä Pelicansin 3-0. Ottelun ykköstähtenä tuikki nollapelin pelannut Riku Helenius.

Ilves vahvempi avauserässä

Ottelu alkoji rajulla vauhdilla ja ensimmäinen paikka aukesi harhasyötön myötä Pelicansin Hannes Björniselle, joka pääsi puolittain karkuun. Riku Helenius nappasi kuitenkin alanurkkaan suuntautuneen laukauksen patjallaan.

Ilves pääsi ylivoimalle jo ajassa 1:59, kun Nico Manelius piti Tapio Laakson mailasta kiinni rangaistuksen arvoisesti. Ilveksen ylivoimaviisikko piti painetta yllä täydet kaksi minuuttia, mutta Pelicans kesti rajun paineen.

Pelin edetessä Pelicansin raju karvauspelaaminen aiheutti ongelmia Ilvekselle, mutta Ilves onnistui jatkuvasti ohjaamaan tilanteet pois keskustasta. Ilveksellä oli muutama paikka avausmaaliin, mutta Janne Juvonen torjui Otto Koivulan väkevän nousun ja Topias Haapasen vahvasta noususta syntyneen Juuso Pullin maalipaikan.

Ajassa 8:20 toteen pantu Lubor Sulakin rangaistus ei ehtinyt vanhentua kuin 20 sekuntia ennen kuin helähti. Teemu Lepauksen ja Ville Meskasen jalkapallotaidot pitivät kiekon hyökkäysalueella ja kiekko kiersi Ville Meskasen ja Sami Sandellin kautta Eemeli Suomelle, joka iski Ilveksen 1-0 johtoon hienon kuvion päätteeksi.

Vain minuuttia myöhemmin Ilves oli karata kahden maalin johtoon, kun Ville Meskanen taiteili kiekon Arttu Ruotsalaiselle tyhjän maalin eteen. Syöttö tuli kuitenkin sen verran jalkoihin, että maali jäi syntymättä. Hetkeä myöhemmin Topias Haapanen sai kaksiminuuttisen kampituksesta ja Ilves joutui alivoimalle. Alivoima oli kuitenkin jämäkkää ja Pelicans jäi ilman tekopaikkoja.

Kaukalossa oli hurja vauhti kahden luisteluvoimaisen joukkueen kiitäessä kenttää päästä päähän. Jälkimmäisellä puoliskolla erää paikat jäivät vähiin, mutta Ilves pääsi vielä ylivoimalle kun Miska Siikonen kampitti aloitksen jälkeen kiekkoon kirmanneen Arttu Ruotsalaisen ajassa 17:44. Ylivoima pyöri jälleen hyvin, mutta huippupaikat jäivät syntymättä ja näin ensimmäiselle erätaulle siirryttiin lukemissa 1-0.

Huippuvireinen Sandell tuplaa johdon

Toiseen erään vauhti ei ainakaan laantunut vaan peli aaltoili päästä päähän. Yli 23 minuuttia ottelussa pelannut Iikka Kangasniemi tarjoili Aleksi Mustoselle hienon syötön, mutta laukaus kilpistyi Heleniuksen maskiin. Ilves loi pitkän paineen Pelicansin päähän ja Sami Sandellilla oli hyvä laukauspaikka Teemu Rautiaisen jättösyötöstä Janne Juvonen kuitenkin torjui Sandellin yrityksen ja jatkotilanteessa Ville Meskasen yrityksen.

Ilves loi toistamiseen vahvan paineen ja toinen maali suorastaan roikkui ilmassa. Tilanne päättyi kuitenkin Rautiaisen kampitettua Mikko Kousan tilanteen ulkopuolella ajassa 29:36. Pelicansin ylivoima pyöri hyvin ja vain Riku Heleniuksen unelmatorjunta piti Ilveksen johdossa. Heti rangaistuksen päätyttyä Pelicans sai kiekon maaliin, mutta syntynyt maali hylättiin varsin selkeän potkuliikkeen vuoksi. Pelicans sai tilanteesta uutta virtaa ja Ilves oli vaikeuksissa ja tarvitsi huippuvireisen Heleniuksen torjuntoja johdon säilyttämiseen. Pelicansin paine hellitti ajassa 35:16, kun Aleksi Mustonen lähti poikittaisesta mailasta rangaistusaitioon. Ilveksen hyvin läpi ottelun pyörinyt ylivoima vaati ainoastaan 40 sekuntia tällä yrittämällä.

Teemu Lepaus ja Ville Meskanen sahasivat kahdella pitkällä syötöllä puolustuksen auki ja Sami Sandell löi lukemiksi 2-0 tolpan ja Janne Juvosen selän kautta ajassa 35:54. Pelicans pääsi vuorostaan ylivoimalle ajassa 37:39 kun Teemu Lepaus kampitti Iikka Kangasniemen. Maali suorastaan roikkui ilmassa, mutta Ilves kesti Riku Heleniuksen johdolla. Ylivoiman lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Pelicansin Roope Elimäki yritti pyörähtää kiekon maalille, mutta luistin taisi tarttua railoon ja Elimäki tuettiin ulos kaukalosta.

Elimäki ei peliin enää palannut ja kahden erän jälkeen Ilves johti lukemin 2-0.

Ilves varmistaa kotiyleisön tuella täydet pisteet

Kolmannessa erässä taistelu oli rajua ja vauhti hurjaa. Pelicans puristi Ilvestä ahtaalle, mutta Ilves puolusti erinomaisesti pelin keskustan ja iski terävästi vastaan.

Ilveksen paras paikka siunaantui Juho Liuksialalle, joka pääsi yksin läpi Topias Haapasen hyvän pelaamisen kautta. Kiekko pyörähti kuitenkin juuri ratkaisuhetkillä ja Juvonen selvisi ilman torjuntaa. Tilannetta edelsi konkaripuolustaja Arto Laatikaisen komea lonkkataklaus Taavi Vartiaiseen.

Ajassa 57:34 Pelicans otti maalivahdin pois ja lähti hakemaan kavennusmaalia. Reilua minuuttia myöhemmin ajassa 58:41 Antti Tyrväisellä oli miljoonan euron tontti, mutta Helenius nappasi tärkeän torjunnan syöksytorjunnallaan. Samassa ajassa Pelicans otti aikalisän ja jatkoi ilman maalivahtia. Ilves selvisi kuitenkin helposti ja pysyi itse kiekossa. Joe Piskula syötti Teemu Rautiaisen tekopaikkaan ajassa 59:14 ja torjuntaa yrittänyt Libor Sulak turhautui ja löi mailansa maalikehikoihin voimalla saaden palkinnoksi 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Vahvasti puolustanut Ilves nappasi näin huipputärkeän 3-0 voiton rajusti kannustaneen kotiyleisön tuella.

Ilveksen parhaat

Täynnä onnistujia olleesta ryhmästä nousee esiin maalivahti Riku Helenius, joka torjui kaiken mahdollisen ja muutaman mahdottoman päälle. Kauden ensimmäinen nollapeli kirjattiin 30 torjunnalla.

Kentälle hirvittävän työmäärän jättänyt Eemeli Suomi teki maalin ja raatoi isot minuutit. Hyökkäyspäässä Ville Meskanen ja Sami Sandell jatkoivat pistetehtailuaan.