Otteluraportti

HPK kiri ohi päätöserässä

Marko Herckman

Ilves pelasi tänään harjoituskautensa ainoan vieraspelin Hämeenlinnassa. Ilves aloitti hyvin, mutta HPK osui kolmannessa erässä kolmesti ja käänsi pelin itselleen lukemin 4-3.

Ilves aktiivinen avauserässä

Ilves pelasi ensimmäisessä erässä hyvää jääkiekkoa. Avauspelaaminen toimi ja aktiivinen karvauspeli tuotti jatkuvasti hankaluuksia kotijoukkue HPK:lle. Kerho sai erän alussa ja lopussa muutaman pitemmän hyökkäyksen, mutta mitään kovin vaarallista kotijoukkue ei aikaan saanut. Markus Ruusu esiintyi rauhallisesti Ilveksen maalilla ja napsi varmasti haltuunsa kohti tulleet seitsemän laukausta.

Jarkko Parikalla oli jo ottelun alussa erinomainen paikka tehdä avausmaali, mutta siitä nuori puolustaja ei vielä onnistunnut. Ajassa 7.02 Parikka kuitenkin onnistui, kun roikkukiekko painui maalin hyökkäysalueen aloituksen jälkeen. Syöttöpisteet osumaan Sami Sandellille ja Teemu Lepaukselle. Ilveksen erän toisen osuman viimeisteli Juho Liuksiala, joka luki oivallisesti puolustuspäässä HPK:n poikittaissyötön ja nappasi sen haltuunsa. Laituri painoi jalkansa liikkeelle ja karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi naulasi harjoituskauden kolmannella maalillaan Ilveksen 0-2-johtoon. Ilveksellä oli vielä erän lopussa tilaisuus mennä jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Teemu Lepaus väläytti syöttötaitoaan ja löysi maalin edestä Joona Koppasen. Koppasen rystyluritus valui kuitenkin ohi ja tauolle mentiin Ilveksen kahden maalin johdossa.

Molemmat osuvat kertaalleen

HPK aloitti toisen erän hyökkäyspään paineella ja hallitsi ensimmäistä viittä minuuttia. Ilves-puolustus katkoi kuitenkin viime hetkellä parhaat paikat ja muut selvitti Markus Ruusu. Mathias Porseland katkaisi Eemeli Suomen menon keskialueella kuuden minuutin pelin jälkeen ja Ilves pääsi ottelussa toistamiseen ylivoimalle. Aikaisempia pelejä juonikkaammin kulkenut ylivoima tuotti tulosta, kun Juho Liuksiala jatkoi maalin edustalta Stefan Espelandin lähettämän laukauksen verkkoon ajassa 27.25.

0-3-maalin jälkeen Ilves piti peliä jälleen pihdeissään. Sami Sandellin ja Otto Koivulan koneet näyttivät voimistumisen merkkejä ja vahvat hyökkääjät pitivät painetta yllä Kerhon päädyssä. Kotijoukkue pääsi hieman varkain peliin mukaan, kun se käynnisti vastahyökkäyksen jonka päätteeksi Norjasta täksi kaudeksi Kerhoon siirtynyt ruotsalaishyökkääjä Victor Backman ampui kiekon komeasti ylänurkkaan ajassa 36.58. Tilanteesta 1-3-lähdettiin kolmanteen erään.

Kerho kirii ohi

Kolmas erä oli Ilvekselle vaikea. Markus Ruusun purkukiekko HPK:n roikkukiekkoon epäonnistui ja Teemu Turusella oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään verkkoon erän ensimmäisellä minuutilla. Parin minuutin päästä kotijoukkue tuli jo tasoihin, kun Otto Paajanen onnistui komean kuvion päätteeksi laittamaan kiekon takanurkkaan Eemeli Suomen istuessa rangaistusaitiossa.

HPK sai tasoituksestaan lisää vaihdetta silmään ja painoi ahnaasti kohti Ilveksen maalia. Ilvekselläkin erässä paikkansa oli, kun Juho Liuksiala kilautti ylärimaan ja Sami Sandell pääsi yrittämään komean kuvion jälkeen. Emil Larmi torjui kuitenkin Sandellin yrityksen. Pelin ratkaisu nähtiin reilu kolme minuuttia ennen loppua, kun Kerhon Miro Ruokonen jätti kaksinkamppailussa Stefan Espelandin toiseksi ja suti maalin edustalta irtokiekon verkkoon. Ilves-puolustaja Juuso Pulli sai vielä hetkeä myöhemmin jäähyn ja kiri jäi torsoksi. Näin HPK käänsi tehokkaalla kolmannella erällään voiton lukemin 4-3.

Ottelun ratkaisut:

Peli oli kaksijakoinen. Ilves hallitsi ensimmäistä puolikasta ja HPK toista. Kerhon tasoituksen jälkeenkin Ilveksellä oli vielä omat paikkansa, mutta viimeistely ei onnistunut. HPK oli lopussa terävämpi molempien maalien edustoilla ja vei maalilla voiton.

Ilveksen parhaat:

Juho Liuksiala puhkuu terävää syyskuntoa. Lahjakas maalintekijä on oikea-aikaisesti paikoissa ja tekee tuhoja hyvällä laukauksellaan. Valtteri Viljanen ja Mikael Kuronen pelasivat hyvän pelin. Sami Sandellin pelikunto on hyvällä mallilla pitkän tauon jäljiltä.

Seuraava ottelu:

Ilveksellä on jäljellä vielä yksi harjoitusottelu. Se pelataan ensi viikon torstaina Hakametsässä Sportia vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa!

Ilves-Sport torstaina 31.8. Osta liput täältä!

TWITTER

Lisää aiheita

12.5.2021 / Uutinen

Santeri Hatakka teki NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa

Kahdella viime kaudella Ilveksessä pelannut puolustaja Santeri Hatakka, 20, on tehnyt NHL-sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Keväällä 2019 Ilvekseen siirtynyt puolustaja Santeri Hatakka ja San...

LUE LISÄÄ


12.5.2021 / Uutinen

Ilveksen valmennukseen muutoksia – Jarkko Näppilä liittyy Liiga-joukkueen valmennusryhmään

Ilves vahvistaa Liiga-joukkueensa valmennusryhmää 32-vuotiaalla liikuntatieteiden maisteri Jarkko Näppilällä. Entisen Ilves-kapteenin vastuualueena on yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi. Keväällä 2021 Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi valmistunut Jarkko...

LUE LISÄÄ


10.5.2021 / Uutinen

Kauden 2021-2022 kausikorttimyynti käynnistyy!

Uutinen julkaistu 4.5. ja päivitetty 10.5. Ilveksen kauden 2021-2022 kausikortit tulevat myyntiin kuluneen kauden kausikorttilaisille keskiviikkona 5.5. klo 10. Yleinen myynti käynnistyy maanantaina 10.5. klo...

LUE LISÄÄ