Otteluraportti

Hurja nousu toi pisteen – KooKoo voittoon jatkoajalla

Aarno Vuorinen

Ilves kohtasi perjantai-illassa KooKoon ja onnistui nousemaan haudan partaalta kolmannen erän kirillä kolmen maalin takaa tasoihin, mutta jatkoajalla 800-liigaottelua täyteen saanut Juha-Pekka Haataja iski 3-4 jatkoaikamaalin. Ilveksen maaleista vastasivat Erno Hopponen, Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen.

KooKoo terävänä alussa

Vierailija KooKoo pääsi ottelussa johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään, jossa Kim Strömberg löysi aivan yksin maalilla olleen Anrei Hakulisen. Tämän yrityksen Riku Helenius vielä torjui, mutta kun puolustaja ajoi Hakulisen Heleniuksen syliin oli tämä vailla mahdollisuuksia, kun Haataja iski lukemiksi 0-1. Tilannetta tarkastettiin vielä videolta Karri Kiven haastettua tilanteen, mutta maali hyväksyttiin.

Ilves oli kipsissä ja KooKoo lisäsi tuskaa iskemällä toisesta hyökkäyksestään toisen maalin. Malte Strömwall ajoi alueelle ja laukoi terävästi. Kiekko tippui pelattavaksi ja terävimpänä paikalla oli liigauransa avausmaalin viimeistellyt 18-vuotias puolustaja Peetro Seppälä. 0-2 maali syntyi ajassa 6.28.

Ilveksen avauserän etsikkoaika oli erän puolivälissä, kun Joona Ikonen laukoi kiekon ylärimaan ja sen jälkeen kiekko pelattiin kovalla paineella maalinedustalle, mutta liigadebytantti Oskari Salminen pääsi maalillaan helpolla. Erän loppupuolella Salminen joutui venymään, kun Joona Ikonen ja Mike Halmo pääsivät koittamaan.

Toinen erä kauden pohjanoteeraus kotijoukkueelta

Toisessa erässä Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 24.07, kun Peetro Seppälä sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään. Erän edetessä vierailija KooKoo nappasi täydellisesti pelin hallinnan Ilveksen ollessa pahasti jäljessä vaihto vaihdon jälkeen.

Vierailija siirtyi jo 0-3 johtoon ajassa 29.44 kun Malte Strömwall laukoi rajussa poikittaisliikkeessä olleen Heleniuksen patjojen kautta kiekon maaliin. Molemmat joukkueet pääsivät erän lopulla kahdesti ylivoimalle, mutta niistä yrityksistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

KooKoo hallitsi toista erää lähes täydellisesti ja kolmesta ylivoimasta huolimatta Ilves ei päässyt edes testaamaan kolmella torjunnalla selvinnyttä Oskari Salmista.

Ilves esittää hurjan kirin kolmannessa, Haataja ratkaisee jatkoajalla

Kolmannen erän alku ei luvannut muutosta pelin kulkuun, vaikka Ilves pääsikin ylivoimalle ajassa 43.10. Ylivoimasta puuttuu kiekon ja pelaajien liike. Ilves nousi kuitenkin yhden maalin kautta takaisin peliin, kun Erno Hopponen iski uransa avausmaalin Teemu Rautiaisen hyvästä syötöstä. Ajassa 47.03 syntyneen 1-3 kavennuksen Hopponen iski tarkalla laukauksella Salmisen patjan yli.

Ensimmäinen maali käänsi pelin suuntaa, joka muuttui pysyvästi päätöserän puolessa välissä. Teemu Rautiainen taklasi rajusti Logan Pyettiä päädyssä ja tältä irtosi kypärä päästä. Ajassa 49.37 Pyett sai rangaistuksen jatkettuaan pelaamista ilman kypärää. Samassa ajassa Tuomas Tuokkola otti aikalisän. Ilveksen ylivoima pyö ri vaarallisesti ja kiekko jäi pyörimään Salmisen maalin edustalle, josta Eemeli Suomi sai sen sohittua maaliin miesruuhkan keskeltä. Tilanne oli sekava molempien joukkueiden pelaajien syöksyessä tilanteeseen. Lopulta tilanne tuomittiin maaliksi tilannehuoneesta käsin ja 2-3 kavennus hyväksyttiin ajassa 50.28.

Viimeistään toisen maalin jälkeen peli siirtyi totaalisesti Ilveksen hallintaan ja KooKoo oli hätää kärsimässä. Aika kellossa kului ja Ilves hallitsi kamppailua. Ja lopulta ajassa 57.05 Hakametsä räjähti, kun Teemu Rautiainen ohjasi Arttu Ruotsalaisen viivaheiton sisään. Ilves nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja 3-3 tasoitukseen nappasi uransa avauspisteen myös puolustaja Nikolas Matinpalo.

Tasoitusmaalia seuranneessa hyökkäyksessä KooKoolla oli erän ainoa maalipaikkansa, mutta Riku Helenius venyi hienoon pelastukseen tärkeässä paikassa. Ilveksen kova paine jatkui, mutta yhtä Arttu Ruotsalaisen laukausta lukuunottamatta KooKoo sai pidettyä Ilveksen poissa parhailta tekosektoreilta.

Jatkoajalla Ilves hallitsi pelivälinettä ja oli lähellä ratkaisua, kun sille aukesi kahdella yhtä vastaan hyökkäys mutta kiekko karkasi Mike Halmon lavasta. Arttu Ruotsalaisen rangaistus ajassa 62.05 avasi vierailijoille 4-3 ylivoiman ja se käytti sen hyväkseen. Malte Strömwall pysyi väkisin kiekossa ja Juha-Pekka Haataja sai tältä lopulta kiekon avopaikkaan ja iski ratkaisun ajassa 62.55.

Kommentit:

Erno Hopponen

Eemeli Suomi

Teemu Rautiainen

Karri Kivi

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio FUN Tampere
Lähde: Hopponen & Suomi | Rautiainen | Kivi


Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä perjantaina 11.1 kello 18:30 kun vastaan tulee Porin Ässät, Tervetuloa!

Lisää aiheita

7.6.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:lle ennätystulos ja -liikevaihto

Ilves-Hockey Oy:n tilikausi 1.5.2018 – 30.4.2019 tuotti 6,85 miljoonan euron liikevaihdon ja 561 000 euron tuloksen, jotka ovat yhtiön historian parhaat. Edellisellä tilikaudella Ilves-Hockey Oy:n liikevaihto...

LUE LISÄÄ


3.6.2019 / Uutinen

Pelaajasopimuksia: Lukáš Dostál ja Topias Haapanen

Kevätkauden Ilveksessä pelannut ja toukokuussa Anaheim Ducksin kanssa kolmivuotisen NHL-sopimuksen tehnyt 18-vuotias tšekkiläismaalivahti Lukáš Dostál jatkaa Ilveksessä, mikäli paikka Anaheimin NHL-joukkueessa ei aukea vielä tulevalla...

LUE LISÄÄ


23.5.2019 / Uutinen

Jasse Ikonen Ilvekseen, Samuli Vainionpään sopimusta jatkettu

28-vuotias hyökkääjä Jasse Ikonen siirtyy Ilvekseen yksivuotisella sopimuksella, ja viime kaudella Ilveksen liigajoukkueeseen nousseen 19-vuotiaan hyökkääjä Samuli Vainionpään voimassa ollutta sopimusta on jatkettu. Vainionpään uusi...

LUE LISÄÄ


16.5.2019 / Haastattelu

Kalle Maalahti hakee Ilveksestä nousua seuraavalle tasolle

Ilveksen kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen tehnyt puolustaja Kalle ”Kölli” Maalahti on kahden viime kauden aikana ollut yksi tehokkaimmista puolustajista Liigassa. Nyt Lappeenrannasta kotoisin oleva jykevä...

LUE LISÄÄ