Marko Herckman

Ilves starttasi kolmen pelin viikkonsa keskiviikkona Jukureita vastaan. Viikko alkoi alakuloisissa merkeissä, sillä mikkeliläiset hakivat Hakametsästä 1-3-yllätysvoiton. Ilveksen viikko jatkuu perjantaina Tapparan vieraana ja lauantaina Hakametsään saapuu 90s Night – teemaottelussa SaiPa.

Ensimmäinen erä jää piippuun

Ilves ei saanut viikon ensimmäiseen otteluunsa lentävää lähtöä ja kotijoukkueen esitys ensimmäisessä erässä jäi vaisuksi. Tamperelaiset pääsivät yrittämään kahteen otteeseen ylivoimalla, mutta tulosta ei syntynyt. Erän näyttävimpiä kiekollisia kiemuroita esitti Matias Maccelli, mutta nuorukaisen näppäryys ei tällä kertaa johtanut numeroihin tulostaululla.

Myös Jukurien vierailut Ilveksen puolustuspäässä jäivät muutamiksi ja Lukas Dostalille kertyi erässä vain kolme torjuntaa. Jukurit kuitenkin onnistui kertaalleen maalinteossa kun Ilveksen puolustuspään kiekonmenetyksen myötä mikkeliläisten Yves Sarault pääsi nostamaan laatan takakulmalta lähes tyhjiin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-1-vierasjohdossa.

Tahmeus jatkuu

Ilves-puolustaja Kalle Maalahti sai toisen erän alussa 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Lukas Dostal venyi muutamaan mainioon torjuntaan Jukureiden ylivoiman aikana ja numerot säilyivät muuttumattomina. Ilveksellä oli toisessa erässä edelleen käynnistymisvaikeuksia. Syötöt eivät napsuneet lapaan ja hyökkäyksiin lähdöissä ei ajoitus ollut kohdallaan.

Ilves pääsi kokeilemaan omaa ylivoimaansa kolmannen kerran erän loppupuolella. Ville Meskanen ja Arttu Ruotsalainen pääsivät paikoille, mutta viimeistely ei onnistunut ja päätöserään lähdettiin edelleen maalin vierasjohdossa.

Yksi maali laiha lohtu

Ilveksen kolmannen erän alku näytti jo herättävän uinuvaa kissapetoa. Kotijoukkue sai muutamia hyviä paineita Jukureiden puolustusalueelle, mutta tekopaikoille pääsemin tuotti tuskaa. Lopulta erän puolivälissä Ilves onnistui tasoituksessa kun Panu Mieho kaivoi kiekon maalin takaa Joona Ikoselle, jonka laukaus ohitti Sami Rajaniemen ajassa 49.19.

Ilveksen nousu lässähti kuitenkin lyhyeen. Aleksi Elorinteelle tuomittiin ajassa 53.03 rangaistus kiekon sulkemisesta ja jo avausmaalin tehnyt Charles Sarrault vei Jukurit uudeelleen johtoon ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Lukas Dostal sai jäähyn pelin viivyttämisestä ja Ilveksen kirivaihde nyki entistä enemmän. Lopussa Ilves yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta koko pelin puuttunut huolellisuus kiekon kanssa puuttui ja viimeistely-yritykset jäivät vaisuhkoiksi. Jukurien Joonas Kalliola laittoi tyhjään maaliin lopullisen niitin vajaa minuutti ennen loppua ja Jukurit vei Hakametsästä yllätyspisteet lukemin 1-3.

Ilves janoaa paluuta kärkikolmikkoon Jukureiden isäntänä
Ilves’ (smallest) biggest fans
UUTISET