2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle CHL-tappio ensimmäisessä osaottelussa Pardubicelle

Ilvekselle CHL-tappio ensimmäisessä osaottelussa Pardubicelle

Miia Kahila

Ilveksen seurahistorian ensimmäinen CHL Playoffs-ottelu pelattiin keskiviikkona Nokia Arenalla, kun pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Tšekin Extraligaa johtava Dynamo Pardubice. Otteluparin ensimmäisen osaottelun vei nimiinsä Dynamo Pardubice lukemin 1-3 (1-1, 0-2, 0-0).

Ensimmäisessä erässä nähtiin Ilvekseltä hyvin liikkuvaa ja maltillista peliä. Ottelun ensimmäisessä osumassa oli vahvasti Šimon Stránskýn kädenjälki. Ensin tšekki näytti mailataituruuttaan purjehtimalla päättäväisesti kohti vastustajan maalia, jolloin Dynamo Pardubice oli pakotettu rikkomaan. Ylivoimalla Stránský antoi nappisyötön kokoonpanoon palanneelle Ville Meskaselle, jonka laukaus vei Ilveksen 1-0 johtoon. Erän lopussa vieraat tasoittivat tilanteeksi 1-1.

Toisen erän alussa Ilves joutui takaa-ajajaksi, kun Pardubice otti maalillaan ottelun johtoaseman. Ilveksen erän parhaimmat maalipaikat olivat erän puolivälissä molempien joukkueiden kärsiessä lähes yhtäaikaisia rangaistuksiaan, mutta muutoin vaaralliset paikat jäivät vain ajatuksen tasolle. Erän toisesta osumasta vastasi jo illan toisella osumallaan vastustajien Lukáš Radil ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-3.

Kolmannessa erässä Ilves lähti hakemaan kavennusta, mutta Pardubicen puolustus pysyi tiukkana ja piti Ilveksen poissa maalipaikoista. Maaleja ei enää ottelun kolmannessa erässä nähty. Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon tiistaina Pardubicessa Tšekissä. Voittaja ratkeaa yhteistuloksen perusteella.

ILLAN PALUU: Ville Meskanen palasi Ilveksen pelaavaan kokoonpanoon ja antoi heti kiekolle kyytiä. Tervetuloa takaisin Mese!

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 3538.

Seuraava ottelu: Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 18. marraskuuta, kun Ilves saa vastaansa SaiPan Lappeenrannasta. Ottelu alkaa Nokia Arenalla klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Ilves isännöi Dynamo Pardubicea seurahistorian ensimmäisessä CHL:n playoffs-ottelussa