1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves isännöi Dynamo Pardubicea seurahistorian ensimmäisessä CHL:n playoffs-ottelussa

Ilves isännöi Dynamo Pardubicea seurahistorian ensimmäisessä CHL:n playoffs-ottelussa

Mikko Alahäivälä
Ilves KE 15.11. klo 18:30 Dynamo Pardubice

CHL:n playoffsien ensimmäisellä kierroksella kohtaavien Ilveksen ja Dynamo Pardubicen välinen ensimmäinen ottelu nähdään Nokia Arenalla keskiviikkona 15.11. Playoffsit pelataan semifinaaleihin asti kahden ottelun sarjoina, joiden voittaja ratkaistaan yhteistuloksen perusteella.


Otteluinfot ja lipunmyynti

Osta liput playoffs-kotiavaukseen

Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Saavuthan ajoissa paikan päälle ruuhkan välttämiseksi.

Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta, matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen. Katso Nysse-vyöhykkeet.

Areenan aulassa:

  • Casino Taproomissa on Happy Hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua aulassa Ilves Pregame-ohjelmaa ja Ilveksen avausmaaliveikkausta.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.
  • Ipa-maskotti on tavattavissa aulassa ennen peliä.

Ottelun päätyttyä aulassa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. Ilves-pelaajan haastattelu aulan lavalla ja ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.


Ilves vahvempi kauden avanneessa runkosarjaottelussa

Dynamo Pardubice isännöi Ilvestä CHL-kauden runkosarjan avauskierroksella 31.8. Joona Ikonen avasi tuolloin maalihanat avauserässä, ja Samuli Ratinen lisäsi johtoa toisessa erässä. Pardubicen Lukáš Radil kavensi kolmannen erän alkupuoliskolla, mutta Eemeli Suomi kuittasi osuman reilun kolmen minuutin päästä ja viimeisteli lopputulokseksi jääneen 1–3-maalin. Milan Klouček torjui ottelussa 18 kertaa ja Jakub Málek 28.


Ilves hyvässä vireessä ennen maajoukkuetaukoa

Ilveksen saldoksi CHL:n runkosarjassa muodostui lopulta neljä voittoa, kaksi tappiota ja 12 pistettä, joilla irtosi sarjataulukon kuudes sija. Tupsukorvien ylivoimaprosentti 23,53 oli viidenneksi paras ja alivoimaprosentti 81,82 keskitason tuntumassa. Ilveksen jakamien taklausten määrä, keskimäärin kuusi ottelua kohden, oli sarjassa kuudenneksi vähiten ja aloitusprosentti 46,41 myös kuudenneksi pienin. Nokia Arenalla pelattujen CHL-kotiotteluiden yleisökeskiarvo 4573 oli runkosarjassa viidenneksi paras.

Joukkueen tehokkain pelaaja CHL:n runkosarjassa oli Šimon Stránský, jonka pisteet viidessä pelaamassaan ottelussa olivat 1+7=8.  Runkosarjan tähdistökentälliseen valittu puolustaja Les Lancaster iski saldon 5+2=7. Yhdysvaltalainen oli runkosarjan jaetulla kärkipaikalla maalipörssissä, ylivoimamaaleissa ja voittomaaleissa. Yli pisteen ottelua kohden iskivät myös Petr Kodýtek ja Eemeli Suomi. Kodýtekin tehot viidessä ottelussa olivat 2+5=7 ja Suomen 2+4=6. Neljässä ottelussa pelanneen Jakub Málekin torjuntaprosentti oli 89,86 ja kahdessa ottelussa torjuneen Jonas Gunnarssonin 94,74.

Liigassa Ilveksen tilillä on 21 pelatun ottelun jälkeen on 13 voittoa ja 41 pistettä, jotka oikeuttavat sarjataulukon toiselle sijalle. Joukkueen ylivoimaprosentti 24,24 on seitsemänneksi paras ja alivoimaprosentti 78,26 yhdeksänneksi paras. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo 7514 on tällä hetkellä kolmanneksi korkein. Tupsukorvien saldo kahdelta maajoukkuetaukoa edeltäneeltä viikolta oli viisi voittoa ja yksi tappio. Kyseiseltä jaksolta kertyi 15 sarjapistettä ja maaliero oli 26–12.

Kotimaan sarjan 20 parhaan pistemiehen joukosta löytyy neljä Ilves-pelaajaa. Oula Palveen tehot ovat 5+16=21, Eemeli Suomen 5+15=20, Matias Mäntykiven 8+8=16 sekä kaksi ottelua vähemmän pelanneen ja maajoukkueeseenkin valitun Joona Ikosen 6+10=16. Lokakuun toiseksi viimeisellä viikolla joukkueeseen liittynyt yhdysvaltalaispuolustaja Adam Glendening on merkkauttanut kuudessa ottelussa pisteet 2+2=4. Jonas Gunnarssonin torjuntaprosentti on Liigassa 91,67 ja Jakub Málekin 90,74. Málekin voittoprosentti 75 on Liigan paras.


Dynamo Pardubice Tšekin Extraligan kärjessä

Dynamo Pardubice sijoittui CHL:n runkosarjassa yhdenneksitoista kerättyään kuudesta ottelusta kolme voittoa ja kymmenen pistettä. Ilvestä vastaan kokemansa tappion jälkeen tšekkiläiset voittivat vieraissa ruotsalaisen Skellefteå AIK:n maalein 3–4 sekä kotonaan norjalaisen Stavanger Oilersin 5–1 ja saksalaisen ERC Ingolstadtin 6–1. Kahdesta viimeisestä vierasottelusta kertyi yksi piste, kun sveitsiläinen Genève-Servette oli ensin vahvempi jatkoajan jälkeen 3–2 ja päätöskierroksella Ison-Britannian Elite Ice Hockey Leaguessa pelaava pohjoisirlantilainen Belfast Giants samoin 3–2-lukemin varsinaisella peliajalla.

Hyökkääjä Tomáš Hyka iski viidessä pelaamassaan ottelussa pisteet 1+5=6 ja puolustaja Peter Čerešňák samoin viidessä ottelussa 0+6=6. Lukáš Sedlákin saldo oli 2+2=4 ja David Ciancialan 4+0=4. Neljästä ottelusta yhden voiton torjuneen Milan Kloučekin torjuntaprosentti oli 91,3. Roman Willin tilille kertyi kaksi ottelua ja kaksi voittoa torjuntaprosentilla 92,45.

Pardubicelaisten aloitusprosentti 55,28 oli runkosarjassa kolmanneksi paras ja ottelukohtainen taklausten määrä 9,17 neljänneksi korkein. Ylivoimaprosentti 22,22 oli kuudenneksi paras ja alivoimaprosentti 82,14 keskitasoa. Pardubicen CHL-kotiotteluiden yleisökeskiarvo 5088 oli runkosarjassa kolmanneksi korkein.

Tšekin Extraligassa Dynamo Pardubice on ollut todella hyvässä vireessä. Joukkue on voittanut 18 ottelustaan 14, jäänyt vain kerran ilman pisteitä ja kerännyt 44 pistettä, joilla se johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla. Yhdestätoista kotiottelustaan Pardubice on voittanut seitsemän ja seitsemästä vierasottelustaan kaikki. Maajoukkuetaukoa ennen Dynamo pääsi jälleen neljän ottelun voittoputkeen.

Pardubicen ylivoimaprosentti 21,31 on sarjan neljänneksi korkein ja alivoimaprosentti 85,19 viidenneksi paras. Aloitusprosentti 54,63 on toiseksi paras ja 5,59 taklausta ottelua kohden myös viidenneksi eniten Extraligassa. Dynamo Pardubice on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Seuran yleisökeskiarvo 7064 on Extraligan toiseksi paras lukema.

Hyökkääjistä Lukáš Radil on iskenyt alkukaudella tehot 12+9=21, joilla hän on Extraligan pistepörssissä toisena ja maalipörssin kärjessä. Robert Kousalin pisteet ovat 2+14=16, Tomáš Hykan 7+8=15 ja Lukáš Sedlákin 6+9=15. Peter Čerešňák on puolustajien pistepörssissä neljäntenä saldolla 3+10=13. 16 pelaamastaan ottelusta 12 voittoa torjuneen Roman Willin torjuntaprosentti on 92,14. CHL:n runkosarjassa enemmän vastuuta kantaneen Milan Kloučekin peliaika on ollut Extraligassa kortilla.


Ilveksen fiilisvideot ja CHL:n videokoosteet

Katso videot: ILVES+ (www.ilves.com/plus/chl)

CHL:n videokoosteet Dynamo Pardubicen otteluista

Dynamo Pardubice – Ilves 1–3 | Skellefteå AIK – Dynamo Pardubice 3–4 | Dynamo Pardubice – Stavanger Oilers 5–1 | Dynamo Pardubice – ERC Ingolstadt 6–1 | Genève-Servette – Dynamo Pardubice 3–2 JA | Belfast Giants – Dynamo Pardubice 3–2


Playoffsien peliformaatti

CHL:n playoffsit pelataan kahden ottelun sarjoina semifinaaleihin asti. Otteluparin voittaja ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Mikäli maalit ovat tasan toisen ottelun päättyessä, pelataan 10 minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Jos jatkoajalla ei synny voittomaalia, käydään voittolaukauskilpailu.

Semifinaalien voittajajoukkueet kohtaavat yhdessä finaaliottelussa. Finaalin varsinaisen peliajan päättyessä tasan pelataan 20 minuutin jatkoeriä kolmella kolmea vastaan voittomaalin syntymiseen asti.


Lue lisää ja hanki liput kotiotteluun

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Dynamo Pardubice (29.8.)

Dynamo Pardubice pelaajiston esittely luettavissa edellisen kohtaamisen otteluennakosta (31.8.)

Runkosarjakohtaamisen otteluraportti (31.8.)

CHL Playoffs: Ilves – Dynamo Pardubice (23.10.)

Les Lancaster CHL:n runkosarjan tähdistökentälliseen (2.11.)

Osta liput ensimmäiseen playoffs-otteluun


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

Ilves – Dynamo Pardubice keskiviikkona 15.11. klo 18.30 (ILVES+ klo 15.00 alkaen)

Ilveksen kaikki ottelut ovat kuunneltavissa seuran oman ilves.com/plus-sivuston kautta. Ilves+ kokoaa Liiga-joukkueen kaiken audiovisuaalisen sisällön, ja tulevat ottelulähetykset sisältävät myös laajan ennakkolähetyksen, erätauko-ohjelmaa ja jälkipelit.

Kuuntele ottelulähetys: ILVES+

Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Katso ottelu: viaplay.fi

Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla: championshockeyleague.com

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma tuo jääkiekon monimuotoisena ja yhdenvertaisena Nokia Arenalle
Ilvekselle CHL-tappio ensimmäisessä osaottelussa Pardubicelle
UUTISET