1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle kauden avauspiste, Sport juhli jatkoajalla

Ilvekselle kauden avauspiste, Sport juhli jatkoajalla

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen kausi jatkui vierasottelulla Vaasan Sportia vastaan. Vaikean alun jälkeen Ilves kävi jo johdossa, mutta Sport tuli tasoihin kolmannessa erässä ja iski lisäpisteeseen oikeuttavan osuman jatkoajalla.

Sport vie vauhdikkaan avauserän

Ilves tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja heti avausminuutilla Teemu Rautiainen pääsi nousemaan maalille, mutta Mika Järvinen onnistui torjumaan. Peli aaltoili päästä päähän seuraavat minuutit ilman mainittavia tapahtumia molempien joukkueiden puolustaessa hyvin keskustan. Näyttävimpiä tilanteita oli Jarkko Parikan kova taklaus Sam Povoroznioukseen erän puolivälissä. Teemu Lepaus ja Ari Gröndahl saivat samanaikaiset rangaistukset ajassa 10:10 ja tasavajaalla Povorozniouk onnistui iskemään kotijoukkueen 1-0 johtoon päästyään hyvään laukaisupaikkaan.

Maalin jälkeen Sport sai enemmän otetta ja pitkän pyörityksen päätteeksi Ari Gröndahl laukoi viivasta lukemiksi 2-0 vahvan maskipelaamisen avustuksella ajassa 14:13. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi päätti tässä vaiheessa käyttää aikalisänsä. Ajassa 15:48 Ilves tuli mukaan kampailuun, kun Juhani Tamminen teki kauniilla harhautuksilla silmiähivelevän esityön vieden Joni Tuulolaa kuin mätää kukkoa ja Teemu Rautiainen pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Ilves sai maalista lisää virtaa ja seuraavat minuutit mentiin vierasjoukkueen merkeissä. Lisää osumia erässä ei nähty ja näin ensimmäiselle erätaulle siirryttiin lukemissa 2-1.

Toisien erien kirous historiaan ja Ilves johtoon

Ilves pääsi ylivoimalle heti erän alkuun, kun Aleksi Ainali huitoi itsensä jäähylle ajassa 20:28. Tasoitus oli lähellä Tapio Laakson laukoessa kiekon tolppaan. Ylivoima jäi kuitenkin lyhyeksi Stefan Espelandin rikottua vain 17 sekunnin ylivoiman jälkeen. Jäähyjen päätyttyä Sport loi painetta ja sai muutaman puolittaisen maalipaikan. Ajassa 24:41 Ilves sai hieman onnekkaastikin pelin tasoihin, kun Juhani Tammisen viivasta heittämä kiekko kimpoili maaliin Sport-puolustajien kautta. Tapahtumarikas erän alku sai jatkoa Sam Povorozniouksen taklattua Valtteri Viljasta selästä ajassa 25:30 kaksiminuuttisen arvoisesti. Ylivoima ei tarvinnut kuin hetken Tapio Laakson voittaessa aloituksen puhtaasti Teemu Rautiaiselle, joka levitti Stefan Espelandille, joka laukoi ensimmäisen liigamaalinsa tarkasti alanurkkaan ja Ilves nousi näin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon tilanteen muuttuessa lukemiin 2-3.

Toisen erän kuudes tilastomerkintä tuli ajassa 26:31, kun Mikael Kuronen passitettiin rangaistusaitioon estämisestä. Ilves pelasi kuitenkin hyvän alivoiman ja peliä jatkettiin taas tasaviisikoin. Ilveksen 2-4 maali kävi todella lähellä, kun Arttu Ruotsalaisen laukaus pysähtyi pystytolppaan. Molemmilla joukkueilla oli hyviä laukaisupaikkoja, mutta molemmat maalivahdit pitivät luukut kiinni. Sportin Ville Viitaluoma loi itsellen kaksikin tekopaikkaa, mutta Antti Lehtonen jatkoi hyviä otteitaan toisessa erässä. Vahvasti luisteleva Arttu Ruotsalainen oli jälleen lähellä osumaa hienojen liikkeiden jälkeen, mutta viiime hetkellä kiekko karkasi.

Ajassa 58:51 Sport sai kiekon maaliin, kun Lehtonen ja kiekko lanattiin maaliin. Tuomari Jari Levonen levitti kuitenkin välittömästi kätensä. Lopulta Sport käytti oikeuttaan haastaa tilanne ja tilanne tarkistettiin videolta. Oikeus voitti ja maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi ja näin jo toisen erän jälkeen oli selvää, että pelin lopulla ei nähdä aikalisää Sportin menetettyä aikalisänsä epäonnistuneeseen haastoon. Erän vimeisellä sekunnilla Ilvekselle vihellettiin vielä rangaistus Teemu Lepauksen huitaistua hyvällä pelipäällä ollutta Povorozniuksta.

Kaksi maalia ja Antti Lehtosen 16 torjuntaa siivittivät näin Ilveksen toiselle erätauolle johtoasemassa.

Sport vie ottelun jatkoajalle

Kolmas erä sai Ilveksen kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun Sportin Michael Parks laukoi kiekon aivan yläkulmaan ajassa 40:52 ylivoimalla. Peli aaltoili tasaisena kahden aiemman erän tavoin ja jännitys seuraavan maalin tekijästä kasvoi minuutti minuutilta. 47 minuutin kohdalla oli Sportin vuoro kilauttaa tolppaa. Ajassa 51:36 Niko Ahoniemi joutui istumaan kaksiminuuttista mailan tarttuessa Niklas Nevalaisen jalkoihin. Sportin ylivoima ei ottanut tuulta alleen ja kaksiminuuttinen meni ohi ilman laukauksia.

Ilveksen tultua täysilukuiseksi oli Sportin vuoro joutua alivoimalle, kun Michael Parks huitoi itsensä kaksiminuuttiselle ajassa 53:53. Ensimmäinen minuutti pyöri hyvin, mutta aivan tappopaikoille ei päästy. Jäähyn loppusekunneilla Julius Valtosella oli paikka iskeä ratkaisu, mutta Mika Järvinen torjui. Erän lähestyessä loppuaan Juho Liuksiala pääsi irtokiekkoon, mutta Järvinen onnistui jälleen torjumaan. Pelissä molemmat hakivat ratkaisua loppuun asti ja peliä pelattiin päästä päähän. Eemeli Suomen väkevä nousu päättyi Järvisen räpylään. Aivan viimeisillä sekunneilla Teemu Rautiaisella oli vielä paikka ratkaista ottelu, mutta Järvinen venyi torjuntaan ja summeri pelasti kotkapaidat.

Kokonaisuutena katsoen tasalukemat kuvasivat hyvin ottelun tapahtumia molempien joukkueiden olleen tasavahvoja.

Sport voittaa jatkoajalla

Jatkoaika alkoi Ilveksen kiekonhallinnalla, jonka jälkeen Sport hyökkäsi vuorostaan. Ville Viitaluoma ajoi alueelle ja syötti toiselle kaistalle, josta Michael Parks ratkaisi ottelun tarkalla laukauksella.

Seuraava ottelu:

Ilveksen ottelut jatkuvat jo huomenna kun joukkue matkaa Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona, kun Helsingin IFK saapuu Hakametsään.

Ilveksen vieraspeliviikonloppu käynnistyy Vaasasta
Orivarsa Rehab Raviliiga Ilvekseen ja Markku Niemisen valmennukseen
UUTISET