1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle kirpeänmakuinen piste Lukko-pelistä

Ilvekselle kirpeänmakuinen piste Lukko-pelistä

Marko Herckman

Ilves ja Lukko väänsivät lauantaina kiivaan ja värikkään ottelun Hakametsässä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista peli, mutta lopulta Lukko oli terävämpi voittolaukauskilpailussa numeroin 2-3-ja Ilvekselle jäi saaliiksi yksi piste.

Kovatempoinen avauserä

Ottelu alkoi hyvällä intensiteetillä. Ilveksen parasta antia avausminuuteilla esitti tamperelaisten neloseketju, jonka sentteri Samuli Vainionpää runnoi itsensä muutamaankin hyvään laukaisupaikkaan. Ilves sai erinomaisen mahdollisuuden siirtyä johtoon erän puolivälissä kun Lukon Pathrik Westerholm ja Eetu Koivistoinen lähtivät minuutin välein rangaistusaitioon. Parhaat paikat ylivoimalla tulivat Kalle Maalahdelle ja Robert Leinolle, mutta erässä yhdeksän kertaa torjunut Oskari Setänen piti raumalaisten maalin puhtaana. Lukas Dostal Ilveksen maalilla sai tililleen vain kaksi torjuntaa. Yhtä monta kertaa kiekko kilahti myös Ilves-maalin maalirautoihin, joita kokeilivat vuorollaan raumalaisista Tarmo Reunanen ja Vili Sopanen. Erätauolle lähdettiin maalittomista tasalukemista.

Ykkönen iskussa

Sarjaulukon kolmannella sijalla majaileva Lukko näytti toisen erän alussa vahvuutensa ja otti pelin hallintaansa. Raumalla Ilveksestä lainalla oleva puolustaja Olli Vainio peippaili itsensä Ilveksen puolususviisikon keskelle ja vapautti maalin kulmalla odottaneen Ponthus Westerholmin maalintekoon ajassa 21.40. Hetkeä myöhemmin Heikki Liedes pääsi tekopaikkaan, mutta Lukas Dostal venytti tyylikkäästi patjansa kiekon eteen. Ilves selvitti erän alkuminuuteilla myös Nikolas Matinpalon kampitusjäähyn.

Erän edetessä Ilveskin pääsi paremmin peliin mukaan. Matias Maccelli irtosi loistavalla liikkeellään läpiajoon, mutta laukaus viuhahti ohi maalin. Jatkotilanteesta raumalaisten kultakypärä Justin Danforth lähti jäähylle ja Ilves hyödynsi ylivoimansa. Joose Antonen antoi poikittaissyötön ja Eemeli Suomi pelasi kovalla syötöllä kiekon maalin eteen, josta Arttu Ruotsalainen ohjasi Ilveksen tasoituksen ajassa 30.32.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Eemeli Suomi näytti kapteenimaista pelaamista, jonka päätteeksi Ilves siirtyi 2-1-johtoon ajassa 33.10. Ilman syöttäjiä syntynyt maali oli jo Suomen kauden kymmenes. Hetkeä myöhemmin Maccelli oli jälleen irti ja pelasi huippupaikan Joose Antoselle, jonka laukaus pysähtyi Oskari Setäsen suojiin. Maccellia rikottiin tilanteesta ja nuori hyökkääjä pääsi yrittämään rankkaria, mutta Setänen kesti. Ilves sai vielä Arttu Ruotsalaisen jäähyn aikana erinomaisen maalintekopaikan kun Jasse Ikonen vapautti Panu Miehon, mutta Setänen kesti ja tauolle lähdettiin Ilveksen maalin johdossa.

Lukko vie rankkarikisan

Kolmas erä oli kovaa fyysistä vääntöä. Ilveksestä jäähyllä kävivät vuorotellen Matias Maccelli ja Robert Leino. Jälkimmäisen rangaistuksen aikana raumalaiset onnistuivat, kun Ponthus Westerholm pääsi neliön keskeltä ampumaan ottelun toisen maalinsa. Erä väännettiin loppuun tiukoissa merkeissä, eikä lisäosumia enää nähty.

Jatkoajalla parhaat paikat tulivat kotijoukkueelle kun Panu Mieho ja Arttu Ruotsalainen pääsivät nokikkain Setäsen kanssa. Ruotsalainen purjehti myös toisen kerran tekopaikkaan, mutta se päättyi Hakametsässä tunteita kuumentaneeseen kontaktiin Lukko-pelaajan kanssa. Jatkoaika pelattiin lopulta ilman osumia ja voittajaa haettiin rankkareilla. Ponthus Westerholm vei ensin Lukon johtoon, mutta Arttu Ruotsalainen toi Ilveksen viimeisellä mahdollisuudella tasoihin. Kerrasta poikki kisan vei Lukko, kun Joose Antosen yritys päättyi kaatumiseen ja Lukon Robin Press onnistui omassa yrityksessään. Lukko oli lopulta terävämpi lukemin 2-3.

Ilves nujertamaan Lukon syyslentoa
Osallistu Ilves-maskotin nimiäänestykseen – äänestäjien kesken arvotaan aitio!
UUTISET