Otteluraportti

Ilvekselle makoisat pisteet Raumalta

Eilen Hakametsässä Vaasan Sportin nuijinut Ilves matkasi tänään Raumalle, jossa mollivoittoisesti kautensa aloittanut Rauman Lukko oli kaksi erää vastaanottavana osapuolena, mutta painoi päätöserässä pelin tiukille. Lopulta Ilves nappasi makoisan toisen perättäisen voiton lukemin 3-5.

Ilves selvästi vahvempi avauserässä

Ottelu käynnistyi Ilveksen ykkösketjun vyörytyksellä ja Oskari Setänen joutui torjumaan neljästi ensimmäisen vaihdon aikana. Ilveksen hyvä alku sai palkinnon myös maalin muodossa, kun Eemeli Suomi pelattiin karkuun Jarkko Parikan toimiessa ratkaisevana syöttäjänä. Kapteeni harhautti Setäsen kauniisti ja laittoi Ilveksen 0-1 johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin nuori Joona Ikonen.

Ilves pääsi ylivoimalle reilun viiden minuutin jälkeen, kun Tarmo Reunaselle tuomittiin päähänkohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuutin rangaistus. Hyvästä ylivoimasta huolimatta lisämaaleja ei nähty.

Lukon ensimmäinen paikka tuli erän puolivälissä, kun Justin Danforth polki hurjasti purkukiekkoon ja pelasi maalinedustalle Brandon Defaziolle hyvän paikan, mutta Antti Lehtonen torjui samoin kun hetkeä myöhemmin Linus Nymanin yrityksen.

Ilveksen toinen maali oli kultakypärä Teemu Lepauksen käsialaa. Joose Antosen laukaus kimposi suoraan Lepauksen lapaan ja tämä laittoi kiekon varmasti maaliin. Toisen syöttöpisteen 0-2 maaliin sai tilanteen käynnistänyt Juhani Tamminen.

Lukko pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle reilun vartin pelaamisen jälkeen Ilveksen sorruttua väärään vaihtoon. Tuskaisesti ottelun aloittanut kotijoukkue ei saanut ylivoimalla oikeastaan mitään aikaiseksi.

Aivan erän loppupuolella Brandon Defazio taklasi rajusti Matt Generousta selänpuolelta ja Ilves pääsi ylivoimalle. Tuomio oli toistamiseen avauserään 2+10 minuuttia.

Tapahtumarikas toinen erä

Ilvekselle jäi avauserästä ylivoimaa reilut puolitoista minuuttia ja kolmas osuma kävi todella lähellä Juhani Tammisen laukoessa tolppaan. Lukon vaikeudet jatkuivat, kun vain hetkeä myöhemmin Heikki Liedes nappasi tyhmän kampitusrangaistuksen.

Ilves ei antanut armoa kotijoukkueelle vaan sahasi puolustuksen auki ja iski taululle lukemat 0-3. Arttu Ruotsalaisen poikittaissyötöstä lähteneen laukauksen Oskari Setänen vielä selvitti, mutta paluukiekosta uransa avausmaalin liigassa iski Mike Halmo ajassa 23:16

Vajaata minuuttia 0-3 maalin jälkeen Matt Generous sai kaksiminuutisen. Lukon ylivoima oli kuitenkin jälleen ponnetonta ja Antti Lehtonen selvisi yhdellä hyvällä torjunnalla. Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle vajaata neljää minuuttia myöhemmin, kun Olli Vainiolle tuomittiin kaksiminuuttinen estämisestä.

Lukon ylivoima pyöri hyvin, mutta Arttu Ruotsalaisen päästessä minuutin paikkeilla katkoon nappasi Jakub Krejcik vuorostaan kaksiminuuttisen. Tasavajaalla Lukko pääsi kaventamaan lukemiksi 1-3 terävällä hyökkäyksellä. Andrew Gordon laukoi tolppaan ja Justin Danforth laittoi paluukiekon maaliin.

Jäähyrikkaassa erässä seuraava rangaistus vihellettiin Jyri Marttiselle ja Ilves pääsi puoleksiminuutiksi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Ylivoima ei nyt ottanut tuulta alleen ja yhden miehen ylivoiman aikana Panu Mieho oli seuraava rangaistu pelaaja tämän huitaistua Oskari Setäseltä kiekon peliin torjunnan jälkeen.

Alivoiman alussa Ilves karkasi alivoimalla ja Julius Valtonen oli lähellä onnistua, mutta laukaus napsahti ylärimaan. Vastahyökkäyksestä Lukko teki vastahyökkäyksestä lukemiksi 2-3 ja luikerteli kuin varkain takaisin voittokamppailuun osin pelitapahtumien vastaisesti.

Ilveksen neljäs maali kävi jälleen lähellä, kun Juho Liuksiala pamautti puolittaisesta läpiajosta jälleen kiekon tolppaan. Lopulta Ilveksen hurja työ palkittiin, kun Mike Halmo niputti Lukko-puolustusta pitkän tovin ja pelasi Mark Floodille, joka pamautti kauden ensimmäisen osumansa. Ajassa 37:42 syntyneeseen 2-4 osumaan toiseksi syöttäjäksi merkittiin Arttu Ruotsalainen.

Tapahtumarikkaassa erässä Lukko roikkui koko ajan köysissä, mutta kuin varkain se onnistui iskemään kaksi osumaa, jotka pitivät sen mukana kamppailussa.

Ilves varmistaa voiton

Lukko tuli vahvasti kolmanteen erään nostaen karvaustaan. Ajassa 43:48 Justin Danforth ohjasi kiekon maaliin korkealla mailalla ja tilannetta tarkastettiin kuvanauhalta ja maali tuomittiin korkealla mailalla tehdyksi.

Ajassa 46:12 Jarkko Parikka sai kaksiminuuttisen jälkipelistä lyötyään Danforthia jaloille. Lukko tuli maalin päähän ainoastaan kolmea sekuntia myöhemmin kun Brandon Defazio onnistui tuikkaamaan aloituksen jälkimainingeista kiekon tolpan juureen kaventaen lukemiksi 3-4 kotijoukkueen illan toisella ylivoimaosumalla.

Lukko hallitsi ottelun päätöserää ja Ilveksen oma hyökkäyspelaaminen oli käytännössä olematonta erän puoliväliin tultaessa. Kellon tikittäessä eteenpäin Ilves keskittyi rikkomaan ja purkamaan Lukon iskiessä kovasti päälle. Varsinaisia tekopaikkoja Lukko ei kuitenkaan onnistunut juuri luomaan.

Ilves taisteli ja sumputti pelin keskustaa. Lukko otti Oskari Setäsen pois maaliltaan noin minuuttia ennen päätössummeria ja kun Tuomas Salmela heitti pitkän kiekon otti Pekka Virta aikalisän 48 sekuntia ennen loppua.

Kymmenen sekuntia myöhemmin Arttu Ruotsalainen pääsi juhlimaan maukasta 3-5 osumaa tyhjään Lukko-verkkoon. Näin kahta ensimmäistä erää suvereenisti hallinnut vierasjoukkue nappasi makeat kolme pistettä.

Pelaajakommentit, Arttu Ruotsalainen :

-Puhuttiin jätkien kanssa aamupäivällä, että jaloissa tuntuu yllättävänkin hyvälle. Pelin alusta alkaen meillä olikin hyvä fiilis pelissä ja saatiin pelattua hyvä peli.

-Peli oli fyysinen taistelu, jossa pelattiin kovaa. Tiukka ja vauhdikas kamppailu ja hienoa saada toisena iltana perättäin täydet pisteet. Taistelu jatkuu torstaina, lupaa ”Are”.


Ilveksen seuraavassa kamppailussa vastaan asettuu hallitsevat mestarit, Oulun Kärpät! Ottelu käynnistyy torstaina kello 18:30 Tervetuloa!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#19 RAUTIAINEN
3
MAALIA

SYÖTÖT
#22 RUOTSALAINEN
5
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#19 RAUTIAINEN
7
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#10 SUOMI
+2
+ / -

RANGAISTUKSET
VAINIONPÄÄ
16
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 60 207 101 137
2. Tappara 60 177 150 108
3. Pelicans 60 199 154 104
4. TPS 60 164 152 103
5. HPK 60 168 147 99
6. HIFK 60 182 169 98
7. Lukko 60 170 165 96
8. Ilves 60 169 170 91
9. SaiPa 60 156 162 88
10. JYP 60 145 155 82
11. Sport 60 182 205 81
12. KalPa 60 153 186 76
13. KooKoo 60 157 197 73
14. Jukurit 60 145 179 67
15. Ässät 60 117 199 47

Lisää aiheita

18.4.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna pääsiäisenä ja vappuna

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna pääsiäisen pyhien ajan ja palvelee jälleen tiistaina 23.4. klo 9.00 alkaen. Toimisto on suljettuna myös vappuaattona 30.4. sekä vappupäivänä 1.5.

LUE LISÄÄ


17.4.2019 / Uutinen

Kauden 2019-2020 kausikortit playoffs-optioineen nyt myynnissä!

Ilveksen kauden 2019-2020 kausikortit ovat nyt tilattavissa. Voit hankkia kausikorttisi Ilveksen verkkosivujen lomakkeen, Ticketmaster PRO -sivuston tai Ilves-Hockey Oy:n toimiston kautta ja halutessasi tilata samalla...

LUE LISÄÄ


11.4.2019 / Uutinen

Maria Lohilahti voitti Tampereen Ilveksen tatuoinnin – kisassa yli 25 000 osallistujaa

Intohimoinen Tampereen Ilveksen kannattaja Maria Lohilahti otti liigaseuran tatuoinnin iholleen. – Sydämeni kuuluu Ilvekselle, nyt ja ikuisesti. Kun joukkue voittaa, me ollaan kaikki voittajia. Kun...

LUE LISÄÄ


10.4.2019 / Uutinen

Niko Peltola ja Erik Ahopelto jatkavat Ilveksessä

Ilves on tehnyt puolustaja Niko Peltolan, 28, ja hyökkääjä Erik Ahopellon, 23, kanssa 1+1-vuotiset sopimukset. Tammikuussa vuokrasopimuksella Ässistä Ilvekseen siirtynyt Niko Peltola pelasi loppukauden aikana...

LUE LISÄÄ