3. Ilvekselle paikallistrillerin voitto Tapparasta

Ilvekselle paikallistrillerin voitto Tapparasta

Miia Kahila

Perjantai-iltana loppuunmyyty Nokia Arena todisti kauden kuudetta paikalliskamppailua, kun Tampereen Ilves ja naapuriseura Tappara ottivat selvää paremmuudestaan. Ottelun ratkaisu venyi peliajan viimeisille sekunneille, jolloin kultakypärä Oula Palve teki illan toisen osumansa ja vei Ilveksen voittoon lukemin 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Ottelun avausmaali nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla, kun Ilveksen puolustuspäässä Tappara riisti kiekon ja Nicholas Baptiste vei naapurit 0-1 johtoon. Ilves sai rakennettua erässä lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta erätauolle siirryttiin muuttumattomassa tilanteessa.

Toisen erän puolivälissä Ilves joutui alivoimalle, mutta keltavihreät selvittivät yhden miehen vajaan esimerkillisesti. Vapauduttuaan rangaistusaitiosta Eemeli Suomi ajoi röyhkeästi maalille, jolloin Tappara oli pakotettu rikkomaan ja tilanteesta tuomittiin kirvesrinnoille rangaistus. Nämä erikoistilanteet eivät kuitenkaan tuoneet lisäosumia, mutta ajassa 35:33 saatiin otteluun kaivattu tasoitusmaali, kun Ilveksen kultakypärä Oula Palve vetää huikean vedon Tappara-vahti Christian Heljangon vartioimaan maaliin.

Kolmannen erän jälkimmäinen puolisko oli paikallisjännityksen kulta-aikaa, kun jäähyminuutteja jaettiin puolin ja toisin. Varsinkin Tappara loi lähes peräkkäisten Ilves-rangaistusten aikana aikamoisen mylläkän Jakub Málekin Ilves-maalille. Ajassa 56:45 Tapparan Nicholas Halloran huitoi itselleen pelirangaistuksen ja tämä tiesi Ilvekselle pitkää ylivoimaa. Ilveksen hyvä ylivoima saa täyttymyksensä ajassa 59:57, kun Ilveksen Oula Palve iskee illan toisen maalinsa ja vie Ilveksen paikallisottelun voittoon lukemin 2-1.

OTTELUN RATKAISU: Ilves jatkoi omaa peliään alun takaiskusta huolimatta ja Jakub Málek hoiti hommansa maalissaan kerrassaan erinomaisesti – torjunnat 23/24.

ILLAN ILVES: Oula Palve ja kahden maalin ilta. Samalla Palve rikkoo 60 tehopisteen rajapyykin tällä kaudella. Palve on Ilves-historian kahdeksas ja ensimmäinen pelaaja 22 vuoteen, joka rikkoo 60 tehopistettä.

Yleisömäärä Nokia Arenalla 12 700.

Seuraava ottelu: Runkosarja päättyy Ilveksen osalta tiistaina 12. maaliskuuta, kun Ilves vierailee Turussa Palloseuran vieraana. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi