1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle piste heikkotasoisesta ottelusta Oulussa

Ilvekselle piste heikkotasoisesta ottelusta Oulussa

Vesa Suonsyrjä

Oulussa nähtiin heikkotasoinen kamppailu, jossa tuomiot nousivat pääosaan. Kumpaakaan joukkuetta ei suosittu, mutta ottelu latistui tuomioiden ja umpisurkean ylivoimapelaamisen kombinaatiosta. Ilveksen 0-1 johto kääntyi ottelun lopulla 2-1 jatkoaikatappioon ja Ilvekselle jäi illasta kotiintuomisiksi yksi piste.

Karvisen ulosajo avauserän ainoa muistettava asia

Avauserä käynnistyi tasaisena Kärppien kuitenkin hallitessa lievästi kenttäpeliä. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli Kärppien slovakkisentteri Michal Kristofille, jonka laukaus oli lurahtaa Antti Lehtosen varusteista sisään. Ilves vastasi 400 liigaottelua täyteen saaneen Juha Leimun kierrolla, jonka jälkitilanteesta Joona Ikonen sai kiekon tolppaan Veini Vehviläisen varusteiden kautta nollakulmasta.

Tuomaristo muutti avauserän suuntaa antamalla Otto Karviselle suihkutuomion aloitustilanteesta, jossa laiturina pelanneen Karvisen maila nousi Mike Halmon päähän ajassa 7:52. Jos rangaistus aiheutti ihmetystä, niin Ilveksen ylivoimapelaaminen oli valitettavan ennakoitavan surkeaa. Viiden minuutin ylivoima ei tuottanut kuin yhden puolittaisen paikan, jossa pirteästi pelannut Joona Ikonen oli yllättää Vehviläisen.

Hätäisimmät tuulettivat kotijoukkueen maalia reilun 13 minuutin kohdalla, kun Oskar Osalan yritys oli lipua maaliin, mutta Antti Lehtonen sai kiekon juuri ajoissa haltuunsa. Ilveksen yksi harvoista paikoista tuli Arttu Ruotsalaisen vahvan pelin kautta Teemu Rautiaiselle, mutta tämän laukaus suuntautui liian keskelle.

Lopulta hyvin valjuksi jäänyt avauserä jäi maalittomaksi. Erää kuvastaa se, että Ilveksen isosta ylivoimasta huolimatta kumpikaan joukkue ei päässyt huippupaikoille.

Ilves tappaa alivoimat ja iskee avausosuman

Toisen erän alkuun tuli tunnetta, kun Jani Hakanpää taklasi Mike Halmoa tämän menettäessä tasapainoaan. Matt Generous ei sulattanut tilannetta vaan otti oikeudet omiin käsiinsä. Lopulta tuomaristo jakoi ajassa 21:56 tilanteesta rangaistukset. Generous ja Hakanpää lähtivät suihkuun tappelusta Generouksen saadessa kaksiminuuttisen myös aloittamisesta. Samasta tilanteesta tomittiin myös Mike Halmolle 5+20minuuttia ja näin Kärpät pääsi pelaamaan seitsemän minuuttia yhden miehen ylivoimalle. Myöhemmin tilanteen nauhalta nähneenä tuomio on kyseenalainen, sillä Mike Halmon tökkäisy oli muodollinen. Sama on tasapuolisuuden nimissä sanottava myös avauserän ulosajosta.

Kärpät teki vastaavan surffailun kuin Ilves avauserässä pelaten ala-arvoista ylivoimaa. Tasottoman ottelun luonteeseen sopien liigan paras joukkue onnistui pelaamaan seitsemän minuuttia ilman kelvollista tilannettakaan. Yllättävän kuumassa ottelussa lämpöä saatiin lisää, kun Teemu Lepaus otti pienen kontaktin alueensa ulkopuolella olleeseen Vehviläiseen ja painit olivat ottelun saavuttaessa puolivälinsä jälleen tosiasia.

Raksila alkoi kiehumaan Oskar Osalan saadessa kaksiminuuttisen Juha Leimun kampituksesta ajassa 30:37. Ilveksen ylivoima oli totaalisen tuloksetonta ja ottelun taso näytti vaipuvan kohti Mariaanien hautaa. Kun ottelu oli saavuttanut pohjakosketuksensa iski Ilves. Ajassa 33:10 Juho Liuksiala iski Ilveksen 0-1 johtoon pelattuaan Jerry Ahtolan kanssa hyvän syöttölaudan. Liuksialan kauden viides oli hyvä rannelaukaus.

Kärpätkin tuntui heräävän otteluun Ilveksen maalin myötä ja se piti välillä kiekkoa pitkiä aikoja. Paras paikka tuli Mikko Niemelälle, jolta kiekko karkasi parhaassa maalintekopaikassa. Kärppien pyöritys sai palkintonsa, kun ajassa 37:40 Juha Leimu esti Jyri Junnilaa. Kärppien ylivoima oli parempaa, mutta Antti Lehtonen nappasi pari hyvää torjuntaa ja toisen erän jälkeen siirryttiin erätauolle Ilveksen johdossa 0-1.

Kärpät tulee tasoihin kolmannessa

Ilves aloitti kolmannen erän hyvällä sykkeellä, mutta huippupaikkoja pelissä ei juurikaan tuntunut syntyvän. Kärppien ylivertaisesti paras paikka syntyi Tino Metsävainion upean haastamisen jälkeen. Maali oli jo tyhjänä, mutta viimeistely ontui pahasti. Ajassa 43:56 ottelun rangaistukset jatkuivat, kun Panu Mieho sai 2+10 minuuttia kyynärpäähuitaisustaan.

Kärpät sai verkon heilumaan ylivoimallaan, mutta sekin aiheutti lähinnä huvitusta hyvältä paikalta lähteneen laukauksen heilauttaessa sivuverkkoa. Ottelun erotuomarit eivät saaneet kunnioitusta edes kotikannustajilta, kun Joose Antonen oli seuraava hieman helposti jäähylle lähtevä pelaaja hipaistuaan Vehviläistä ajassa 46:21. Ilves pelasi kuitenkin hyvää alivoimaa ja Kärpät jäi aseettomiksi.

Erikoinen ottelu eteni mitäänsanomattomissa merkeissä. Kotiyleisö raivostui ajassa 53:10 Joose Antosen pukatessa Michal Kristoffin pää edellä laitaan, mutta tuomaristolla oli kahvitauko. Seuraavassa hyökkäyksellä Ilveksellä oli pitkästä aikaa tilanteita Eemeli Suomen johdolla, mutta ilman tulosta. Viitisen minuuttia ennen loppua Arttu Ruotsalainen murtautui läpiajoon, mutta Vehviläinen piti hyvin patjansa yhdessä.

Ottelun luonteelle kuvaavasti Kärpät tuli tasoihin ajassa 56:11 Aleksi Mäkelän keskelle suuntautuneen laukauksen upotessa hyvin ottelussa torjuneen Lehtosen taakse helpohkosti tasoittaen lukemiksi 1-1. Ilves sai oman mahdollisuutensa ajassa 58:41 Nicklas Lasun kampittaessa Jarkko Parikan. Ilves otti samassa ajassa aikalisän ja lähti hakemaan voittomaalia ylivoimalla. Ilves sai ylivoimansa pyörimään hyvin, mutta lopulta varsinainen peliaika päätettiin lukemissa 1-1.

Kärpät ratkaisee jatkoajalla

Ilves aloitti jatkoajan ylivoimalla, mutta ylivoima-aika kaatui heikkoihin syöttöihin. Jäähyn päättyessä siirryttiin pelaamaan neljällä neljää vastaan, jossa ainoa paikka syntyi Jarkko Parikalle tämän nousun päätteeksi. Kun pelaaminen siirtyi kolmelle kolmea vastaan meni tuomaristolta ohitse korkea maila, joka kohdistui Tuomas Salmelaan.

Lopulta Kärpät nappasi kaksi pistettä, kun Jasper Lindsten iski voittomaalin ajassa 64:34.


Kommentit:

Juho Liuksiala

Jouko Myrrä

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere
Lähde: Liuksiala | Myrrä

Ilves-Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!
Kaatuuko TPS joulunaluskamppailussa?
UUTISET