Marko Herckman

Ilves avasi kolmen pelin viikkonsa Turun vierailulla. Keskiviikot eivät ole viime aikoina olleet Ilvekselle suotuisia päiviä ja tälläkin kertaa ilta kääntyi TPS:n 2-1-voittoon voittolaukauskilpailussa. Ilveksen maalin ottelussa teki Eemeli Suomi.

Maalivahdit pääosassa avauserässä

Ilves aloitti Turussa terävästi ja Arttu Ruotsalainen pääsi heti ensimmäisellä minuutilla yrittämään ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. TPS:n ruotsalaismaalivahti Erik Källgren onnistui kuitenkin torjumaan Ilves-sentterin yrityksen. Ruotsalainen pääsi muutamaan minuuttia myöhemmin yrittämään uudestaan hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa laukaus viuhahti ohi. Kotijoukkueellakin muutama paikka erän ensimmäisellä puolikkaalla oli. Lukas Dostal torjui kuitenkin niin NHL-konkari Lauri Korpikosken kuin turkulaisten kultakypärää kantaneen Ilari Filppulan yritykset.

Erän toisen puolikkaan aluksi TPS-puolustaja Aleksi Salonen pääsi kokeilemaan keskustasta, mutta Dostal pysyi varmana. Ilves sai peliä pikku hiljaa paremmin kontrolliinsa ja sai pidettyä kiekkoa turkulaisten puolustusalueella. Tämä johti pelin ensimmäiseen ylivoimaan, kun turkulaishyökkääjä Joel Janatuinen lähti poikittaisesta mailasta jäähylle ajassa 13.38. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi ja paras paikka tuli TPS:n Korpikoskelle. Aivan erän lopussa Zach Budish pääsi vielä kokeilemaan terävällä laukauksella, mutta erässä kahdeksan kertaa torjunut Dostal jatkoi teräviä otteitaan ja tauolle lähdettiin lukemista 0-0.

Kiikarit rikki erän lopussa

Ilveksen kiekollinen peli oli toisen erän alkupuolella hapuilevaa ja TPS hallitsi alkuminuutteja. Lauri Korpikoski pääsi jälleen yrittämään maalintekoa laadukkaasta paikasta, mutta tällä kertaa laukaus livahti ohi maalin. Ilveksen ensimmäinen kunnon paikka tuli tämän tilanteen vastahyökkäyksestä, mutta Eemeli Suomi ei onnistunut laittamaan kiekkoa maaliin.

Erän ensimmäisen mainoskatkon jälkeen Ilveksen ykkösketju loi hyvän paineen TPS:n puolustusalueelle, mutta sekä Eemeli Suomi, että Teemu Rautiainen epäonnistuivat tekopaikoissaan. Pari minuuttia myöhemmin Antti Saarela irtosi hyvällä liikkeellä nousuun, mutta syöttö hyökkäyksessä mukana olleelle Ville Meskaselle tuli jalkoihin, eikä Ilves-laituri onnistunut viimeistelyssä.

Erän jälkimmäisellä kympillä TPS sai muutaman vaarallisen oloisen hyökkäyksen, mutta Ilves puolusti keskustaa tiiviisti ja loput hoiti tutun varmasti Lukas Dostal. Kun erää oli jäljellä kolmisen minuuttia hukkasi turkulaispakki Henrik Larsson kiekon totaalisesti omissa ja laatta päätyi hiukan hölmistyneen oloiselle Ville Meskaselle. Meskanen sai aikaan hyvän laukauksen, joka kilahti kuitenkin TPS-maalin tolppaan.

Minuutti ennen erätaukoa Teemu Rautiainen sai kiekon hyökkäysalueen kulmassa ja heitti sen maalia kohti luistelleelle Eemeli Suomelle. Kiekko päätyi TPS:n verkkoon Suomen kautta ja lopulta Ilves siirtyi videotarkistuksesta haetun varmistuksen kautta 0-1-johtoon ajassa 38.57.

TPS tulee tasoihin ylivoimalla

Puolustaja Jarkko Parikalle vihellettiin ottelun ensimmäinen Ilves-rangaistus kun kolmatta erää oli pelannut reilut neljä minuuttia. Ilves pelasi vahvan alivoiman ja kaksiminuuttisen merkittävimmäksi tapahtumaksi jäi TPS:n turhautuneen ruotsalaispuolustajan Henrik Larssonin käytöskymppi. Pari minuuttia myöhemmin TPS kävi lähellä maalintekoa, Eemil Viron heitto maalille oli yllättää Dostalin. Tällä kertaa oli kuitenkin Ilveksen vuoro pelastua tolpan kilahduksella.

TPS sai toisen ylivoimamahdollisuutensa kun Eemeli Suomi joutui erän puolivälissä kakkoselle poikittaisesta mailasta. Toinen mahdollisuus toi turkulaiset tasoihin, kun Markus Nurmi sai iskeä vapaasti takakulmalta lukemiksi 1-1-ajassa 51.53. Ilveksellä oli erän lopulla vielä muutama paikka, mutta viimeistely oli huolimatonta eikä varsinaisella peliajalla osumia enää nähty.

Molemmat tuhlailevat – Pärssinen ratkaisee

Zach Budish sai kolmannen erän lopulla huitomisrangaistuksen ja Ilveksellä jäi jatkoajan alkuun 40 sekuntia ylivoimaa. Ylivoima loppui kuitenkin lyhyeen, kun Eemeli Suomen kontakti Aleksi Saloseen tuomittiin rangaistuksen arvoiseksi ja oli TPS:n vuoro pelata ylivoimaa. Ilveksen kolmen miehen alivoima pelasi tiiviinä ja jäähyn loppusekunneilla Arttu Ruotsalainen oli karata läpiajoon. Tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus, jonka Erik Källgren onnistui torjumaan.

Jatkoajalla ehdittiin nähdä muutama muukin läpiajo. Lukas Dostal pysäytti Juuso Pärssisen yrityksen ja Källgren teki saman Joona Ikoselle. Seuraavana läpiajossa oli Ilari Filppula, jonka ujutus meni ohi maalin. Uransa 500. liigaotteluaan pelanneen Niko Peltolan maila meni viime sekunneilla poikki ratkaisevalla hetkellä ja TPS pääsi vielä lopussa kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Ilves kuitenkin kesti ja ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauksilla.

Rankkareissa nähtiin tehottomia yrityksiä useamman parin verran, ennen kuin TPS:n nuori Juuso Pärssinen onnistui ja ratkaisi TPS:llä 2-1-kotivoiton.

Kolmen ottelun viikko käyntiin TPS:n vieraana
Ilves got one point from Turku, lost ground in the standings
UUTISET