Vesa Suonsyrjä

Ilves matkusti tänään Mikkeliin, jossa se kohtasi Jukurit. Kahden heikon erän jälkeen joukkue kokosi rivinsä ja Robert Leinon kahdella maalilla nousi tasalukemiin 3-3. Lopulta Jukurit vei lisäpisteen voittolaukauskilpailun jälkeen ja päätti Ilveksen vierasvoittojen sarjan.

Kotijoukkue vie avauserän

Uuden valmentajansa Marko Kauppisen johdolla kaksi kertaa KalPalle rumasti hävinnyt kotijoukkue Jukurit tuli kovalla draivilla avauserään ja vain Lukas Dostalin hyvät torjunnat pitivät numerot nollissa avausminuuteilla, kun tämä nollasi Jaakko Haartin ja Vadim Pereskokovin.

Jukureiden räväkkää alkua kuvaavat torjunnat kuuden minuutin kohdalla Dostal 6 – Rajaniemi 0.
Ilveksellä oli suuria vaikeuksia saada peliään käyntiin ja Ilves pysyi tasalukemissa Dostalin napsiessa kotijoukkueen yritykset varmasti kiinni.

Ajassa 9:47 kotijoukkue pääsi ylivoimalle, kun Teemu Rautiainen karvasi yli-innokkaasti hyökkäyspäässä ja kaatoi puolustajan. Jukurit sai aikaiseksi jälkimmäisellä minuutilla hyvän pyörityksen, mutta Ilveksen alivoima selvitti alivoiman mallikkaasti. Kotijoukkue pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Joose Antosen maila nousi Miika Roinetta kasvoihin 2+2 minuutin arvoisesti ajassa 13:36.

Lukas Dostal jatkoi erinomaisia otteitaan ja pysäytti jälleen vaarallisen venäläishyökkääjä Vadim Pereskokovin yrityksen Antosen rangaistuksen toisella minuutilla. Lopulta ajassa 16:40 kotijoukkue sai ansaitun palkinnon hyvästä erästään ja Ville Leskinen iski tilanteeksi 1-0 saatuaan hyvän syötön pompun jälkeen Teemu Henritiukselta.

Ilveksen ensimmäinen paikka tuli erän toiseksi viimeisellä minuutilla, jolloin Matias Maccelli pelasi upeasti läpi kentän Robert Leinolle, mutta Jukuri-maalilla Sami Rajaniemi nappasi hienolla venytyksellä torjunnan. Hetkeä myöhemmin Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Charles Sarault huitoi Joose Antoselta mailan käsistä ajassa 19:14. Ilves sai luotua ylivoimalla muutaman laukaisupaikan, mutta ilman tulosta.

Erän koko kuva tulee esiin torjunnoista Rajaniemi 3 – Dostal 12.

Jukurit vie toisenkin erän

Erän alkuun jatkunut ylivoima ei tuottanut tulosta. Peli jatkui avauserää tasaisempana, kunnes Martins Dzierkals harjautti hyvin ja ajassa 24:10 Jarkko Parikka lähti vuorostaan rangaistusaitioon. Ilveksen alivoima toimi hyvin, mutta vaikeudet kasaantuivat kun ajassa 25:20 Tuomas Salmelan rystypurku nousi aina katsomoon saakka. Ilves sai rajusti taistellen selvitettyä ensimmäisen rangaistuksen, mutta juuri kun Parikka hyppäsi kaukaloon iski viivasta Aleksandr Iakovenko hyvän maskin avustamana lukemiksi 2-0 ajassa 26:15.

Kuin salama kirkkalta taivaalta Ilves sai kaipaamansa kavennuksen, kun ajassa 29:31 Jarkko Parikka heitti viivasta kiekon maalille, josta se kimposi Jukuri-puolustaja Antti Jaatisen luistimista ohi Rajaniemen muuttaen lukemiksi 2-1. Syöttäjäksi Ilveksen avausmaaliin merkittiin Eetu Päkkilä.

Kotijoukkue Jukurit ei lamaantunut kavennuksesta vaan iski uudelleen kahden maalin johtoon, kun onnekkaat maalit tasattiin Mikko Kuukan viivatoimituksen kimmotessa puolustuksen jaloista suoraan Teemu Henritiukselle, jolla oli helppo tehtävä siirtää kiekko tyhjään maaliin ja viedä Jukurit 3-1 johtoon ajassa 32:48.

Ilves pääsi ottelussa toistamiseen ylivoimalle, kun Mikko Kokkonen sai rangaistuksen kiinnipitämisestä ajassa 35:43. Ilveksen ylivoima ei lähtenyt missään kohdassa lentoon ja Jukurit puolusti tilanteen hyvin. Erän lopulla kotijoukkueen Julius Vähätalo rikkoi ja tuomari nosti käden pystyyn, Ilves pyöritti vajaan minuutin ilman todellisia paikkoja ja kun erä päättyi sai tuomari ilmoitettua Julius Vähätalolle rangaistuksen ajassa 40:00.

Ilves paransi toiseen erän hieman, mutta kahden erän jälkeenkin Sami Rajaniemellä oli koossa ainoastaan seitsemän torjuntaa ja kotijoukkueen johtoa voitiin pitää täysin ansaittuna.

Ilves nousee lopussa väkisin tasoihin

Erän alkuun jäänyt ylivoima ehti vanheta vain 18 sekuntia, kun Kalle Maalahti haastoi hyvin ja Ville Hyvärinen rikkoi. Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle, jossa saatiin onnistuminen pitkästä aikaa, kun Robert Leino iski Ilveksen maalin päähän Arttu Ruotsalaisen ja Eemeli Suomen syötöistä tyhjään maaliin ajassa 41:34. Maali oli Ilveksen toinen tällä kaudella kahden miehen ylivoimalla, ensimmäisen iski Lassi Thomson jo kauden avausottelussa.

Ilveksen vahva erän alku jatkui, kun Mika Partanen kampitti Eemeli Suomen ajassa 44:51. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut missään vaiheessa tuulta alleen ja peliä jatkettiin kotijoukkueen 3-2 johdossa. Työttömänä kolmannessa erässä seissyt Lukas Dostal nappasi varmasti Ville Leskisen yrityksen ylivoiman jälkeen ja piti Ilvestä mukana kamppailussa. Juuri ennen viimesen kymmenminuuttisen alkua Jukurit sahasi Ilves-puolustuksen täysin auki, mutta ratkaisu meni turhaan siirtelyyn.

Ilves hallitsi pelitapahtumia, mutta todellisia huippupaikkoja ei syntynyt. Jukurit piti keskialueen trapin tiiviinä ja kello juoksi kotijoukkueen eduksi. Tilanne näytti jo valuvan kotijoukkueen eduksi, mutta kun kellossa oli jäljellä 1:47 iski Robert Leino pelin tasoihin illan toisella maalillaan todellisella taistelumaalilla. Matias Maccelli ja Ville Meskanen toimittivat askel askeleelta kiekkoa maalille, josta polvillaan ollut Leino löi kiekon ohi Rajaniemen tasoittaen lukemiksi 3-3.

Näin Ilves tasoitti lopulta ottelun, jossa se oli ollut koko ajan tappioasemassa yhdennellätoista hetkellä osoittaen vahvuuttaan ja ottelussa siirryttiin jatkoajalle.

Jukureille lisäpiste

Jatkoajalla liigauran ensimmäistä otteluaan pelannut Jaakko Haarti pääsi läpiajoon Matias Maccellin hukattua kiekon, mutta Lukas Dostal selvitti tilanteen. Jatkoajalla kiekonhallinta vaihteli, mutta muita varteenotettavia maalipaikkoja ei nähty ja siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Ville Leskinen avasi napakalla laukauksella ylänurkkaan ja Jukureille jäi etu avauskierroksen jälkeen Eemeli Suomen hukattua kiekon.

Vadim Pereskokov iski taitavalla harhautuksella maalin ja kun Sami Rajaniemi torjui Arttu Ruotsalaisen erinomaisen yrityksen katkesi Ilveksen yhdeksän ottelun vierasvoittojen putki.

Game worn -pelipaitojen huutokauppa käynnissä
Lätkäehtoo: Ilves-Pelicans 18.1.2020
UUTISET