3. Ilvekselle piste tassuun Liigan kärkikamppailusta

Ilvekselle piste tassuun Liigan kärkikamppailusta

Marko Herckman

Nokia Arenassa nähtiin perjantai-iltana todellinen huippukamppailu kun Ilves pelasi Tapparan vieraana. Erittäin laadukas kiekkopeli venyi lopulta rankkarikisaan asti, jossa Tappara onnistui lopulta viemään voiton lukemin 2-1.

Intensiivinen avauserä

Nokia Arenan avauserässä nähtiin kaksi hyvin peliin valmistautunutta huippujoukkuetta ja intensiteetti oli käsin aistittavissa heti avausminuutista lähtien. Tappara hallitsi ensimmäisiä minuutteja ja sai luotua painetta Ilveksen päätyyn. Marek Langhamer torjui kuitenkin muutamat laukaukset rauhalliseen tyyliinsä.

Ilves pääsi alun jälkeen paremmin mukaan peliin ja loi nopeilla hyökkäyksillä painetta Tapparan suuntaan. Hieman ennen erän puoliväliä erässä hyvin esillä ollut Henrik Haapala karkasi puolittaiseen läpiajoon, josta seurasi lopulta rangaistuslaukaus Ilvekselle. Laukausta itse ampumaan asettunut Haapala ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Christian Heljankoa.

Heti rankkaria seuranneessa vaihdossa Tappara pääsi ylivoimalle kun Leo Lööf joutui koukkimaan itsensä jäähylle. Tapparan ylivoima laittoi kiekon aktiivisesti liikkeelle ja lopulta kymmenen sekuntia ennen jäähyn päättymistä Otto Leskinen pääsi pamauttamaan kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 11.13. Ilves pääsi puoli minuuttia myöhemmin kokeilemaan ylivoimaa kun Jukka Peltola koukki Haapalaa. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi.

Tasahtiin edenneessä erässä ei enempää osumia nähty.

Vääntö jatkuu

Ilves joutui jo ensimmäisen erän puolivälin paikkeilta lähtien kierrättämään hyökkääjiä kun Miro Nalli tippui kokoonpanosta kovan taklauksen jälkeen. Tutkapari Mäntykivi-Suomi oli kuitenkin kasassa alkuminuuteilla ja pelasi tyylikkäästi yhteen siniviivan tuntumassa. Suomi karkasi puolittain irti ja onnistui ujuttamaan Ilveksen tasoihin ajassa 22.19.

Tasoituksen jälkeen Tappara loi vahvan vaihdon hyökkäyspäätyyn ja Marek Langhamer joutui neljästi torjuntatöihin vajaan puolen minuutin aikana. Peli oli toisessakin erässä tarkkaa vääntöä, jossa jokaisesta kaukalon sentistä täytyi käydä härkämäistä kamppailua.

Erän viimeisellä minuutilla tiivistettiin vielä pelin viihdearvoa. Ensin Tapparan Sami Moilanen kilautti kiekon tolppaan ja hetki myöhemmin Eemeli Suomi heitti tyylikkään keskityksen omaisen kaarisyötön Henrik Haapalalle, joka pääsi nokikkain Heljangon kanssa. Tapparamolari Heljanko veti kuitenkin tästäkin kaksintaistelusta pidemmän korren ja erätauolle lähdettiin jännittävistä 1-1-lukemista.

Maalivahtien ilta

Tappara oli kolmannen erän alkupuolella hallitsevampi osapuoli. Petri Kontiola joutui kampitusjäähylle ajassa 44.46 ja Tappara pääsi pyörittämään vaarallista ylivoimaansa. Tällä kertaa Ilveksen alivoima pysyi tiiviinä ja viimeisenä lukkona hääri erinomaisen pelin pelannut Marek Langhamer.

Ilveksen puolustuspeli oli muutenkin läpi pelin mallillaan ja vaikka Tappara välillä painosti pitempiäkin jaksoja, niin todelliset huippupaikat jäivät vähiin. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla Ilveskin pääsi taas paremmin juonen päästä kiinni hyökkäyspelistä. Joonas Oden irtosi jälleen vauhdikkaasti irti puolustukselta ja syötti vapaaksi jääneelle Nick Baptistelle. Tapparan Joni Tuulola sai kuitenkin viime hetkellä mailaansa syötön väliin, eikä Baptiste päässyt sijoittamaan puolityhjään maaliin.

Tapparan erän paras paikka tuli Waltteri Merelälle, joka pääsi Anton Levtchin syötöstä yrittämään, mutta Langhamer venyi komeaan sivuttaistorjuntaan. Hetki myöhemmin Ilveksen Leo Lööf ja Tapparan Mikael Seppälä hippailivat itsensä väkivaltaisuujäähylle ja seuraavat pari minuuttia pelattiin neljällä neljää vastaan. Tasavajaalla Oden petasi jälleen maalintekopaikan Ilvekselle, mutta tapparapakki Veli-Matti Vittasmäki sai viime hetkellä mailansa Daniel Gazdan yrityksen eteen.

Peli venyi jatkoajalle, jossa nähtiinkin hurjaa kiekkoviihdettä. Tapparan Waltteri Merelä pääsi heti alussa läpiajoon, mutta Langhamer torjui. Hetkeä myöhemmin Marko Anttila pääsi yrittämään, mutta huippupelin pelannut Heljanko torjui. Heljankoon pysähtyi myös Dominik Masinin läpiajo.

Maalivahtien illassa voittoa jouduttiin hakemaan rangaistuslaukauksilla. Ilvekseltä onnistui Nick Baptiste ja Tapparalta Jukka Peltola sekä Kristian Tanus, joten Tappara onnistui vihdoin voittamaan kotipelissään Ilveksen lukemin 2-1.