3. Ilvekselle täydet pisteet – Nyman Liiga-uran ensimmäiseen hattutemppuun

Ilvekselle täydet pisteet – Nyman Liiga-uran ensimmäiseen hattutemppuun

Miia Kahila

Lauantaina Tampereen Ilves sai vieraita Lappeenrannasta, kun vastustajaksi Nokia Arenalle asettui runkosarjan viimeiseksi jumittunut Saimaan Pallo. Ilves otti ottelusta täydet kolme pistettä lukemin 5-2 (0-1, 3-1, 2-0), kun ottelun johtotähdeksi nousi Liiga-uran ensimmäisellä hattutempullaan Jani Nyman.

Ottelun alku ei ollut ilvesläisittäin paras mahdollinen, sillä SaiPa meni siirretyn rangaistuksen aikana ottelussa 0-1 johtoon, kun pelikellossa oli pelattuna vasta 1:33. Ilvekselle tarjottiin ensimmäisessä erässä jopa kolmesti ylivoimamahdollisuutta tasoittaa ottelu, mutta keltavihreiden fengshuit eivät virranneet tasapainossa.

Toiseen erään tuli tutumpi Ilves ja kohta ottelu sai uuden suunnan. Ensin nähtiin Jani Nymanin hieno yksilösuoritus, jossa päättäväinen hyökkääjä pisti väkisin kiekon SaiPa-vahti Henri Kiviahon taakse. Tasan minuuttia myöhemmin asialla oli sama Jamppa. Oula Palve vetää viivalta ja Nyman ohjaa taidokkaasti Ilveksen ottelun johtoon 2-1. Mutta ei kahta ilman kolmatta. Se oli jälleen Jani Nyman, joka pisti kiekon vastustajan maaliin ja Ilves siirtyi ylivoimalla 3-1 johtoon. SaiPa sai vielä ottelusta kiinni kavennusmaalilla, joten erätauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

Päätöserässä tilanne oli pitkään muuttumaton, kunnes SaiPa otti viiden minuutin rangaistuksen. Oula Palve kiitti mahdollisuudesta ja Ilvekselle kirjattiin illan toinen ylivoimamaali. Kun ottelun lopussa Dominik Mašín tekee Ilveksen viidennen tyhjiin, jäi täysi pistepotti Tampereelle lukemin 5-2.

ILLAN ILVES: Jani Nyman. Määrätietoinen Jamppa ei ole ainoastaan lahjakas, vaan nuorukaisesta huokuu tehdyn työn määrä. Tänään jokapäiväinen kova työ kantoi hedelmää Liiga-uran ensimmäisellä hattutempulla.

OTTELUN RATKAISU: Ajassa 48:25 SaiPan hyökkääjä Ville Lipiäinen veti poikittaisella Petr Kodýtekia ja Ilves sai kolmannessa erässä tilanteessa 3-2 viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana Ilves kasvatti johtoaan kahteen maaliin.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 6818.

Seuraava ottelu: Ensi viikon tiistaina 21. marraskuuta Ilves jatkaa CHL-taivaltaan Dynamo Pardubicea vastaan Tšekissä. Toinen osaottelu alkaa klo 18:30. Seuraava kotiottelu pelataan torstaina 23. marraskuuta, kun Mikkelin Jukurit vierailee Nokia Arenalla. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi