MENUMENU

Otteluraportti

Ilveksen hallinta ei riittänyt pisteille

Ilves pelasi keskiviikkona Oulussa hyvän ottelun, joka ei kuitenkaan tuottanut sarjapisteitä. Pääosin vastaanottavana osapuolena ollut sarjajohtaja Kärpät onnistui pitämään vieraansa pitkään nollilla ottaen lopulta voiton maalein 2-1. Ilveksen maalin laukoi 19-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen.

Ilves dominoi, Kärpät osuu

Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli heti keskialoituksen jälkeen Kärpille, mutta Ilves-puolustus ehti vielä katkaisemaan viime hetkellä. Vierasjoukkueen ensimmäinen tilanne tuli Joona Ikoselle reilun kolmen minuutin kohdalla, mutta hyökkääjän lähietäisyydeltä lähtenyt laukaus ei löytänyt oikeaa osoitetta. Seuraava paikka tuli Juho Liuksialan vedon reboundista Juhani Tammiselle, mutta Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen venyi hienoon torjuntaan.

Ilveksen kolmosketju Teemu Lepaus – Juhani Tamminen – Joose Antonen vuorostaan järjesti pyörityksen hyökkäyspäätyyn, mutta Vehviläinen torjui Tammisen toisen ratkaisuyrityksen helposti. Ilveksen paine jatkui, mikä tuotti ylivoiman, kun Kärppien Mikko Niemelä purki kiekon pleksien yli ajassa 5.22. Jäähyn viime sekunneilla oli kaksi avopaikkaa, mutta avausmaalia ei syntynyt. Ensimmäinen paikka tuli reboundista Teemu Lepaukselle, mutta Vehviläinen venytti patjansa nopean laukauksen tielle. Ilveksen kultakypärä nappasi irtokiekon maalin kulmalla ja tarjosi vielä päädystä selkänsä takaa syötön Tammiselle, jonka suoran vedon Vehviläinen torjui onnekkaasti edes näkemättä pelivälinettä.

Hetken kuluttua Ilves karkasi hyökkäykseen kahdella nollaa vastaan. Juho Liuksiala tarjosi kiekon vierelleen Mike Halmolle, jonka harhautuksen jälkeinen rystyveto kilahti tolppaan. Ilves pääsi toista kertaa ylivoimalle ajassa 10.37 Lasse Kukkoselle vihelletyn kampitusjäähyn myötä. Ensimmäinen tekopaikka pelattiin Joose Antoselle, jonka vedon Vehviläinen onnistui jälleen torjumaan. Jäähyn loppupuolella Mike Halmo pääsi reboundiin, mutta hyökkääjän nopea jatko meni vasemmalta ohi.

Kärpät sai pitkästä aikaa painetta Ilveksen maalille erän 14. minuutilla. Maalin kulmalle noussut Shaun Heshka oli päästä iskemään reboundin puolityhjään maaliin, mutta puolustaja ei osunut pomppivaan kiekkoon. Seuraavaksi Ilves loi jälleen hyvän tekopaikan Heshkan harhasyötön jälkeen, mutta Joose Antonen ei onnistunut viimeistelemään Mike Halmon esityöstä.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta ajassa 17.27. Kärppien Rasmus Kupari yritti ottaa pelivälineen haltuun maalin kulmalla, mutta kiekko karkasi hyökkääjän lavasta ja livahti sisään Riku Heleniuksen patjojen välistä. Kotijoukkue pääsi perään ylivoimalle, kun Cam Barkerille tuomittiin jäähy korkeasta mailasta. Helenius torjui Heshkan ja Kivihalmeen viivalaukaukset, ja Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemen painava rannelaukaus kilahti tolppaan. Ensimmäinen erä oli paria viimeistä minuuttia lukuun ottamatta lähes täydellistä Ilveksen hallintaa, mutta erätauolle mentiin Kärppien 1-0-johdossa.

Kupari iskee toistamiseen

Ilves jatkoi toisen erän alussakin aktiivista ja liikkuvaa pelaamistaan. Vierasjoukkueen kolmosketju piti hyvin kiekkoa hyökkäyspäädyssä, mutta Kärpät puolusti keskustaa tiiviisti, ja lopulta maskin takaa lähtenyt laukaus suuntautui maalin oikealta puolelta ohi. Seuraavassa vaihdossa Kärppien Nicklas Lasu puolestaan laukoi vaarallisesti Juho Liuksialan jaloista, mutta Riku Helenius onnistui torjumaan tulisen rannelaukauksen.

Erän seitsemännellä minuutilla kotijoukkue pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta Helenius otti kiinni Aleksi Heponiemen rysty-yrityksen. Seuraavalla minuutilla Ilves vuorostaan käänsi terävästi peliä, kun Topias Haapanen ja Juho Liuksiala polkivat hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Haapanen ei saanut ensimmäistä syöttöyritystään toimitettua Liuksialalle asti, mutta jatkotilanteessa Liuksiala pääsi vielä yrittämään Haapasen syötöstä. Vehviläinen kuitenkin torjui ja piti lukemat 1-0:ssa.

Toisessa päädyssä Kärppien Lasse Kukkonen ja Jyri Junnila pääsivät testaamaan Heleniuksen virettä, mutta Ilves-maalivahti venyi tuplatorjuntaan. Hetken kuluttua Ilves-puolustaja Oskari Laaksonen pelasti tamperelaiset toiselta takaiskulta. Helenius oli jo tilanteesta puolittain ulkona, kun Kärppien Michal Kristof pääsi laukomaan irtokiekosta, mutta Laaksonen oli sijoittunut hyvin ja sai kroppansa kiekon tielle.

Erän 15. minuutilla Mark Flood pääsi hyvään vetopaikkaan oikean b-pisteen kaarelle, mutta Vehviläinen torjui olkapäällä, eikä Ilveksen maalitili vieläkään auennut. Ottelun toinen maali syntyikin Ilveksen verkkoon ajassa 37.27, kun Rasmus Kupari iski toisen maalinsa laukomalla kiekon maskin takaa yläkulmaan.

Reilu minuutti ennen erän loppua Ilveksen Joose Antonen ja Teemu Lepaus karkasivat vielä ylivoimahyökkäykseen. Antonen päätyi omaan ratkaisuun, mutta veto suuntautui oikealta ohi. Huiman määrän tekopaikkoja luonut mutta huonosti viimeistellyt Ilves joutui lähtemään kolmanteen erään kahden maalin takamatkalta.

Laaksonen tykittää kavennuksen, Ilves yrittää loppuun asti

Kolmannen erän alku oli varsin tasaväkistä pelaamista. Viidennellä minuutilla Mike Halmo, Jerry Ahtola ja Samuli Vainionpää pelasivat näyttävästi yhteen, mutta Kärppien maali pysyi edelleen koskemattomana, kun Vainionpään ratkaisuyritystä ehdittiin häiritsemään. Seuraavat minuutit mentiin jälleen Ilveksen hallinnassa kotijoukkueen joutuessa lähinnä purkamaan kiekkoa ylöspäin.

Ajassa 48.40 Jasse Ikoselle vihellettiin jäähy estämisestä ja Ilves pääsi kolmatta kertaa ylivoimalle. Cam Barker viritti laukauksensa viivasta, mutta veto suuntautui keskelle, eikä Veini Vehviläinen antanut irtokiekkoa. Ylivoima ei tuottanut tulosta, ja lopulta Kärppien alivoimamaalikin oli varsin lähellä.

Vihdoin ja viimein Ilveksen maalihanat aukesivat ajassa 53.02. Teemu Lepaus pelasi kiekon päädystä viivaan, ja puolustaja Oskari Laaksonen tykitti suoraan syötöstä 2-1-kavennuksen. Ilves tuli komealla laukauksella maalin päähän, ja peliaikaa oli vielä jäljellä seitsemän minuuttia.

Ensimmäinen tasoitusyritys tuli, kun Juho Liuksiala nousi hyvällä liikkeellä vetopaikkaan oikealta laidalta, mutta hyökkääjän laukaus suuntautui liiaksi keskelle. Ilves käänsi paineen jatkuvasti kohti hyökkäyspäätyä, mutta hyvää tekopaikkaa ei parin seuraavan minuutin aikana auennut.

Riku Helenius otettiin pois maalilta minuutti ja 20 sekuntia ennen loppua, mutta seuranneen paitsion jälkeen Helenius joutui palaamaan hetkeksi maalille. Karri Kivi käytti aikalisän ajassa 58.48, jonka jälkeen tamperelaiset lähtivät hakemaan tasoitusmaalia kuudella kenttäpelaajalla.

11 sekuntia ennen summerin soimista Mike Halmo survoi kiekon sisään maalin edestä, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirintänä, ja aloitus tuotiin keskialueelle. Kärpät voitti aloituksen, mutta kokenut Lasse kukkonen purki kiekon pitkänä, ja Ilves sai vielä aloituksen hyökkäyspäätyyn. Tilannetta ei kuitenkaan enää saatu luotua, ja Kärpät piti 2-1-voitollaan sarjapisteet Oulussa.

Seuraava ottelu

Ilves pelaa viimeisen maajoukkuetaukoa edeltävän ottelunsa perjantaina Hakametsässä, jonne vieraaksi saapuu Porin Ässät.

Kommentit:

Oskari Laaksonen

Olli Salo

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere
Lähde: Laaksonen | Salo


Seuraava kotiottelu Ilves-Ässät perjantaina 2.11. Tervetuloa!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#48 ANTONEN
9
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
14
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#75 LEPAUS
20
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+14
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
34
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 20 62 25 48
2. TPS 19 54 34 41
3. Tappara 20 54 52 33
4. SaiPa 20 56 54 33
5. HPK 20 52 46 32
6. Ilves 18 58 46 30
7. Pelicans 19 54 44 30
8. KooKoo 20 60 62 30
9. Sport 19 56 66 29
10. HIFK 19 56 55 28
11. Jukurit 20 49 51 28
12. Lukko 20 53 68 24
13. KalPa 21 44 68 22
14. JYP 19 48 56 18
15. Ässät 20 38 67 15

Lisää aiheita

13.11.2018 / Video

Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 11 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)

Lätkäehtoon Kiakkomakasiini tulee perkaamaan kuluneen kuukauden puhuttavimmat tilanteet ja syväluotaa ilmiöt pintaa syvemmältä. Menneen kuukauden lisäksi studio-isäntä Mauno Ahonen ja dominoiva...

LUE LISÄÄ


13.11.2018 / Otteluennakko

Liiga jatkuu tauon jälkeen – Ilves käy Lukon kimppuun Hakametsässä

Maaottelutauko on ohi ja Ilveksen matka kaudella 2018-19 jatkuu keskiviikkona Lukkoa vastaan Hakametsässä. Jatkuuko kärkikahinoissa koko kauden viihtyneen Ilveksen hyvä vire...

LUE LISÄÄ


13.11.2018 / Uutinen

Ilveksen Juhani Tamminen pelaa Aku Ankan joukkuetta vastaan – miten pelissä käy?

Liiga ja Sanoma Media Finland julkaisevat joulukuussa yhteistyössä jääkiekkoaiheisen Aku Ankka -lehden erikoisnumeron. Lehden kansi on räätälöity jokaiselle Liiga-joukkueelle erikseen, ja...

LUE LISÄÄ


12.11.2018 / Haastattelu

Kapteeni Eemeli Suomi palaa kaukaloon keskiviikkona

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi palaa keskiviikkona kaukaloon intoa puhkuen toivuttuaan 6.10. Pelicans-kamppailussa saamastaan tällistä. Loukkaannuit Mikko Kousan taklauksesta ottelussa Pelicansia vastaan...

LUE LISÄÄ