Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään lahdessa Pelicansin ja kovan kamppailun jälkeen mukaan tarttui piste, kun Ilves nousi kahden maalin jälkeen jatkoajalle, jossa Aleksi Rekonen iski loppulukemiksi 5-4.

Helenius kestää Pelicansin rynnistyksen avauserässä

Ottelun ensimmäisellä minuutilla Pelicansin Jonne Jantunen satutti polvensa pahannäköisesti ja ontui vaihtoon palaamatta peliin. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli puolentoista minuutin kohdalla, kun Joonas Alanne ajoi kovaa maalille, mutta Riku Helenius torjui hienosti.

Pelicansin korkea karvaus tuotti ongelmia Ilvekselle, mutta maalipaikkoja ei kumpikaan joukkue onnistunut rakentamaan. Vauhtia kaukalossa oli kamalasti, mutta ajatusta vähemmän. Ilveksestä ensimmäisenä Janne Juvosta pääsi kokeilemaan Juhani Tamminen, mutta Juvonen torjui olkapäällään. Erän puolivälin jälkeen Pelicans loi hyvän paineen ja Riku Helenius joutui venymään parhaimpaansa.

Kolmentoista minuutin paikkeilla Joonas Alanne pääsi puolittain läpiajoon, mutta Helenius torjui jälleen. Hetkeä myöhemmin Sami Sandell pääsi laukomaan, mutta Juvonen torjui. Pelicans sai rajulla paineellaan Ilveksen hätäilemään, mutta Ilves piti Pelicansin ulkona huippupaikoilta.

Ajassa 16:41 Jarkko Parikka sai kaksiminuuttisen mailan tarttuessa hyökkääjän jalkoihin vaarattomassa paikassa. Heti ylivoiman alussa Miska Siikosella oli hyvä maalipaikka, mutta Helenius torjui jälleen. Ilveksen alivoima toimi hyvin ja Pelicans ei päässyt paikoille loppuylivoimalla. Pelicans pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 19:15 kun Teemu Rautiainen löi Juha Leimulta mailan pois käsistä siniviivan päällä. Ilves pelasi hyvää alivoimaa ja erätauolle poistuttiin maalittomissa numeroissa 0-0. Riku Helenius nappasi yhdeksän torjuntaa Janne Juvosen selvitessä neljällä torjunnalla-

Pelicans vie viiden maalin erän

Illan ottelussa kolmensadan liigaottelun rajapyykin saavuttaneen Teemu Rautiaisen rangaistusta jäi 1:15 jäljelle avauserästä. Pelicansin ylivoima pyöri todella vaarallisesti ja Juha Leimulle aukesi avopaikka, mutta Helenius venyi huikeaan pelastukseen.

Ilveksellä oli kaksi upeaa paikkaa, joista ensin Oskari Laaksonen laukoi ylärimaan ja jatkotilanteessa Arttu Ruotsalaisen laukauksen Juvonen selvitti. Vastaiskussa Oskari Laaksonen kaatui ja Jesse Mankinen pääsi vapaasti maalille. Helenius torjui, mutta oli voimaton Taavi Vartiaisen iskettyä paluukiekon reppuun ajassa 24:52.

Ilveksen vastaus tuli ajassa 28:04 kun Otto Koivula pelasi upeasti kiekon Teemu Lepaukselle, jolle jäi helpohko työ lyödä kiekko reppuun. Syöttöpiste maaliin myös Tapio Laaksolle ja peli oli 1-1.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 29:02 kun Kimi Koivisto kampitti Ilves-pelaajan. Ja vain hetkeä myöhemmin Antti Tyrväinen kampitti Arto Laatikaisen ja Ilvekselle siunautui peräti 1:47 5vs 3 ylivoimaa. Ilveksen ylivoima pyöri ja Ville Meskanen tarjosi Sami Sandellille paraatipaikan, mutta Juvonen kesti. Ilveksen ylivoima oli liian hidasta ja Pelicans pelasi hyvän alivoiman ja selvitti tilanteen.

Ajassa 32:36 Tapio Laakso rikkoi Iikka Kangasniemeä ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, josta Iikka Kangasniemi iski komealla rannelaukauksella Pelicansin uudelleen johtoon 2-1. Ja vain reilua minuuttia myöhemmin Pelicans mursi Ilveksen puolustuksen ja Hannes Björninen pääsi iskemään vapaasta paikasta lukemiksi 3-1 ajassa 33:54.

Hätäisimmät eivät olleet kerinneet nostaa leukaa pois rinnasta ennen kuin kuusitoista sekuntia myöhemmin Eemeli Suomi survoi väkisin Ilveksen maalin päähän. Syöttöpisteet 3-2 kavennukseen merkittiin Arttu Ruotsalaiselle ja Joona Koppaselle.

Vauhti nousi kaukalossa jälleen hurjaksi ja peli aaltoili päästä päähän. Joe Piskula oli yllättää maalillaan horjahtaneen Juvosen, mutta tämä torjui kaatuessaankin. Viiden maalin erässä Juvonen torjui kahdeksan kertaa Riku Heleniuksen torjuttua viidesti.

Kolmannessa erässä Ilves nousee kahden maalin takaa jatkoajalle

Erän alkuminuuteilla Pelicans toi jälleen äijäkiekollaan tilanteen Heleniuksen nenän alle, mutta Helenius kesti. Ajassa 42:48 Pelicans iski johto-osuman 4-2 kun kiekko liikkui nopeasti ja Miska Siikonen iski keskeltä kohtuullisen vapaasti osuman.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä pelin soljuessa puolelta toiselle. Ajassa 47:42 Ilves tuli maalin päähän uudelleen, kun Juho Liuksiala iski numeroiksi 4-3 Teemu Rautiaisen ja Joona Koppasen syötöistä.

Aivan maaginen tasoitusosuma nähtiin vajaata kahta minuuttia myöhemmin, kun Juhani Tamminen voitti kaksinkamppailun ja murtautui läpiajoon ja nöyryytti Janne Juvosen kauniilla harhatuksella ja tasoitti ottelun lukemiin 4-4 ajassa 49:42. Syöttöpisteet mailataitureille Otto Koivulalle ja Teemu Lepaukselle.

Ajassa 52:40 Ilves pääsi ylivoimalle kun Jordan Rowley laitettiin aitioon kampituksesta. Juhani Tammisella oli loistava paikka viedä Ilves johtoon, mutta Juvonen kesti. Ilves sai hyvän vaihteen silmään ylivoimasta ja vei peliä hyvän tovin.

Vauhti kiihtyi hurjaksi ottelun lopulla ja jännitys kasvoi katsomossa. Lopulta varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 4-4. Janne Juvoselle varsinaisella peliajalla 21 torjuntaa ja Riku Heleniukselle 18, joiden joukossa lukuisia huippupelastuksia.

Jatkoaika tuo ratkaisun

Jatkoajan alussa Teemu Rautiainen luikerteli tekopaikkaan, mutta Pelicans puolustus sai mailan väliin. Ajassa 60:35 nähtiin ottelun ratkaisu, kun Aleksi Rekonen iski upealla yksiläsuorituksella ottelun loppulukemat 5-4.

 
Kuuntele valmentaja Olli Salon haastattelu (toim. Mikko Aaltonen / Radio FUN Tampere):

Lähde: Radio FUN Tampere

Nujertaako Ilves Pelicans-peikkonsa?
Tärkeät pisteet jaossa Hakametsässä
UUTISET