3. Ilveksen jäähyily käänsi kamppailun Ässille

Ilveksen jäähyily käänsi kamppailun Ässille

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen ottelussa Porin Ässiä vastaan pienet asiat olivat Ässien puolella ja Ilveksen kolmannen erän jäähyt käänsivät ottelun vierailijoille. 1-2 tappiossa Ilveksen maalista vastasi Arttu Ruotsalainen.

Ilves aloittaa ryminällä

Hakametsässä oli ottelun alussa hieno tunnelma, kun Nuorten MM-kilpailuissa kultaa voittaneet Olli Salo, Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää kukitettiin ja hallin päädyissä Osasto 41 ja Pataljoona toivat hyvän latauksen ottelulle.

Ilves hyökkäsi päälle heti alusta ja ajassa 0.52 kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. Eemeli Suomi voitti tilaa kulmauksessa ja tarjosi kiekon viivaan Mark Floodille, jonka laukauksen paluukiekosta Arttu Ruotsalainen väänsi kiekon ohi Henri Kiviahon. Kotijoukkueen hurja alku palkittiin ajassa 1.58 ylivoimalla, kun Jyri Marttinen kamppasi Teemu Lepauksen. Ylivoima pyöri aiempaa nopeammin, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Ilveksen toinen maali oli lähellä Samuli Vainionpään terävän laukauksen kautta, mutta kiekko pysähtyi ulkoristikkoon. Ajassa 8.56 Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle ja maali oli jälleen enemmän kuin lähellä. Teemu Lepaus ja Joose Antonen sahasivat kuviolla Mike Halmolle puolityhjän maalin, mutta tämän laukaus suuntautui tilanteessa selvästi ohi maalin.

Ilves hallitsi avauserää selvästi, mutta avausminuutin maali jäi ainoaksi.

Toinen erä Ilveksen tehotonta hallintaa

Aivan erän alkuun Ilves pelasi illan kolmannen ylivoimansa, kun Jarno Kärki oli saanut rangaistuksen ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla. Ylivoimasta puuttui kuitenkin terävyys ja Ässät selvisi helpolla.

Ilves hallitsi hyvällä liikkeellä toista erää lähes näytöstyyliin, mutta Ässät puolusti hyvin pelin keskustan ja Ilveksen pyörittäminen jäi lopulta vaarattomaksi. Torjunnoissa Helenius 7, Kiviaho 14 on suuntaa toisen erän painopisteestä.

Ilves jäähyilee, Ässät ratkaisee

Kolmannessa erässä ottelussa tapahtui paljon. Tilanne käynnistyi Olli Vainion saatua Ilveksen ensimmäisen rangaistuksen ajassa 44.42. Alivoimalla Ilveksen toinen maali jäi millien päähän, kun vahvalla pelipäällä ollut Arttu Ruotsalainen polki väkisin kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja jakoi kiekon Oskari Laaksoselle, jonka ohjaus osui sisätolppaan.

Ässien jatkaessa ylivoimaansa nähtiin harvinainen tilanne, kun Riku Helenius syösyi torjumaansa kiekkoon ja sulki sen päätyviivan takana ja ajassa 45.54 Ässät pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ässät otti samalla aikalisän ja lähti pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Ilves taisteli hyvin, mutta kun kahden miehen alivoimaa oli jäljellä kuusi sekuntia sahasi Ässät näyttävän ylivoimaosuman. 1-1 maalin viimisteli pitkästä poikittaissyötöstä Jussi Makkonen.

Onni ei tänään ollut Ilveksen puolella, sillä illan kolmas tolppalaukaus nähtiin kymmenen minuuttia ennen päätössummeria, kun Teemu Rautiaisen kova kiskaisu kajahti pystytolppaan. Ässien pelaaminen oli saanut lisävirtaa tasoitusmaalista ja Ilves sortui yliyrittämiseen. Juha Leimu otti hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen kunnon niskalenkistä ajassa 52.18. Ilves tappoi tämän alivoiman, mutta lähes perään videolta katsottuna helposti vihelletyn Joose Antosen rangaistuksen aikana Ässät iski ottelun ratkaisun.
Vaarattoman näköisessä tilanteessa Ässien Jerry Sammalisto heitti kiekon maalille, josta suureksi epäonneksi Ilveksen Jerry Ahtola ohjasi kiekon ohi voimattoman Riku Heleniuksen ajassa 56.49.

Ilves otti Heleniuksen pois maaliltaan ja aikalisän ajassa 58.24, mutta minkäänlaista loppukiriä joukkue ei saanut aikaiseksi. Aivan loppuhetkillä Ässien Tommi Taimi otti idioottimaisen suihkukomennuksen taklaamalla aloituksessa Teemu Rautiaista päähän ja turhautunut Rautiainen heitti hanskat pois ja yritti päästä hakemaan kostoa, mutta tuomarit ehtivät väliin.

Ilveksellä ei ole aikaa jäädä murehtimaan monella tavalla harmillista tappiota, vaan katseiden pitää olla jo huomisessa HPK-kamppailussa.