Otteluraportti

Ilveksen kausi päätökseen – Kärpät iski ratkaisun jatkoajalla

Vesa Suonsyrjä

Ilves taisteli loppuun asti Hakametsässä, kun se kohtasi selkä seinää vasten Oulun Kärpät. Arttu Ruotsalaisen maalilla joukkue venytti ratkaisun jatkoajalle, jossa Kärpät ratkaisi ottelun lukemin 2-3 päättäen samalla Ilveksen kauden suoraan neljässä ottelussa.

Ilves hallitsee alkua, Kärpät iskee erän lopulla

Peli alkoi energisesti ja molemmat joukkueet pelasivat hyvällä liikkeellä alusta lähtien. Kotiyleisö pääsi virittämään äänijänteitään jo ajassa 3.57 kun Joose Antonen kiskaisi hirmuisella laukauksella aivan takaylänurkkaan kotijoukkueen 1-0 johtoon. Avausmaaliin syöttöpisteet merkittiin hyvää työtä kulmassa tehneelle Juhani Tammiselle ja kiekon Antoselle tökänneelle Teemu Lepaukselle.

Ilves oli alussa aktiivisempi ja Kärpät ei saanut laukaustakaan ensimmäisellä viidellä minuutilla. Pelin tasaannuttua tämän jälkeen Lukas Dostal torjui varmasti muutaman lähentelyn. Erän puolivälin paikkeilla pelikiellosta vapautunut Samuli Vainionpää oli päästä karkuun, mutta vauhti ei aivan riittänyt. Vainionpää pystyi kuitenkin pakottamaan Veini Vehviläisen hyvällä laukauksella venymään hyvään torjuntaan.

Ilves jatkoi hyvää otettaan ja ykköskenttä loi kovan paineen. Eemeli Suomi pääsi lähimmäksi lisämaalia iskemällä Arttu Ruotsalaisen siirrosta pystytolppaan. Ajassa 12.53 Ilves pääsi ylivoimalle, kun Joona Ikonen haastoi pienessä tilassa ja Atte Ohtamaa kaatoi tämän. Ylivoima ei ottanut tuulta alleen, mutta sen toisella minuutilla Mike Halmo nousi vaarallisesti suoran hyökkäyksen päätteksi, mutta Vehniläinen onnistui torjumaan tämän laukauksen. Rangaistuksen lopulla muutama heikko syöttö ja Samuli Vainionpään kaatuminen siniviivan pinnassa avasi Kärpille kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen. Michal Kristof päätyi omaan ratkaisuunsa, mutta Dostal torjui tämän yrityksen. Maalinedustalta kiekkoon osui Jari Sailio, joka onnistui pelaamaan kiekon takaviistoon Teemu Kivihalmeelle, joka iski sarjassa toistamiseen alivoimalla tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 14.50.

Kärpät sai uutta voimaa tasoitusmaalistaan ja erän loppupuolella se iskikin osittain tapahtumien vastaisesti itsensä ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 18.18 kun Jari Sailio päätti pitkän painostuksen vanhanaikaisella tekemällään maalilla.

Kärpät halllitsee toista erää tuloksetta

Kärpät pääsi heti toisen erän alkuun ylivoimalle, kun Jarkko Parikka löi poikittaisella mailalla Ville Leskisen nurin. Ilves kesti kuitenkin Lukas Dostalin johdalla alivoimansa. Hyvin tänäänkin pelannut Eemeli Suomi pääsi kiekonriiston jälkeen yrittämään tasoitusta, mutta puolustajan jaloista lähtenyt laukaus jäi Vehviläisen suojuksiin.

Ilves pääsi koittamaan ylivoimaansa ajassa 27.37 Radem Koblizekin kaataessa Joona Ikosen. Ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt lentoon missään vaiheessa ja Kärppien johto piti. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin pelin keskustaa ja huippupaikat jäivät vähiin toisessa erässä.

Erän loppupuolella Kärpät sai muutaman vaarallisen laukauksen, mutta Lukas Dostal torjui varmasti. Paras paikka tuli kuin varkain Jasper Lindstenille, joka sai Oskari Laaksosen syötön suoraan lapaansa paraatipaikalla, mutta laukoi niukasti ohitse. Vauhdikkaassa erässä Lukas Dostal torjui 13 kertaa ja Veini Vehviläinen 10 kertaa.

Ilves tulee tasoihin kolmannessa erässä

Hyvävauhtinen ottelu sähköistyi entisestään kolmannessa erässä. Ilves haki tasoitusta ja Juho Liuksiala pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta kiekko meni yli maalin. Hetkeä myöhemmin Samuli Vainionpää tarjoili paikan Mark Floodille, mutta Vehviläinen torjui jälleen. Torjunnasta Kärpät käänsi tilanteen nopeasti ja lopulta Arttu Ruotsalainen kaatoi Nicklas Lasun ja Kärpät pääsi ylivoimalle ajassa 43.41. Ylivoimallansa Kärpät sai kuvion hyvin kasaan, mutta Ilves puolusti hyvin ja kesti Lukas Dostalin johdolla. Ylivoiman jälkeen myös Otto Karvisella oli hyvä paikka, mutta Dostal piti numerot jännittävinä.

Ajassa 46.59 Ilves pääsi taas ylivoimalle, kun Teemu Kivihalme kaatoi Joose Antosen. Yleisö ehti jo huokailemaan vaikeuksissa ollutta ylivoimaa, mutta ylivoiman toisella minuutilla kiekko kiersi Niko Peltolan ja Teemu Lepauksen kautta Arttu Ruotsalaiselle, joka nousi aloitukehän kaarelle ja laukoi kiekon etukulmaan tasoittaen lukemiksi 2-2 ajassa 48.34.

Ajassa 51.40 Nikolas Matinpalo sai estämisestä rangaistuksen ja Kärpät otti samassa ajassa aikalisän. Ilves onnistui kuitenkin purkamaan kiekon ja kapteeni Eemeli Suomi suojasi kiekkoa kulmauksessa pitkään neljää Kärppä-pelaajaa vastaan. Yleisöltä raikuvat aplodit saanut Suomi kaatui lopulta kiekon päälle ja Nicklas Lasulla petti kasetti. Lasu tempoi useamman kerran poikittaisella mailalla Suomea selkään ja lähti ansaitusti viilentämään tunteitaan ajassa 52.45.

Pelissä riitti hurjasti energiaa ja kiekko liikkui päästä päähän. Vähäistä katkomäärää alleviivaa fakta siitä, että jälkimmäinen liigan mainoskatko vihellettiin vain 14,7 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppumista.

Ilves hukkaa mahdollisuutensa, Sailio nousee ratkaisijaksi

Ilves aloitti jatkoajan erittäin väkevästi ja Arttu Ruotsalainen oli päästä läpiajoon jo avausminuutilla, mutta Kärpät puolusti tilanteen lopulta hyvin. Seuraavassa vaihdossa Teemu Lepaus pääsi yksin läpi, mutta Vehviläinen piti pintansa Lepauksen yrittäessä laukoa kiekon suoraan jalkovälistä sisään.

Seuraavaksi ylivoimahyökkäys oli aueta Kärpille, mutta Rasmus Kuparin aikailu vesitti aukeamassa olleen huippupaikan. Kärppien etsikkoaika tuli ajassa 68.59 Teemu Lepauksen saatua kaksiminuuttisen estämisestä taklattuaan hieman myöhässä hyökkäysmaalin takana kiekkoa pelannutta puolustajaa. Ilveksen alivoima oli kuitenkin rautaa ja Kärpät ei päässyt hätyyttelemäänkään Dostalia.

Ilveksen selvitettyä alivoimansa nähtiin ottelun ja ottelusarjan ratkaisu. Ajassa 71.25 Jari Sailio iski ottelussa 39 kertaa torjuneen Lukas Dostalin torjunnasta paluukiekon reppuun.

Kommentit:

Teemu Rautiainen

Arttu Ruotsalainen

Juha Leimu

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio Fun Tampere

Lähde: Rautiainen, Ruotsalainen | Leimu


Ilveksen kausi 2018-19 on päättynyt. Kiitos yhteisestä matkasta ja nähdään taas kun kausi 2019-20 käynnistyy!

OTTELUN MAALIT

Lisää aiheita

27.5.2020 / Uutinen

CHL:n pudotuspelien arvonta keskiviikkona 3.6.

Jääkiekon Mestarien liigan kausi 2020-2021 käynnistyy ensi viikolla pudotuspelien ensimmäisen kierroksen parien arvonnalla. Arvonta on katsottavissa suorana lähetyksenä CHL:n digitaalisissa kanavissa keskiviikkona klo 19.00 Suomen...

LUE LISÄÄ


15.5.2020 / Uutinen

Kalle Maalahti ja Ville Kolppanen jatkavat Ilveksessä

Puolustaja Kalle Maalahti, 29, ja maalivahti Ville Kolppanen, 27, jatkavat Ilveksessä myös tulevalla kaudella. Pelaajien viime keväänä solmimiin 1+1-vuotisiin sopimuksiin sisältyi ulkomaan optio, jota he...

LUE LISÄÄ


7.5.2020 / Uutinen

Game Used -varusteita huutokaupataan toukokuun aikana

Ilves-Hockey Oy järjestää Game Used -varusteiden huutokaupat toukokuun aikana varuste kerrallaan. Huutokauppasarja aloitetaan tänään torstaina 7.5. klo 20 ja ensimmäisenä kohteena on hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen...

LUE LISÄÄ


30.4.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n yt-neuvottelut päätökseen

Ilves-Hockey Oy on käynyt koronaviruspandemian vaikutusten seurauksena koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut, jotka ovat päättyneet 30.4.2020. Neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä kaikkien osapuolten ymmärtäessä tilanteen vakavuuden. Neuvotteluiden...

LUE LISÄÄ


29.4.2020 / Uutinen

CHL-kauden suunnitellaan alkavan 6.10. – viivästys muuttaa sarjajärjestelmää

Koronaviruspandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi jääkiekon Mestarien liigan eli CHL:n hallitus on päättänyt siirtää CHL-kauden alkua kuukaudella lokakuun alkuun. Päätöksen myötä sarjajärjestelmä muuttuu ja tulevalla kaudella...

LUE LISÄÄ