MENUMENU

Otteluraportti

Ilveksen kiri ei riittänyt – Tappara paikallispelin voittoon

Kauden kolmas paikallispeli päättyi tehokkaasti avauserässä viimeistelleen Tapparan 3-1-voittoon. Ilveksen kavennusosumasta vastasi kolmannessa erässä Juhani Tamminen.

Tappara iskee tehokkaasti

Avauserän ensimmäinen huippupaikka tuli Ilvekselle reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Tapparan avaussyöttö katkaistiin hyökkäyssiniviivan alla, josta kiekko kimposi Teemu Lepaukselle, joka pääsi nousemaan vapaasti kohti maalia. Joose Antonen nousi tilanteeseen mukaan, mutta Ilveksen kultakypärä päätyi omaan laukaukseen, jonka Tappara-maalivahti Christian Heljanko kuitenkin onnistui torjumaan. Seuraavassa vaihdossa Julius Valtonen oli ensimmäisenä maalin edessä irtokiekossa, mutta hyökkääjän rystyveto meni hieman ohi alakulmasta. Myös Arttu Ruotsalainen oli lähellä avata maalihanat reboundista, mutta lopputulos oli sama kuin Valtosella.

Seuraavatkin tilanteet luotiin Ilveksen toimesta, mutta muun muassa Panu Miehon Juho Liuksialalle tarjoilema vetopaikka ei tuottanut tulosta. Ottelun avausmaali nähtiin kesken Ilveksen painostuksen toisessa päädyssä. Kristian Kuusela pelattiin pystysyötöllä turhan helposti läpi, ja juonikas hyökkääjä laittoi kiekon rystyltä sisään Riku Heleniuksen patjojen välistä ajassa 7.20. Jatkoa seurasi jo 28 sekunnin päästä, kun Aleksi Elorinne laukoi viivasta maskin takaa lukemiksi 2-0.

Muutaman tapahtumaköyhemmän minuutin jälkeen Tapparan Otso Rantakarin kova lyöntilaukaus kilahti tolppaan, ja hetken päästä Helenius teki loistavan spagaattitorjunnan tilanteessa, joka näytti Tapparan varmalta maalilta. Seuraavalla minuutilla lukemat kuitenkin muuttuivat 3-0:aan, kun Valtteri Kemiläinen tykitti liikkuvan maskin takaa, ja kiekko upposi tarkasti oikeaan yläkulmaan. Ajassa 11.41 Ilves vaihtoi maalin suulle Antti Lehtosen.

Aikalisän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat, mutta hyviä tekopaikkoja ei tahtonut syntyä. Ajassa 17.19 Tappara pääsi ylivoimalle, kun Cam Barkerille vihellettiin jäähy kyynärpäätaklauksesta. Ilves selvitti alivoiman, mutta aivan erän lopussa myös Mark Flood joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Tapparan 3-0-johdossa.

Maaliton toinen erä

Tappara sai aloittaa toisen erän ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ilveksellä oli paikka kavennukseen erän kolmannella minuutilla, kun Teemu Lepaus pelasi riiston jälkeen kiekon päädystä maalin eteen. Juhani Tamminen sai pelivälineen haltuun ja yritti harhautuksen jälkeen ratkaisua rystypuolelta, mutta kiekko pomppi ohi puolityhjästä maalista.

Tapparan seuraava paikka tuli, kun Matt Generous ei osunut pomppivaan kiekkoon, minkä seurauksena Juhani Jasu pääsi livahtamaan nokikkain Antti Lehtosen kanssa. Ilves-maalivahti pysyi tilanteessa hyvin mukana, eikä pieneen kulmaan ajautunut Jasu onnistunut yllättämään Lehtosta. Ajassa 25.52 Tappara sai kolmannen ylivoimamahdollisuutensa, kun Joona Ikosen katsottiin estäneen maalivahtia. Ratkaisuyrityksiä nähtiin Tomas Zaborskyltä ja Niko Ojamäeltä, mutta lukemat pysyivät ennallaan. Joukkueiden tultua täysilukuisiksi Tapparan Anton Levtchi pääsi nokikkain Lehtosen kanssa, joka torjui hyökkääjän vaisuksi jääneen laukauksen.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 34.48, kun Levtchi otti hyökkäyspään jäähyn. Pakkopeli ei kuitenkaan avannut selviä tekopaikkoja, vaan laukaukset tulivat hieman kauempaa. Tapparan Christian Heljanko näki vedot hyvin ja torjui ilman suurempia ongelmia. Jäähyn lopussa Ilveksen Mike Halmo ja Tapparan Veli-Matti Vittasmäki nahistelivat itselleen kaksiminuuttiset. Hieman yli kaksi minuuttia ennen erän loppua viivasta toimitettu kiekko kilahti Tappara-maalin tolppaan ja kimposi siitä maalin eteen. Samuli Vainionpää reagoi tilanteessa ensimmäisenä, mutta Ilves-hyökkääjä ei osunut nopeasti tulleessa tilanteessa kiekkoon ja Tappara säästyi takaiskulta. Toinen erä jäi maalittomaksi, ja Ilves joutui lähtemään kolmanteen erään kolmen maalin takamatkalta.

Tamminen kaventaa, maaliraudat kilisevät

Mike Halmo ampui kolmannen erän kolmannella minuutilla hyvältä paikalta terävän rannelaukauksen, mutta Christian Heljanko torjui kiekon päätyverkkoihin. Seuraava paikka tuotti lopulta Ilveksen avausmaalin, kun Juhani Tamminen iski 3-1-kavennuksen pienestä kulmasta Oskari Laaksosen esityöstä ajassa 45.10.

Pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen Tappara karkasi Ilveksen kiekonmenetyksen seurauksena vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta erinomaisesti tilanteen pelannut puolustaja Olli Vainio iski oikea-aikaisesti kiinni kiekolliseen pelaajaan ja riisti kiekon takaisin Ilvekselle jo siniviivan kohdalla. Ilvekselläkin oli muutamia puolittaisia paikkoja toiseen maaliin, mutta erän jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle mentäessä tilanne oli edelleen 3-1.

Erän 12. minuutilla Juhani Tamminen oli lähellä yllättää Heljangon toistamiseen pienestä kulmasta, kun rystyveto kilahti ylärimaan. Seuraavassa hyökkäyksessä Heljanko torjui b-pisteiden välistä suoraan syötöstä lähteneen Juho Liuksialan laukauksen. Eemeli Suomi puolestaan tarjosi Teemu Lepaukselle avopaikan maalin kulmalle, mutta Ilveksen kultakypärän veto osui sivuverkkoon. Ilves sai luotua hyvää painetta hyökkäyspäätyyn Tapparan keskittyessä puolustamaan johtoaan.

Karri Kivi käytti aikalisän ajassa 56.44 ja Ilves lähti hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Maali olikin lähellä, kun puolustaja Oskari Laaksonen tykitti Teemu Lepauksen poikittaissyötöstä tolppaan. Tapparan Matti Järvinen purki kiekon katsomoon ajassa 58.22 ja Ilves pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan. Keltapaitainen joukkue jauhoi loppuun asti, mutta kavennusta ei enää syntynyt. Avauserässä reilun neljän minuutin sisällä kaikki kolme maaliaan iskenyt Tappara otti kauden kolmannesta paikallispelistä voiton maalein 3-1.

Seuraava ottelu:

Ilves matkustaa huomenna JYPin vieraaksi Jyväskylään, jossa kiekko tippuu jäähän klo 17.00. Seuraava kotiottelu pelataan Hakametsässä keskiviikkona 21.11. HPK:ta vastaan.

Kommentit:

Karri Kivi

Juhani Tamminen

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio FUN Tampere
Lähde: Kivi | Tamminen


Seuraava kotiottelu: Ilves-HPK keskiviikkona 21.11.

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
10
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
15
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
24
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#32 IKONEN
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
40
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 30 101 43 71
2. TPS 30 89 69 58
3. Tappara 29 81 69 54
4. HPK 32 87 73 51
5. SaiPa 30 80 84 48
6. Lukko 31 84 91 47
7. Pelicans 32 92 81 46
8. Sport 30 92 101 44
9. HIFK 30 88 93 42
10. Ilves 29 81 84 41
11. KooKoo 30 83 96 41
12. KalPa 31 73 96 39
13. JYP 30 76 79 36
14. Jukurit 30 71 86 34
15. Ässät 30 59 92 29

Lisää aiheita

18.12.2018 / Uutinen

Ilves Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!

Kaupinkadun Ilves-Kaupan joulumyynnit alkoivat maanantaina 10.12. ja päättyvät lauantaina 22.12. Aukioloajat ovat joulumyyntien ajan maanantaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 10-16. Saatavilla on paljon...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Otteluennakko

Ilves päättää vieraskiertueensa Oulussa

Ennen kuin Ilves pääsee viettämään rauhallista joulua, tiedossa on kahden ottelun viikko. Tiistain ottelu Oulussa on samalla tamperelaisten kolmen ottelun vierasputken...

LUE LISÄÄ


17.12.2018 / Uutinen

Lataa Ilveksen mobiilisovellus ja liity Ilves ry:n jäseneksi

Ilveksen virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja...

LUE LISÄÄ


14.12.2018 / Otteluraportti

HIFK isännöi Ilveksen voittoputken murskaksi

Ilveksen visiitti Helsinkiin jäi ilman palkintoa. Avauserän osumat varmistivat HIFK:n 5-1-voiton, kun tupsukorvien paikat eivät päätyneet verkkojen perukoille. Samalla päättyi tamperelaisten...

LUE LISÄÄ