Otteluraportti

Ilveksen kiri ei riittänyt – Tappara paikallispelin voittoon

Kauden kolmas paikallispeli päättyi tehokkaasti avauserässä viimeistelleen Tapparan 3-1-voittoon. Ilveksen kavennusosumasta vastasi kolmannessa erässä Juhani Tamminen.

Tappara iskee tehokkaasti

Avauserän ensimmäinen huippupaikka tuli Ilvekselle reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Tapparan avaussyöttö katkaistiin hyökkäyssiniviivan alla, josta kiekko kimposi Teemu Lepaukselle, joka pääsi nousemaan vapaasti kohti maalia. Joose Antonen nousi tilanteeseen mukaan, mutta Ilveksen kultakypärä päätyi omaan laukaukseen, jonka Tappara-maalivahti Christian Heljanko kuitenkin onnistui torjumaan. Seuraavassa vaihdossa Julius Valtonen oli ensimmäisenä maalin edessä irtokiekossa, mutta hyökkääjän rystyveto meni hieman ohi alakulmasta. Myös Arttu Ruotsalainen oli lähellä avata maalihanat reboundista, mutta lopputulos oli sama kuin Valtosella.

Seuraavatkin tilanteet luotiin Ilveksen toimesta, mutta muun muassa Panu Miehon Juho Liuksialalle tarjoilema vetopaikka ei tuottanut tulosta. Ottelun avausmaali nähtiin kesken Ilveksen painostuksen toisessa päädyssä. Kristian Kuusela pelattiin pystysyötöllä turhan helposti läpi, ja juonikas hyökkääjä laittoi kiekon rystyltä sisään Riku Heleniuksen patjojen välistä ajassa 7.20. Jatkoa seurasi jo 28 sekunnin päästä, kun Aleksi Elorinne laukoi viivasta maskin takaa lukemiksi 2-0.

Muutaman tapahtumaköyhemmän minuutin jälkeen Tapparan Otso Rantakarin kova lyöntilaukaus kilahti tolppaan, ja hetken päästä Helenius teki loistavan spagaattitorjunnan tilanteessa, joka näytti Tapparan varmalta maalilta. Seuraavalla minuutilla lukemat kuitenkin muuttuivat 3-0:aan, kun Valtteri Kemiläinen tykitti liikkuvan maskin takaa, ja kiekko upposi tarkasti oikeaan yläkulmaan. Ajassa 11.41 Ilves vaihtoi maalin suulle Antti Lehtosen.

Aikalisän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat, mutta hyviä tekopaikkoja ei tahtonut syntyä. Ajassa 17.19 Tappara pääsi ylivoimalle, kun Cam Barkerille vihellettiin jäähy kyynärpäätaklauksesta. Ilves selvitti alivoiman, mutta aivan erän lopussa myös Mark Flood joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Tapparan 3-0-johdossa.

Maaliton toinen erä

Tappara sai aloittaa toisen erän ylivoimalla, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ilveksellä oli paikka kavennukseen erän kolmannella minuutilla, kun Teemu Lepaus pelasi riiston jälkeen kiekon päädystä maalin eteen. Juhani Tamminen sai pelivälineen haltuun ja yritti harhautuksen jälkeen ratkaisua rystypuolelta, mutta kiekko pomppi ohi puolityhjästä maalista.

Tapparan seuraava paikka tuli, kun Matt Generous ei osunut pomppivaan kiekkoon, minkä seurauksena Juhani Jasu pääsi livahtamaan nokikkain Antti Lehtosen kanssa. Ilves-maalivahti pysyi tilanteessa hyvin mukana, eikä pieneen kulmaan ajautunut Jasu onnistunut yllättämään Lehtosta. Ajassa 25.52 Tappara sai kolmannen ylivoimamahdollisuutensa, kun Joona Ikosen katsottiin estäneen maalivahtia. Ratkaisuyrityksiä nähtiin Tomas Zaborskyltä ja Niko Ojamäeltä, mutta lukemat pysyivät ennallaan. Joukkueiden tultua täysilukuisiksi Tapparan Anton Levtchi pääsi nokikkain Lehtosen kanssa, joka torjui hyökkääjän vaisuksi jääneen laukauksen.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 34.48, kun Levtchi otti hyökkäyspään jäähyn. Pakkopeli ei kuitenkaan avannut selviä tekopaikkoja, vaan laukaukset tulivat hieman kauempaa. Tapparan Christian Heljanko näki vedot hyvin ja torjui ilman suurempia ongelmia. Jäähyn lopussa Ilveksen Mike Halmo ja Tapparan Veli-Matti Vittasmäki nahistelivat itselleen kaksiminuuttiset. Hieman yli kaksi minuuttia ennen erän loppua viivasta toimitettu kiekko kilahti Tappara-maalin tolppaan ja kimposi siitä maalin eteen. Samuli Vainionpää reagoi tilanteessa ensimmäisenä, mutta Ilves-hyökkääjä ei osunut nopeasti tulleessa tilanteessa kiekkoon ja Tappara säästyi takaiskulta. Toinen erä jäi maalittomaksi, ja Ilves joutui lähtemään kolmanteen erään kolmen maalin takamatkalta.

Tamminen kaventaa, maaliraudat kilisevät

Mike Halmo ampui kolmannen erän kolmannella minuutilla hyvältä paikalta terävän rannelaukauksen, mutta Christian Heljanko torjui kiekon päätyverkkoihin. Seuraava paikka tuotti lopulta Ilveksen avausmaalin, kun Juhani Tamminen iski 3-1-kavennuksen pienestä kulmasta Oskari Laaksosen esityöstä ajassa 45.10.

Pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen Tappara karkasi Ilveksen kiekonmenetyksen seurauksena vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta erinomaisesti tilanteen pelannut puolustaja Olli Vainio iski oikea-aikaisesti kiinni kiekolliseen pelaajaan ja riisti kiekon takaisin Ilvekselle jo siniviivan kohdalla. Ilvekselläkin oli muutamia puolittaisia paikkoja toiseen maaliin, mutta erän jälkimmäiselle kymmenminuuttiselle mentäessä tilanne oli edelleen 3-1.

Erän 12. minuutilla Juhani Tamminen oli lähellä yllättää Heljangon toistamiseen pienestä kulmasta, kun rystyveto kilahti ylärimaan. Seuraavassa hyökkäyksessä Heljanko torjui b-pisteiden välistä suoraan syötöstä lähteneen Juho Liuksialan laukauksen. Eemeli Suomi puolestaan tarjosi Teemu Lepaukselle avopaikan maalin kulmalle, mutta Ilveksen kultakypärän veto osui sivuverkkoon. Ilves sai luotua hyvää painetta hyökkäyspäätyyn Tapparan keskittyessä puolustamaan johtoaan.

Karri Kivi käytti aikalisän ajassa 56.44 ja Ilves lähti hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Maali olikin lähellä, kun puolustaja Oskari Laaksonen tykitti Teemu Lepauksen poikittaissyötöstä tolppaan. Tapparan Matti Järvinen purki kiekon katsomoon ajassa 58.22 ja Ilves pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan. Keltapaitainen joukkue jauhoi loppuun asti, mutta kavennusta ei enää syntynyt. Avauserässä reilun neljän minuutin sisällä kaikki kolme maaliaan iskenyt Tappara otti kauden kolmannesta paikallispelistä voiton maalein 3-1.

Seuraava ottelu:

Ilves matkustaa huomenna JYPin vieraaksi Jyväskylään, jossa kiekko tippuu jäähän klo 17.00. Seuraava kotiottelu pelataan Hakametsässä keskiviikkona 21.11. HPK:ta vastaan.

Kommentit:

Karri Kivi

Juhani Tamminen

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio FUN Tampere
Lähde: Kivi | Tamminen


Seuraava kotiottelu: Ilves-HPK keskiviikkona 21.11.

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#19 RAUTIAINEN
3
MAALIA

SYÖTÖT
#22 RUOTSALAINEN
5
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#19 RAUTIAINEN
7
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#10 SUOMI
+2
+ / -

RANGAISTUKSET
VAINIONPÄÄ
16
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 60 207 101 137
2. Tappara 60 177 150 108
3. Pelicans 60 199 154 104
4. TPS 60 164 152 103
5. HPK 60 168 147 99
6. HIFK 60 182 169 98
7. Lukko 60 170 165 96
8. Ilves 60 169 170 91
9. SaiPa 60 156 162 88
10. JYP 60 145 155 82
11. Sport 60 182 205 81
12. KalPa 60 153 186 76
13. KooKoo 60 157 197 73
14. Jukurit 60 145 179 67
15. Ässät 60 117 199 47

Lisää aiheita

18.4.2019 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna pääsiäisenä ja vappuna

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna pääsiäisen pyhien ajan ja palvelee jälleen tiistaina 23.4. klo 9.00 alkaen. Toimisto on suljettuna myös vappuaattona 30.4. sekä vappupäivänä 1.5.

LUE LISÄÄ


17.4.2019 / Uutinen

Kauden 2019-2020 kausikortit playoffs-optioineen nyt myynnissä!

Ilveksen kauden 2019-2020 kausikortit ovat nyt tilattavissa. Voit hankkia kausikorttisi Ilveksen verkkosivujen lomakkeen, Ticketmaster PRO -sivuston tai Ilves-Hockey Oy:n toimiston kautta ja halutessasi tilata samalla...

LUE LISÄÄ


11.4.2019 / Uutinen

Maria Lohilahti voitti Tampereen Ilveksen tatuoinnin – kisassa yli 25 000 osallistujaa

Intohimoinen Tampereen Ilveksen kannattaja Maria Lohilahti otti liigaseuran tatuoinnin iholleen. – Sydämeni kuuluu Ilvekselle, nyt ja ikuisesti. Kun joukkue voittaa, me ollaan kaikki voittajia. Kun...

LUE LISÄÄ


10.4.2019 / Uutinen

Niko Peltola ja Erik Ahopelto jatkavat Ilveksessä

Ilves on tehnyt puolustaja Niko Peltolan, 28, ja hyökkääjä Erik Ahopellon, 23, kanssa 1+1-vuotiset sopimukset. Tammikuussa vuokrasopimuksella Ässistä Ilvekseen siirtynyt Niko Peltola pelasi loppukauden aikana...

LUE LISÄÄ