Marko Herckman

Ilves haastoi tämän vuoden ensimmäisessä pelissään Kärpät Hakametsässä. Kotijoukkue nousi kahdesti tasoihin sarjakärkeä vastaan, mutta lopulta Teemu Lepauksen reilu minuutti ennen loppua tekemä osuma riitti vain yhteen pisteeseen, kun Kärpät oli parempi jatkoajalla lukemin 4-5.

Ilvekseltä hyvä alku

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin hyvävauhtista ja laadukasta jääkiekkoa. Ilves aloitti pelin hyvin ja sai luotua nopeilla hyökkäyksillä vaarallisia tekopaikkoja. Tapio Laakson laidoilla hyökänneet Joona Ikonen ja Topias Haapanen pelasivat sentterinsä ensin huippupaikkaan, mutta Ilves-kapteeni ei onnistunut viimeistelyssä. Hetkeä myöhemmin Arto Laatikainen avasi kiekon vauhtiin Juho Liuksialalle, joka löysi maalin nurkalta Arttu Ruotsalaisen. Ruotsalainen ei paikastaan erehtynyt ja Ilves siirtyi 1-0-johtoon ajassa 4.52.

Ilveksen pelinavaaminen toimi läpi erän ja se tuotti useammankin paikan. Joona Ikonen pääsi käyttämään hyvää laukaustaan muutamaankin otteeseen, mutta Jussi Rynnäs torjui. Myös Juho Liuksialalla ja Julius Valtosella oli paikkansa, mutta kahdeksan kertaa erässä torjunut Rynnäs oli pelipäällä. Kärpät sai erän viimeisellä vitosella paremmin kiinni pelistä ja onnistui luomaan muutaman pyörityksen Ilveksen päätyyn. Erän viimeisellä minuutilla oululaiset onnistuivat nousemaan tasoihin, kun Riku Heleniuksen torjuma kiekko jäi pyörimään maalin läheisyyteen ja lopulta Jasse Ikonen onnistui lyömään sen reppuun ajassa 19.04. Näistä lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään.

Kärpät karkaa helposti johtoon

Toinen erä käynnistyi Teemu Rautiaisen maalintekopaikalla. Rynnäs kuitenkin torjui Ilveksen kultakypärän yrityksen maalin edustalta. Jatkotilanteessa Kärppien Ville Leskinen lähti vaarattoman näköiseen vastaiskuun, mutta ampui sen päätteeksi kiekon reppuun ajassa 21.07. Ilveksellä oli erän alkuminuuteilla monta hyvää paikkaa, mutta niin Sami Sandell, Juho Liuksiala, Juhani Tamminen kuin Julius Valtonenkin epäonnistuivat omissa paikoissaan. Ajassa 26.36 Ilves vihdoin onnistui. Kärppien Jani Hakanpää lahjoitti kiekon Tapio Laaksolle, joka ampui sen terävästi takanurkkaan tuoden Ilveksen tasoihin.

Ilves sai maalin jälkeen hyviä painostusjaksoja, joiden seurauksena vierailijoiden Saku Mäenalanen lähti jäähylle ajassa 29.38. Ilveksen parhaat paikat ylivoimalla tulivat Ville Meskaselle, jonka laukaukset pysähtyivät Rynnäkseen. Jäähyn päätyttyä Kärpät heitti pitkän rännikiekon, jota Riku Helenius lähti katkaisemaan. Heleniuksen huolimaton purku päätyi Ville Leskiselle, joka löysi maalin edestä Mäenalasen, jolla oli helppo työ viedä Kärpät 2-3-johtoon. Erän loppu mentiin Ilveksen jäähyillessä kolmen rangaistuksen edestä. Yhden jäähyn aikana Arttu Ruotsalaisella oli loistava paikka tehdä maali alivoimalla, mutta Jussi Rynnäksen maila ehti kiekon eteen. Kärpät onnistui hyödyntämään yhden ylivoimistaan ja Mikael Ruohomaan maalilla erätauolle lähdettiin vieraiden 2-4-johdossa.

Ilves nousee väkisin tasoihin

Tapio Laakson johtama kentällinen painoi heti kolmannen erän alussa pelin Kärppien päätyyn. Tästä seuranneesta hyökkäyspään aloituksesta Ilves onnistui maalinteossa, kun Teemu Rautiainen ohjasi taidokkaasti Ville Meskasen lähettämän roikkukiekon verkkoon ajassa 40.57. Kavennuksen jälkeen erässä edettiin tasaisesti. Kärpät pyrki kuluttamaan aikaa pitämällä kiekkoa ja Ilveksellä oli hankaluuksia päästä organisoituihin hyökkäyksiin. Ajassa 49.29 Kärppien Nicklas Lasu kamppasi Ville Meskasen ja Ilves pääsi toisen kerran pelissä ylivoimalle. Pakkopeli jäi kuitenkin vaisuksi. Uusi ylivoimamahdollisuus tuli ajassa 54.37, kun Mikael Ruohomaa huitoi vahvasti maalia kohti noussutta Sami Sandellia. Tilanteessa päreensä polttanut Ruohomaa otti myös käytöskympin. Ilveksen ylivoima oli edellistä parempi, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu.

Kärpilläkin erässä muutama paikka oli, mutta ne kolmanteen erään Ilveksen maalille vaihdettu Antti Lehtonen torjui varmasti. Ilves sai ajassa 58.06 hyökkäyspään aloituksen ja käytti samalla aikalisänsä. Kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistui siinä ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun ylimääräisenä hyökkääjänä kentällä ollut Teemu Lepaus nosti kiekon maalin kulmalta verkkoon ajassa 58.58. 4-4-tasoitusmaaliin syöttöpisteet merkattiin Tapio Laaksolle ja Sami Sandellille.

Leskinen ratkaisee

Ilveksen hieno nousu jäi lopulta laihaksi lohduksi. Kolmannessa ottelussa peräkkäin jatkoajalle päätynyt Ilves ei pystynyt tällä kertaa huudattamaan kotiyleisöään, vaan Kärpät ratkaisi pelin heti ensimmäisellä minuutilla. Oululaiset käynnistivät omasta päästä vauhdikkaan hyökkäyksen, jonka päätteeksi Ville Leskinen ujutti kiekon rystyltä etukulmasta sisään ajassa 60.50. Kärpät vei maalirikkaan taistelun nimiinsä lukemin 4-5.

Ottelun ratkaisut:

Ilves pelasi suurimman osan ottelusta varsin mallikkaasti ja osoitti lopussa luonnetta nousemalla tasoihin sarjakärkeä vastaan. Kärpät oli tänään edellä lähinnä maalivahtipelissä ja tehokkuudessa.

Ilveksen parhaat:

Kapteeni Tapio Laakso painoi paljon töitä ja keräsi tehot 1+1. Aktiivisesti pelannut Teemu Lepaus kiitti valmennusta luottamuksesta ja nosti Ilveksen lopussa tasoihin. Olli Vainio pelasi varman ottelun ja esitti muutaman painavan taklauksen.

Kuuntele kommentit:

Teemu Lepaus ja Topias Haapanen | Karri Kivi ja Joona Ikonen

Ilves haastaa sarjakärjen Hakametsässä
Nappaako Ilves täydet pisteet kouvolalaisilta?
UUTISET