1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilveksen taistelu tuotti puolivälieräpaikan Hakametsän hurmoksessa

Ilveksen taistelu tuotti puolivälieräpaikan Hakametsän hurmoksessa

Marko Herckman

Ilves ja SaiPa kohtasivat tiistaina ensimmäisen pudotuspelikierroksen kolmannessa ja ratkaisevassa kamppailussa Hakametsässä. Tasainen sarja sai jatkoa myös tiistain kohtaamisessa. Tulisilla hiilillä jännittänyt kotiyleisö sai räjähtää ilmiliekkiin kolmannessa erässä Teemu Rautiaisen 3-2-osuman myötä. Tämän jälkeen upeasti taistellut Ilves ei enää johdostaan luopunut ja meni 4-2-voitolla puolivälieriin, joissa vastaan asettuu Oulun Kärpät.

Kolmen maalin avauserä

Ilveksen Samuli Vainionpää sai kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja SaiPa pääsi heti alkuun ylivoimalle. Ilveksen alivoimapeli toimi kuitenkin hyvin. Jäähyn jälkeen Ilves esitti aktiivista taklauspeliä ja sai sen myötä hilattua painetta lappeenrantalaisten päätyyn. Paine tuotti tulosta kun Teemu Rautiainen teki väkevää työtä ja heitti ohjurikiekon maalille, johon Eemeli Suomi sai mailansa väliin. Ajassa 7.45 syntyneessä 1-0-maalissa toisena syöttäjänä toimi Arttu Ruotsalainen.

Joona Ikonen pääsi kokeilemaan hyvältä paikalta maalin jälkeisessä vaihdossa, mutta veto pysähtyi Frans Tuohimaahan. Seuraavan paikan sai SaiPa, kun vieraat pääsivät kokeilemaan Lukas Dostalin lyhyeksi jääneen purkukiekon jälkeen. Tsekkiveskari paikkasi kuitenkin hanskallaan tilanteen. Ajassa 12.01 SaiPa onnistui kun Ilvekselle sattui puolustuspäässä merkkausvirhe ja Topi Nättinen pääsi tasoittamaan takatolpalta Elmeri Kaksosen syötöstä.

Erätauolle mentiin kuitenkin kotijoukkueen johtoasemassa. Ilveksen ykkösketju käänsi peliä nopeasti ja Eemeli Suomi löysi tyylikkäällä syötöllä hyökkäykseen upeasti mukaan nousseen Mark Floodin ajassa 14.20. Toisena syöttäjänä maalissa toimi jälleen Ruotsalainen. Maalin jälkeen Joose Antosella oli vielä oivallinen paikka, mutta hyökkääjän laukaus nousi ohi takaylänurkan ja tauolle mentiin Ilveksen 2-1-johdossa.

Tunteet pinnassa toisessa erässä

SaiPa oli hallitsevampi toisen erän alkupuoliskolla ja sai useammankin pitkän pyörityksen Ilveksen päätyyn. SaiPan pitkän paineen katkaisi Eemeli Suomi, joka teki vahvan nousun omasta päästä ja pääsi laukomaan, mutta Tuohimaan patja pelasti SaiPan. Hetkeä myöhemmin Suomi pelasi paikan Nikolas Matinpalolle, joka ei kuitenkaan onnistunut yrityksessään.

Ilves pääsi erän puolivälissä ensimmäistä kertaa ylivoimalle kun Erik Autio kampitti Topias Haapasen. Ylivoimalla paras paikka tuli Joona Ikoselle, jonka laukaus pysähtyi Tuohimaahan. Jäähyn loppupuolella vihellettiin lisää rangaistuksia, kun tuomarit lähettivät hieman keskenään nyhjänneet Arttu Ruotsalaisen ja Brenden Kictonin jäähylle.

Ennen toista mainoskatkoa Samuli Vainionpää esitti muutaman painavan taklauksen. Yhteentörmäys Erik Aution kanssa johti lopulta estämisjäähyyn ja hermostutti Hakametsän yleisön. SaiPa onnistui tasoittamaan Robin Salon toimesta ja kotiyleisö sai lisää virtaa vihellyskonserttiinsa. Lisäosumia erässä ei enää nähty ja paikalliolijat pääsivät viilentämään tunteitaan erätauon ajaksi numeroista 2-2.

Hakametsä syttyy ilmiliekkiin

Ilves aloitti kolmannen erän hyvin ja Erik Ahopellon johtama hyökkäysketju sai luotua pitkän hyökkäyksen ja pari tekopaikkaa SaiPan päätyyn, onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä. Ajassa 45.57 SaiPan Tomi Iso-Mustajärvi kampitti Topias Haapasen ja Ilves pääsi ylivoimalle. Ykkösylivoima pyöritti vahvasti ja Teemu Rautiainen nousi väkisin maalille. SaiPan puolustaja Markus Kojo torppasi tilanteessa Rautiaisen poikittaisella mailalla maaliin ja Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle. Tilanteessa tarkasteltiin myös mahdollista Ilves-maalia, mutta tällä kertaa kiekkoa ei maalista löydetty.

Ilves sai kahden miehen ylivoimalla luotua useammankin tekopaikan, mutta maali odotutti piinaavasti itseään. SaiPan saatu neljännen miehen jäälle kotijoukkue vihdoin onnistui. Joona Ikonen ja Joose Antonen pelasivat kiekon Rautiaiselle, jonka millintarkka laukaus ohitti Tuohimaan ajassa 47.59. 3-2-maalin jälkeen peli aaltoili päästä toiseen. Ilveksen vahvan pelin pelannut nelosketju sai Samuli Vainionpään johdolla erän puolivälissä luotua muutamankin hyvän tekopaikan laitojen ryskyttämisen lisäksi, mutta lisäosumia ei syntynyt.

SaiPa sai erinomaisen paikan tasoitukseen kun Matt Generous passitettiin koukkaamisjäähylle ajassa 54.16. Ilves pelasi kuitenkin aktiivista ja päättäväistä alivoimaa selvittäen tilanteen mainiosti. Vajaa minuutti jäähyn päättymisen jälkeen SaiPan kanadalaispuolustaja Brenden Kitchon heitti sokkoavauksen, jonka Joona Ikonen haistoi. Loistavasti jälleen läpi ottelun taistellut Ikonen sai palkinnon ampumalla kiekon varmasti ylänurkkaan ajassa 57.03.

SaiPa yritti vielä nousta peliin mukaan, mutta Ilves pelasi pelin lopun kypsästi ja piti lappeenrantalaiset pois tekopaikoilta. Loppuminuutit seisaaltaan suosiota osoittanut Hakametsän kotiyleisö sai juhlia lyhyen, mutta hienon sarjan päätteeksi jatkopaikkaa 4-2-voitolla.

Kommentit:

Karri Kivi

Teemu Rautiainen

Eemeli Suomi

Joona Ikonen

Toimittaja: Valtteri Kujansuu, Radio Fun Tampere

Lähde: Kivi | Rautiainen, Suomi, Ikonen

Ilveksen ja SaiPan taistelu puolivälieräpaikasta huipentuu Hakametsässä
Kärpät-Ilves-neljännesfinaalisarjan kotiotteluiden liput myyntiin keskiviikkona 20.3. klo 12.00
UUTISET