3. Ilveksen taistelukynnet terävinä – Kolppanen huudatti kotiyleisöä nollapelillä

Ilveksen taistelukynnet terävinä – Kolppanen huudatti kotiyleisöä nollapelillä

Marko Herckman

Ilves ja Ässät väänsivät lauantaina liki kuudentuhannen katsojan edessä tiukan taistelun. Aikaisemmin viikolla Jukurit ja IFK:n kaatanut Ilves jatkoi voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi kun Ässät kaatui lopulta 2-0. Hyvällä taisteluilmeellä pelanneen tamperelaisryhmän takana Ville Kolppanen torjui kauden toisen nollapelinsä.

Ilvekselle ylivoimamahdollisuuksia

Ottelu alkoi sähäkästi ja vauhdikkaasti päästä päähän aaltoillen. Ässät oli avausminuuteilla lähempänä maalintekoa kun Sami Lähteenmäen laukaus kimposi tolpan kautta päätyverkkoihin. Ilves pääsi viiden minuutin pelin jälkeen ylivoimalle kun Ässien Niklas Appelgrenin maila nousi torstain ottelussa liigauransa avausmaalin tehneen Roby Järventien kasvoihin. Ylivoima pyöri Ässien päädyssä, mutta porilaiset pitivät Ilveksen parhaan maalintekosektorin ulkopuolella.

Jäähyn myötä Ilves otti erää entistä vahvemmin haltuunsa. Ilveksen maalilla pelannut Ville Kolppanen joutui erän aikana vain kahdesti torjuntatöihin, kun taas Ässien venäläisveskari Daniil Tarasov torjui kymmenen laukausta. Ilveksellä oli oivallinen paikka siirtyä johtoon kun se pääsi pelaamaan 1.22 kahden miehen ylivoimaa. Pakkopelistä ei kuitenkaan tullut valmista.

Jälleen joukkuettaan edestä johtanut Eemeli Suomi punnersi ensimmäiseen erään vielä muutaman tekopaikan Ilvekselle, mutta viimeistely ontui ja erätauolle mentiin lukemista 0-0.

”Bono” Peltolalle henkilökohtainen yhden kauden piste-ennätys

Toisen erän alkuminuutit punnerrettiin tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue saanut isompaa hallintaa. Ajassa 27.56 Ilveksessä viime kaudella pätkäpestillä pelanneen Toni Henttosen maila nousi Eetu Päkkilän kasvoihin ja Ilves pääsi jälleen ylivoimalle. Ylivoima jauhoi laukaisupaikkoja, mutta Tarasov ehti hyvin mukaan aavistuksen hitaasti lähteneisiin ilvesvetoihin. Ilves kuitenkin onnistui samalla sekunnilla kuin jäähy päättyi. Robert Leinon syöttö löysi Matias Maccellin ja tulikuumassa vireessä oleva nuorukainen vei Ilveksen 1-0-johtoon ajassa 29.56. Toinen syöttöpiste maaliin merkattiin Niko Peltolalle. Tehopiste oli loistavaa kautta pelaavan puolustajan yhdeksästoista ja konkaripakki teki jo tässä vaiheessa kautta uuden yhden kauden piste-ennätyksensä.

Ville Kolppanen oli Ilveksen maalilla torjunut yhden kiekon ennen erän puoliväliä. Erän jälkimmäisellä puolikkaalla Kolppanenkin joutui muutaman kerran torjuntatöihin ja hoiti muutamat Ässien laukaukset varmasti. Ilves sai vielä erän loppuun ylivoimamahdollisuuden, mutta viime aikoina hieman nikotellut miesylivoima ei tuottanut tulosta ja tauolle lähdettiin tamperelaisten maalin johdossa.

Taistelukynnet esiin

Ässien Mikko Salmio kampitti toisen erän loppusekunneilla Matias Maccellin ja Ilves pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta lisäosumia ei nähty. Ilveksen hyökkäyspeli sujui kolmannen erän avauspuolikkaalla ja mm. Joose Antonen ja Teemu Lepaus pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista. 24 torjuntaa pelissä tehnyt 20-vuotias Daniil Tarasov oli kuitenkin mies paikallaan Ässien maalilla.

Ässät sai oman ylivoimatilaisuutensa kun Roby Järventie sai kakkosen kiinnipitämisestä ajassa 50.24. Ässien ylivoimapeli piti kiekkoa alueella, mutta Ilveksen nolla piti Ville Kolppasen johdolla. Ylivoiman kautta Ässät sai painetta pelin viime minuuteille. Ilves ei pelillisesti lauantaina kotipelissä välttämättä yltänyt edeltävän IFK pelin tasolla, mutta joukkueen taistelutahto oli rautaa ja loput hoiti erässä seitsemän kertaa torjunut Kolppanen.

Ilveksessä kauden aloittanut, mutta sitten Lukon kautta Ässiin kiertänyt Olli Vainio on kerännyt isoa vastuuta porilaisten puolustuksessa. Ässien pelatessa lopussa ilman maalivahtia Ilves-kasvatti sai kuitenkin todeta Joona Ikosen kaksinkamppailussa paremmaksi. Nuori Ilves-laituri punnersi väkisin ohi Vainion ja sivalsi 0-2-lukemat tyhjään verkkoon ajassa 58.58. Enempää osumia ei enää nähty ja Ilves venytti tuoreimman voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Ensi viikolla Ilves pelaa vierasottelut Sportia ja Tapparaa vastaan. Viimeinen kotiottelu ennen joulua pelataan JYPiä vastaan perjantaina 20.12.

Lätkäehtoo: Ilves-Ässät 7.12.2019
Kaatuuko Sport kolmannen kerran Ilveksen käsittelyssä?