3. Ilves aloitti neljännesfinaalit tappiolla

Ilves aloitti neljännesfinaalit tappiolla

Miia Kahila

Tampereen Ilves aloitti Liigan neljännesfinaalit torstai-iltana Nokia Arenalla, kun vastaan asettui playoffsien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon päässyt Kalevan Pallo Kuopiosta. Viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekko-illan ratkaisu venyi aina jatkoerään 3-4 je. (1-1, 2-0, 0-2, 0-1 ).

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja laadukasta kiekkoa. Avausmaalin esimerkillisistä esitöistä vastasi parivaljakko Eemeli Suomi sekä Oula Palve ja kiekon verkkoon KalPa-vahti Stefanos Lekkasin selän taakse iski Jani Nyman. Kuopiolaiset saivat myös oman avausmaalinsa ensimmäiseen erään, kun Saku Salmela yllätti Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarssonin. Erätauolle tilanteesta 1-1.

Toisen erän alussa käsi osui välittömästi karkkipussissa siihen parhaaseen salmiakkiin, kun Niklas Friman pisti kiekon maaliin 24 sekuntia erän alkamisen jälkeen. Maalin syöttäjiksi merkittiin Jani Nyman ja Adam Clendening. Ilves pääsi erässä pelaamaan ylivoimaa yhteensä yhdeksän minuuttia, mutta erän toinen Ilves-osuma syntyi tasakentällisillä neloskentän toimesta. Maalintekijänä Jérémy Grégoire ja syöttäjinä Eetu Päkkilä sekä Mike O’Leary.

Jos Ilveksellä ei ollut suurempia huolia kahden ensimmäisen erän aikana, kerääntyivät vastoinkäymiset kolmannen erän loppupuoliskolle. Ensin KalPa tuli ylivoimalla tasoihin Matyas Kantnerin maalilla ja kolme minuuttia myöhemmin Oliver Kapanen tasoitti ottelun lukemiin 3-3. Koska tasatilanteeseen ei saatu ratkaisua varsinaisella peliajalla, oli jatkoerän vuoro.

Ensimmäinen jatkoerä alkoi Ilveksen kolmannessa erässä saavuttamalla ylivoimalla, mutta ylivoimapelaaminen jatkui tuloksettomana. Ilves joutui jatkoerässä myös kahdesti alivoimalle, mutta rivit kestivät molempina kertoina yhden miehen vajaan. Ajoittain KalPa laittoi Ilveksen todella tiukille ja jatkoerän viimeisellä minuutilla ajassa 79:20 ottelulle saatiin lopullinen niitti, kun KalPan Juuso Mäenpää vei kuopiolaiset voittoon lukemin 3-4.

OTTELUN RATKAISU: Ilves pääsi pelaamaan reippaasti ylivoimaa, mutta tuloksellisesti ylivoimat jäivät torsoiksi KalPan puolustaessa ne tarkasti. Kolmannessa erässä KalPa pääsi maaleillaan mukaan peliin, ja tällä kertaa tulos kääntyi vierasjoukkueelle. Lauantaina jatketaan.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 7416.

Seuraava ottelu: Otteluparin seuraava ottelu pelataan lauantaina 23. maaliskuuta klo 17:00, kun Ilves vierailee Kuopiossa KalPan kotikaukalossa. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan Nokia Arenalla ensi maanantaina 25. maaliskuuta, kun neljännesfinaaleiden kolmas osaottelu pelataan kuopiolaisia vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi