1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves-Ässät-ottelussa kunniavieraina Sotiemme Veteraanit

Ilves-Ässät-ottelussa kunniavieraina Sotiemme Veteraanit

Ilves-Hockey Oy

Lauantaina 7.12. pelattavan Ilves-Ässät-pelin ottelutapahtumaa vietetään itsenäisyyspäivän hengessä.

30. marraskuuta 1939 syttyneen talvisodan alkamisesta tuli viime lauantaina kuluneeksi 80 vuotta. Vaikeista talviolosuhteistaan tunnettu sota kosketti koko Suomen kansaa, ja taisteluissa oli mukana myös useita Ilveksen pelaajia.

Kaudella 1939-1940 Ilves ei pelannut tai harjoitellut lainkaan, ja pahimpana iskuna joukkueen kapteeni ja seuran puheenjohtaja Jussi Tiitola kaatui rintamalla. Seuran perustaja, luutnantti Niilo Tammisalo toimi komppanian päällikkönä jalkaväkirykmentti 65:ssä Kuhmon rintamalla. 105 päivää kestänyt sota päättyi Moskovan rauhansopimukseen 13. maaliskuuta 1940.

Liiga ja liigaseurat ovat mukana tukemassa sotiemme miehiä ja naisia talvisodan syttymisen 80-vuotismuistovuonna, ja otteluissa ympäri Suomen juhlistetaan maamme itsenäisyyttä monin tavoin. Yhteistyö Sotiemme Veteraanien kanssa tuo otteluihin Talvisodan Henki -teeman.

Ennen Ilves-Ässät-ottelua Kangasalan Mieslaulajat esittävät Maamme-laulun. Jäähallissa järjestetään lipaskeräys, jolla tuetaan veteraaneja, heidän puolisoitaan ja leskiään. Voit myös lahjoittaa 10 euroa lähettämällä tekstiviestin VETERAANIT numeroon 16499. Lisäksi Hakametsässä on paikalla veteraanituotteiden myyntipiste.

Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Kaatuneitten Omaisten Liitto ovat yhdistäneet rahankeräyksen ja varainhankinnan Sotiemme Veteraanit -nimen alle.

Ilves toivottaa illan kunniavieraat – sotaveteraanit ja heidän puolisonsa tai leskensä – tervetulleiksi Hakametsään.


https://www.facebook.com/ilveshockey/photos/a.465855096089/10156343853446090/?type=3&theater

Ilves kävi ryöstöretkellä Helsingissä
Voittoputkessa oleva Ilves isännöi Ässiä
UUTISET