1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Voittoputkessa oleva Ilves isännöi Ässiä

Voittoputkessa oleva Ilves isännöi Ässiä

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Ässät

Ilveksen kolmen pelin viikko on sujunut hienosti, sillä kahdesta ensimmäisestä vieraskaukaloissa pelatusta ottelusta tarttui mukaan täydet kuusi sarjapistettä. Jukurit kaatui tiistaina maalein 2-5 ja HIFK torstaina lukemin 2-4. Tänään Ilves metsästää viidettä peräkkäistä voittoaan, kun Hakametsään saapuu vieraaksi Ässät.

Ilveksen hyvä vire jatkunut

Ilveksen peliviikko käynnistyi tiistaina Mikkelissä. Jukurit meni avauserässä johtoon ylivoimalla, mutta Ilveksen Eetu Päkkilä tasoitti nopeasti perään alivoimalla. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, jossa Ilves takoi neljä maalia. Osumista vastasivat tehot 2+1 iskenyt Matias Maccelli, Lassi Thomson ja Eemeli Suomi. Jukurien kavennuksen myötä loppulukemiksi kirjattiin 2-5. Robert Leino ja Joona Ikonen merkkauttivat ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Torstaina vierasottelut jatkuivat Helsingissä IFK:ta vastaan. Maalitilit aukesivat vasta toisessa erässä, jossa Jasse Ikonen laukoi Ilveksen tasoituksen, mutta IFK:n toisen maalin myötä päätöserään mentiin kotijoukkueen johdossa. Ilves pelasi jälleen hyvän viimeisen 20-minuuttisen, sillä Lassi Thomsonin, uransa ensimmäinen liigamaalin tehneen Roby Järventien ja tyhjään maaliin loppulukemat iskeneen Eemeli Suomen osumien myötä tulokseksi kirjattiin Ilveksen 2-4-vierasvoitto.

Voittojen myötä Ilves nousi sarjataulukossa HIFK:n ohi neljänneksi, joka on Ilveksen kanssa tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneena. Kolmantena kaksi pistettä Ilvestä edellä oleva JYP on myös pelannut yhden ottelun enemmän.

Kummassakin ottelussa maalinteossa onnistunut Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kipusi Liigan pistepörssissä viidennelle sijalle. Maalipörssissä toisena olevan Suomen tehot ovat 27 pelatun ottelun jälkeen 17+9=26. Pistepörssin top 20:een mahtuvat myös tehoilla 8+14=22 tulokkaiden pistepörssiä ylivoimaisesti johtava Matias Maccelli ja pisteet 4+18=22 merkkauttanut Robert Leino. Puolustajien pistepörssissä kahdeksantena oleva Niko Peltola sivuaa tehoillaan 2+16=18 uransa piste-ennätystä jo tässä vaiheessa kautta.

Ässiä vastaan Ilveksen maalilla torjuntavuorossa on Ville Kolppanen. Puolustajat Kalle Maalahti ja Jarkko Parikka saavuttavat lauantain ottelussa merkkipaalut. Maalahti pelaa uransa 300. runkosarjaottelun, ja Parikka saa täyteen 200 runkosarjaottelua Liigassa.

Ässillä alla kaksi voittoa

Viime kauden mahalaskun jälkeen kulunut kausi on sujunut Ässiltä positiivisemmissa merkeissä. 27 ottelusta 11 voittoa ja 33 pistettä kerännyt joukkue pitää tällä hetkellä hallussaan sarjan kymmenettä, eli viimeistä pudotuspeleihin oikeuttavaa, sijaa.

Ässät voitti kauden yhdestätoista ensimmäisestä ottelustaan kuusi, mutta sen jälkeen joukkue koki vaikean jakson, jonka aikana neljästätoista ottelusta irtosi vain kolme voittoa. Nyt alla on kuitenkin kaksi voittoa, sillä viime lauantaina porilaiset kaatoivat Satakunnan derbyssä Lukon vieraissa maalein 2-5, mitä seurasi torstaina 5-1-kotivoitto Jukureista.

Lukkoa vastaan Ässät oli tappiolla avauserän jälkeen maalein 2-1, mutta patapaidat iskivät sekä toisessa että kolmannessa erässä kaksi maalia, joilla joukkue nousi selvään 2-5-voittoon. Ässien maaleista vastasivat Lenni Killinen, Teemu Vuorisalo, Tommi Taimi, Aleksi Rekonen ja Tylor Spink. Myös Jukureita vastaan Ässät olivat ensin tappiolla, mutta ottelun viisi viimeistä maalia kirjattiin porilaisten nimiin. Maalintekijöinä toimivat Teemu Vuorisalo, kaksi maali tehnyt Otto Kivenmäki, Tylor Spink ja Lenni Killinen. Venäläismaalivahti Daniil Tarasov torjui Lukkoa vastaan 31 laukausta ja Jukureita vastaan 33.

Ässien kultakypärää kantaa tehoilla 6+12=18 kanadalaishyökkääjä Tylor Spink, jonka kaksosveli Tyson puolestaan on sivussa kokoonpanosta. Peter Tiivolan pistesaldo on 5+11=16 ja ruotsalaishyökkääjä Edwin Hedbergin 9+2=11. Patapaitojen tehokkaimmat puolustajat ovat ruotsalainen Jakob Stenqvist ja Tommi Taimi. Stenqvistin tehot ovat 4+7=11 ja Taimen 2+7=9.

Ilves ja alkukauden Lukossa pelannut puolustaja Olli Vainio purkivat sopimuksensa 10. marraskuuta, jonka jälkeen Vainio siirtyi Ässiin. Ilves-kasvatti on pelannut porilaisten riveissä kahdeksan ottelua pisteillä 1+3=4 ja peliaikaa on kertynyt lähes 20 minuuttia ottelua kohden. Ilves-taustaa omaavia pelaajia Ässien joukkueessa ovat myös maalivahti Sami Aittokallio, puolustaja Saku Salmela ja viime kevään tupsukorvia edustanut Toni Henttonen.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 7.12.2019

Hyökkääjät:
Panu Mieho (pelikielto)
Arttu Ruotsalainen (4 viikkoa)


Kunniavieraana Sotiemme Veteraanit

Liiga ja liigaseurat ovat mukana tukemassa sotiemme miehiä ja naisia talvisodan syttymisen 80-vuotismuistovuonna, ja otteluissa ympäri Suomen juhlistetaan maamme itsenäisyyttä monin tavoin. Yhteistyö Sotiemme Veteraanien kanssa tuo otteluihin Talvisodan Henki -teeman. Lauantaina Hakametsässä ovat kunniavieraina sotaveteraanit ja heidän puolisonsa tai leskensä.

Jäähallin ovet aukeavat klo 16.00, ja ennen Ilves-Ässät-ottelua Kangasalan Mieslaulajat esittävät Maamme-laulun. Tervetuloa!

Lue lisää: Sotiemme Veteraanit -yhteistyö

Ilves-Ässät-ottelussa kunniavieraina Sotiemme Veteraanit
Lätkäehtoo: Ilves-Ässät 7.12.2019
UUTISET