Mikko Alahäivälä

Eilinen 3-2-kotivoitto KooKoosta sai jatkoa, kun Ilves haki täydet kolme pistettä Vaasasta. 2-4-voitto Sportista nosti Ilveksen sarjataulukossa 11. sijalle.

Rautiaisen tehovire jatkuu

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli ajassa 3.01, kun Sport-kapteeni Erik Riska lähti jäähyllle poikittaisesta mailasta. Ylivoimaa ehti kulua vain 14 sekuntia, kun tulikuuma Teemu Rautiainen laukoi Ilveksen 0-1-johtoon. Ilveksen nelosketju tuotti maalin jälkeen painetta Sportin päätyyn, mutta kunnon paikkoja se ei saanut luotua. Seitsemännen peliminuutin täyttyessä Rautiainen sai siniviivan jälkeen kiekon Sami Sandellilta, mutta tällä kertaa Mika Järvinen torjui hyökkääjän terävän vedon.

Reilun kahdeksan minuutin jälkeen Sportin Filip Riska nousi hyökkäysalueelle vasemmalta laidalta ja ampui tulisen lyöntilaukauksen, jonka Riku Helenius torjui olkapäällä. Minuutin päästä Ilves-maalivahti torjui puolestaan Olavi Vauhkosen vasempaan alakulmaan suuntautuneen vedon, ja pari minuuttia myöhemmin Helenius oli jälleen torjuntatöissä, kun Erik Riska ampui vaarallisesti puolustajan jaloista.

Sportin paras paikka tuli poikittaissyötön jälkeen Joel Kivirannalle, mutta Helenius veti tälläkin kertaa pidemmän korren. Mika Järvinen puolestaan otti pienen maskin takaa lähteneen Juuso Pullin viivavedon kiinni. Erän lopussa mentiin useampi minuutti varsin sekavissa merkeissä, eikä tilanteita syntynyt kummankaan toimesta.

Viimeisellä minuutilla Sportin Ari Gröndahl toimitti kiekon pienestä kulmasta maalille ja Joel Kiviranta yritti jatkaa irtokiekon sisään, mutta peliväline jäi Heleniuksen alle. Tilanne tarkistettiin videolta, joka osoitti, ettei kiekko käynyt maalissa. Viime sekunneilla nähtiin vielä ikävä tilanne, kun Filip Riska sai Sport-puolustajan laukauksen kasvoihinsa ja lähti pelikatkon jälkeen pukukoppiin. Ilves johti avauserän jälkeen Rautiaisen maalilla 0-1.

Ilves jälleen terävänä erän alussa

Ilves sai toiseenkin erään hyvän alun, kun Joona Ikonen iski reboundista liigauransa toisen osuman vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Seuraavan vaihdon aikana Sami Sandellilla oli mahdollisuus lisätä johtoa maalin edestä, mutta nyt kiekko ei löytänyt verkkoon asti. Peli jatkui Ilveksen hallinnassa, ja muutama paikkakin nähtiin, mutta lukemat pysyivät 0-2:ssa.

Reilun kuuden minuutin jälkeen Tapio Laaksolle avautui irtokiekosta avopaikka maalin eteen, mutta Mika Järvinen venyi hienoon räpylätorjuntaan. Ilves joutui ensimmäistä kertaa alivoimalle ajassa 27.24, kun Valtteri Viljanen joutui koukkaamaan keskisektorille vetopaikkaan noussutta Sport-hyökkääjää. Tupsukorvat olivat lähellä iskeä illan kolmannen osumansa miesvajaalla, mutta kaksi kahdella yhtä vastaan -hyökkäystä eivät tuottaneet tulosta. Ensin Mika Järvinen torjui Arttu Ruotsalaisen lättysyötöstä laukoneen Juhani Tammisen vedon, ja jälkimmäisessä tilanteessa Sport pääsi Tapio Laakson syöttöön väliin. Seurauksena oli kuitenkin jäähy Sportille, kun Aleksi Ainalille tuomittiin kaksiminuuttinen kampituksesta. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin, mutta Järvinen piti lukemat ennallaan.

Peli oli vierasjoukkueella hyvin kontrollissa, ja muun muassa eilenkin hyvin esiintyneet nuoret Ilves-kasvatit Joona Ikonen ja Topias Haapanen pitivät kiekkoa hyökkäyspäädyssä. Sport puolestaan ei tahtonut saada omaa peliään raiteilleen. Viisi minuuttia ennen erän loppua Helenius joutui torjumaan vasta toista kertaa erässä, kun Ilves-maalivahti otti ensin kiinni suoraan syötöstä lähteneen vedon ja perään aloitusvoiton jälkeen viivasta lähteneen laukauksen. Juho Liuksialalla oli paikka lisätä Ilveksen johtoa ylivoimahyökkäyksestä, mutta hyökkääjän laukaus pysähtyi Järviseen.

Sport sai kuparisensa rikki Ilveksen avustukselle ajassa 38.01. Joonas Komulainen ryösti kiekon Teemu Lepaukselta siniviivan tuntumassa ja vapautti Olavi Vauhkosen nokikkain Riku Heleniuksen kanssa. Vauhkonen viimeisteli tilanteessa tyylikkäästi nostamalla kiekon harhautuksen jälkeen rystyltä sisään. Toiselle erätauolle mentiin Ilveksen 1-2-johdossa.

Jännitys säilyy loppuun asti

Kolmannen erän alku oli päinvastainen kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Riku Helenius joutui torjuntatöihin jo 15 sekunnin jälkeen, ja alkuminuutit mentiin muutenkin kotijoukkueen hallinnassa. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla Sportin tasoitus oli enemmän kuin lähellä, mutta Helenius venyi hienoon patjatorjuntaan ja jatkoyritys reboundista nousi yli maalin. Joel Kiviranta puolestaan tavoitteli maskin takaa lähteneellä laukauksellaan takakulmaa, mutta kiekko viuhui vasemmalta ohi.

Erän yhdeksännellä peliminuutilla Eemeli Suomi ohjasi maalin edestä Arttu Ruotsalaisen syötön, mutta Mika Järvinen onnistui torjumaan. Hieman ennen erän puoliväliä Ville Meskanen sai onnekkaan pompun jälkeen hieman tilaa ja pääsi laukomaan kahdesti, mutta lukemat pysyivät edelleen 1-2:ssa. Ilveksen kolmosketju jatkoi seuraavassa vaihdossa painetta mutta ilman tulosta.

Illan neljäs maali nähtiin lopulta ajassa 51.34, kun Juhani Tamminen teki esityön ja pelasi maalin eteen paikan Teemu Lepaukselle, joka laittoi kiekon nätisti rystyltä sisään vieden Ilveksen 1-3-johtoon. Sportin Ari Gröndahl yritti seuraavien minuuttien aikana parikin kertaa, mutta tamperelaisten johto pysyi kahdessa maalissa. Sport otti maalivahdin pois vajaat kolme minuuttia ennen loppua ja haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. William Wrennin laukaus viivasta kilahti tolppaan, mutta seuraavasta tilanteesta Jesse Paukku iski irtokiekosta 2-3-kavennuksen ajassa 57.56. Ilves haastoi tilanteen, joten se tarkistettiin vielä videolta, mutta tuomio ei muuttunut.

Sport otti jälleen maalivahdin pois, ja hetken päästä kotijoukkue pääsi ylivoimallekin Joe Piskulan jäähyn myötä. Ilves pääsi kuitenkaan katkoon, ja kapteeni Tapio Laakso laukoi 2-4-maalin tyhjiin ajassa 58.38. Sport lähti edelleen hakemaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja sai muutaman puolittaisen paikankin, mutta enempää maaleja ei nähty, joten Ilves pääsi lähtemään kotimatkalle täydet kolme sarjapistettä mukanaan.

Ottelun ratkaisut:

Ilves iski sekä ensimmäisen että toisen erän alussa maalit ja piti Sportin paikat vähissä. Kotijoukkueen kavennus toisen erän lopussa kuitenkin nosti vaasalaiset maalin päähän. Kolmannessa erässä Ilveksen voitto alkoi jo näyttää todennäköiseltä Teemu Lepauksen maalin jälkeen, mutta Sport nousi vielä kerran maalin päähän hakiessaan kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Viimeisen sinetin iski kuitenkin tyhjään maaliin Ilveksen Tapio Laakso.

Ilveksen parhaat:

Teemu Rautiaisen tehovire jatkuu – hyökkääjän pisteputki on nyt seitsemän ottelun mittainen. Eilenkin hyvin esiintyneet Joona Ikonen ja Teemu Lepaus onnistuivat tänään myös maalinteossa. Riku Helenius pelasi Ilveksen maalilla hyvän ottelun torjuen 20 laukausta. Ilveksen tehokkain oli kapteeni Tapio Laakso, joka iski pisteet 1+2.

Kuuntele kommentit:

Jouko Myrrä | Tapio Laakso

Mikael Kurosen sopimus purettu
Nappaako Ilves kolmannen perättäisen voiton?
UUTISET