Otteluraportti

Ilves huudatti täpötäyttä Hakametsää kaatamalla aatelointi-illassa HIFK:n

Markus Mesiä
Ilves_HIFK_7.3.2020
Aarno Vuorinen

Pudotuspelien kotiedusta taistelevat Ilves ja HIFK pitivät loppuunmyytyä Hakametsää jännityksessä loppuun asti, kun tasaisen väännön loppuratkaisua haettiin aina päätösminuuteilta asti. Ilves kampesi päätöserässä rinnalle ja ohi, kun Ville Meskanen ja Arttu Ruotsalainen huudattivat kotiyleisöä.

Hakametsän lauantai-illassa ei keskitytty pelkästään jännittävään taistoon pudotuspelipaikoista, vaan valokeilaan nostettiin myös Ilves-sydämellään historiaa tehneet legendat. Ilves Hockey Legends -aatelointitilaisuudessa palautettiin mieliin takavuosien ja -vuosikymmenten merkkihahmoja, jotka ovat tehneet pitkän päivätyön niin Ilveksen nutussa kuin organisaatiossakin. Komeaa tilaisuutta todisti 7300 katsojaa.

Ylivoimat tehokkaina

Kun tilaisuus saatiin paketoitua, nähtiin kaukalossa energiset Ilves ja HIFK. Erityisesti helsinkiläiset olivat saaneet pidettyä liikkeensä kunnossa viivästyneestä alusta huolimatta. Vieraat pääsivät jo avausminuuttien aikana erinomaiselle paikalle, kun Teemu Turusen syöttö löysi Ville Leskisen. HIFK-nuttuun kesken kauden tulleen suora laukaus pysähtyi kuitenkin Lukas Dostalin erinomaiseen torjuntaan.

Hyökkäysintoinen HIFK ajautui kuitenkin hetkeä myöhemmin alivoimalle, kun Niko Peltolan erinomainen syöttö löysi karkuun pyrkineen Jasse Ikosen. Joonas Järvinen joutui koukkaamaan yrityksen vaarattomaksi, mutta samalla tupsukorvat pääsivät kokeilemaan viime aikoina ontuneen ylivoimansa virettä. Kauaa ei täpötäysi Hakametsä joutunut odottamaan, sillä erinomaisesti liikkunut kiekko löysi Eemeli Suomen syötön kautta Ville Meskasen, joka pääsi huudattamaan kotiyleisöä vain 17 sekunnin ylivoiman jälkeen. Helsinkiläisten maalia vartioinut Atte Engren oli avopaikan edessä tyystin voimaton.

Tärkeä avausmaali toi kuitenkin intoa myös helsinkiläisten leiriin. Ilves joutui pelaamaan alivoimalla erän aikana kahdesti. Tupsukorvat saivat taisteltua Eetu Päkkilän jäähyn vaarattomaksi, mutta erän loppuhetkillä tuomittu rangaistus Oskari Laaksoselle koitui kohtaloksi. Leskisen erinomainen syöttö löysi maalin edustalle parkkeeranneen Teemu Tallbergin, jonka tarkka laukaus ohitti Dostalin.

Tamperelaiset saivat tasoitusosuman jälkeen jääkylmän suihkun, kun tupsukorvien verkot soivat vain 13 sekuntia myöhemmin uudelleen. Aloitusvoiton jälkeen kiekon haalinut Turunen laukoi oman tolppaosumansa reboundin ohi voimattoman Dostalin. Näinpä ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-2-vierasjohdossa.

Engren nollasi Ilveksen kolme läpiajoa

Vaikka toisessa erässä ei maaleja nähty, tarjosi parikymppinen huomattavan määrän jännitystä ja kutkuttavia tilanteita. Ilves pääsi ottelussa selvästi kuskin paikalle, sillä tamperelaisilla oli tukku erinomaisia maalintekopaikkoja.

Ilveksen parhaat maalintekopaikat siunaantuivat Matias Maccelille erän puolivälin jälkeen, kun nuorukainen pääsi hetken sisään peräti kahdesti läpiajotilanteeseen. Engren venyi kuitenkin molemmilla yrityksillä kiekon eteen. Ja vain hetkeä myöhemmin HIFK:n verkkoa pöllytettiin, mutta Päkkilän napakka rannelaukaus osui Hakametsän yleisön pettymykseksi sivuverkkoon.

Jos molemmat joukkueet saivat avauserässä tuulettaa ylivoiman aikana, toisella parikymppisellä meno oli nihkeämpää. HIFK oli todellisissa vaikeuksissa saada kiekkoa hyökkäysalueelle, eivätkä tamperelaisetkaan onnistuneet paljoa paremmin. Tupsukorvilla riitti kuitenkin paikkoja tasakentällisin runsain mitoin, mutta Maccellin ja Päkkilän tavoin myös Arttu Ruotsalainen joutui pettymään erän päätöshetkillä. Tälläkin kertaa Engren sai venytettyä läpiajossa kiekon eteen.

Meskanen ja Ruotsalainen huudattivat Hakametsää

Nälkäisesti tasoitusta hakenut Ilves sai palkintonsa kolmannen erän viidennellä minuutilla. Hyvän hallintahetken kruunasi illan toisensa iskenyt Meskanen, joka ohjasi Robert Leinon viivalaukauksen maalin edestä yli Engrenin patjojen.

HIFK sai jälleen takaiskusta hengen päälle, mutta tamperelaiset saivat pidettyä vieraat poissa huippupaikoilta. Lähimmäs pääsi vain hetkeä tasoituksen jälkeen Tallberg, jonka ohjaus nousi kuitenkin maalin yli.

Erän edetessä tupsukorvat tarttuivat jälleen ohjaksiin. Tamperelaiset pääsivät laukomaan useampaan kertaan hyvistä paikoista, mutta Engren sai torjuttua. Lähimpänä johtomaalia oli Teemu Rautiainen, joka pääsi kokeilemaan takatolpalta tyhjään maaliin. Leinon oivallinen syöttö pomppasi kuitenkin kriittisellä hetkellä, minkä vuoksi Rautiaisen yritys nousi maalin ylitse.

Tunteet alkoivat kuumentua varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Ensin helsinkiläiset saivat aihetta parranpärinälle Dostalin lyötyä räpylällään maassa maannutta ja Ilveksen maalivahdin varustetta jumissa pitänyttä Turusta takaraivoon. Vain hetkeä myöhemmin Maccellin maila nousi turhan korkealle, minkä vuoksi isännät joutuivat alivoimalle. Ilves sai kuitenkin taisteltua jäähyn erinomaisesti, vaikka purnaukselle oli isännilläkin aihetta. Eemeli Suomi oli lähellä karkaamista, kun Mikko Kousan käsi otti Liigan pistepörssiä johtavan hyökkääjän päähän. Tuomaristo ei kuitenkaan viheltänyt tilanteesta jäähyä vihellyskonsertista huolimatta.

Vain hetkeä myöhemmin Ilves kuitenkin pääsi ylivoimalle Ville Varakkaan kiinnipitämisen jäätyä tuomariston tutkaan. Tamperelaisten ylivoima onnistui toistamiseen illan aikana, kun erinomaisen pyörityksen jälkeen täpötäysi Hakametsä räjähti huutoon. Arttu Ruotsalaisen laukaus ohitti Engrenin ja ratkaisi tupsukorville kolme pistettä. Helsinkiläisten vimmattu taisto haki vielä tasoitusta, mutta edes aikalisä ei tuonut tarvittavia jippoja Dostalin ohittamiseen.


Ilveksen runkosarjan viimeinen kotipeli pelataan tiistaina 10.3. kello 18:30, kun vieraana on Porin Ässät. Tervetuloa!

OTTELUN MAALIT

Telia - Maalivideo
07.03.2020 / Ilves-HIFK 3-2
58:48 3-2 / #22 ARTTU RUOTSALAINEN YV
(#18 KALLE MAALAHTI, #10 EEMELI SUOMI)
Telia - Maalivideo
07.03.2020 / Ilves-HIFK 3-2
44:22 2-2 / #81 VILLE MESKANEN
(#62 ROBERT LEINO, #70 NIKO PELTOLA)
Telia - Maalivideo
07.03.2020 / Ilves-HIFK 3-2
18:00 1-2 / #77 TEEMU TURUNEN
(#76 JERE SALLINEN, #8 VILLE VARAKAS)
Telia - Maalivideo
07.03.2020 / Ilves-HIFK 3-2
17:47 1-1 / #18 TEEMU TALLBERG YV
(#21 VILLE LESKINEN, #15 ANTON LUNDELL)
Telia - Maalivideo
07.03.2020 / Ilves-HIFK 3-2
5:40 1-0 / #81 VILLE MESKANEN YV
(#10 EEMELI SUOMI, #22 ARTTU RUOTSALAINEN)

Lisää aiheita

16.7.2020 / Uutinen

Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella 

Keväällä NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt hyökkääjä Matias Maccelli, 19, jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksen ja Coyotesin välisen sopimuksen mukaisesti Maccelli...

LUE LISÄÄ


15.7.2020 / Haastattelu

Ilves Hockey Podcast – Teemu Rautiainen

Jakso 10. Ilves Hockey Podcastin vieraana on Teemu Rautiainen, joka kasvoi ilvesläiseksi kuuden seurassa vietetyn kauden aikana. Jaksossa Radu kertoo pelaajapolkunsa alusta, upeista vuosista Ilveksessä...

LUE LISÄÄ


10.7.2020 / Uutinen

Ilves-Kauppa muokkasi ilmettään

Kesän kynnyksellä saatiin valmiiksi Ilves-Kaupan ehostukset niin verkkokaupassa kuin osoitteessa Kaupinkatu 40 sijaitsevassa kivijalkakaupassa. Samassa yhteydessä Ilves-Kaupan verkkokauppa integroitiin ilves.com-sivuston yhteyteen osoitteeseen kauppa.ilves.com omaksuen keväisen...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021 (päivitetty 10.7.)

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen seitsemän täysimittaista harjoitusottelua, joista viimeisimpänä on sovittuna keskiviikkona 23.9. pelattava vierasottelu HIFK:ta vastaan. Tänä vuonna Tapparan järjestämän Wisehockey Tampere...

LUE LISÄÄ