1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves iskee kyntensä Turun Palloseuraan

Ilves iskee kyntensä Turun Palloseuraan

Marko Herckman
Ilves TI 17.1. klo 18:30 TPS

Viime kauden välierävastustaja saapuu tällä kaudella ensimmäistä kertaa Ilveksen vieraaksi Nokia Arenalle. Kahdessa aiemmassa Turun pelissä TPS on napannut voitot. Onko tänään Ilveksen vuoro?

Osta ottelulippu

Kolmonen ja vitonen vastakkain

Sarjassa kolmantena majaileva Ilves pelasi viime viikolla vain kertaalleen. Esitys lauantaina JYPin vieraana oli laadukas ja voitto tarttui matkaan 0-2-numeroin. Loukkaantumiset ja poissaolot ovat runnelleet viime aikoina Ilvestä, mutta nyt tilanne on taas parempi ja joukkue on valmis kolmen kovan ottelun viikkoon.

Turun Palloseura on sarjassa viidentenä. Viime viikolla kolme kertaa kaukalossa olleet turkulaiset onnistuivat voittamaan Jukurit ja IFK:n. Lauantaina TPS hävisi Nokia Arenalla jatkoajalla Tapparalle 2-1. Jussi Ahokkaan valmentama TPS kamppailee tiukasti pääsystä sarjan kärkinelikkoon.

Seuraa heitä:

Marek Langhamer pelasi lauantaina jo kauden viidennen nollapelinsä ja nousi jakamaan Ilveksen seuraennätystä yhdessä Antti Lehtosen ja Mika Pietilän kanssa. Kovan iskun Jyväskylässä päähänsä saanut tsekkiveskari on ollut tällä kaudella Ilvekselle kultaakin kalliimpi kulmakivi tolppien välissä.

Kuka olisi uskonut, että Petri Kontiola pelaa 38-vuotiaana kenties uransa parasta ja etenkin kokonaisvaltaisinta kiekkoa? Valtavalla voitonjanolla pelaava hyökkääjä antaa oivallista esimerkkiä nuoremmille kollegoilleen vaihdosta toiseen. Kannattaa seurata sentterin peliä sekä kiekollisena, että kiekottomana.

Ilveksen A-junioreissa supertehokkaan ketjun yhdessä Joona Ikosen ja Joona Koppasen kanssa muodostanut Topias Haapanen on kotitutunut viime vuosina Turkuun. Taitava ja oivaltaviin ratkaisuihin pystyvä Haapanen on opetellut kokonaisvaltaisuutta TPS:n nelosketjussa esimerkiksi kokeneen Juhani Jasun vierellä. Haapasella on tulevaisuudessa potentiaalia nousta vielä selkeästi korkeammalle tasolle.

Ilveksessä pelaajapolkunsa käynnistellyt Arttu Ilomäki, 31, on ehtinyt nähdä urallaan monta eri seuraa. Vuoden 2019 maailmanmestarin kauden alku on jättänyt toivomisen varaa, vaikka kokenut sentteri kultakypärää kantaakin. 21 pistettä kerännyt Ilomäki olisi Ilveksen sisäisessä pörssissä vasta seitsemäntenä.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Raimo Helminen. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U9-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Ravintola Maranga -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Grr8t Sports.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen.

Tampereen Ilves palkittiin Vuoden Urheiluseurana – Ilves-Hockey Oy juhlistaa tunnustusta ja seuran vapaaehtoisia kotiottelussaan 25.1.
Ilves murahti TPS:n kumoon – 18-vuotias Samu Bau iski voitto-osuman
UUTISET