2. Otteluraportti
  3. Ilves iski seitsemästi Pelicansin verkkoon – Päkkilälle hattutemppu

Ilves iski seitsemästi Pelicansin verkkoon – Päkkilälle hattutemppu

Miia Kahila

Tampereen Ilveksen viikon ainoa ottelu pelattiin perjantai-iltana Lahdessa. Kaukalossa nähtiin erittäin vahva Ilves, joka hallitsi ottelua alusta loppuun iskien peräti seitsemästi kiekon Pelicans-verkkoon. Ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemin 1-7 (0-2, 0-3, 1-2).

Rangaistusaition luukku avattiin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Pelicansin Aleks Haatanen lähti istumaan kampituksesta kaksiminuuttistaan. Rangaistus ehti juuri ja juuri päättyä, kun Ilves iski ottelussa avausmaalinsa. Operoijina Oula Palve sekä Ville Meskanen, maalintekijänä Eetu Päkkilä. Erään saatiin myös toinen Ilves-osuma, kun Ville Meskanen näki Matias Mäntykiven maalinkulmalla, josta Mänty pisti kiekon Johan Gustafssonin vartioimaan Pelicans-maaliin.

Ilves jatkoi vahvaa hyökkäyspeliään toisessa erässä. Ensin Samuli Ratinen teki kauden ensimmäisen maalinsa ja samalla minuuttilukemalla Emil Järventie jatkoi Ratisen viitoittamalla ekojen maalien -tiellä. Samassa ajassa Pelicans vaihtoi maalivahtiaan, kun Niklas Kokko otti torjuntavastuun. Erän viimeisellä minuutilla Eetu Päkkilä teki vielä ylivoimalla Ilveksen viidennen osuman. Mainitsemisen arvoista on myös, että Ilves pelasi erässä kolmesti alivoimalla ja selvitti niistä jokaisen.

Kolmannessa erässä Ilves hallitsi kentän tapahtumia ja pyrki luomaan huolellisella syöttöpelillään lisää maalipaikkoja.  Pelicansin paluumuuttaja puolustaja Ben Bloodin suihkukomennuksen jälkeen oli Eetu Päkkilän vuoro viimeistellä hattutemppu tälle kaudelle ja Ilves johti ottelua jo 0-6. Viisi minuuttia myöhemmin syntyi Ilveksen seitsemäs maali ja tällä kertaa osuma lähti Joona Ikosen lavasta. Erän loppuun Pelicans sai hieman balsamia haavoihinsa, kun pelikaanit kavensivat loppulukemiksi 1-7.

OTTELUN RATKAISU: Ilves oli vahvempi maassa, merellä ja ilmassa. Homma toimi ensimmäisestä erästä alkaen ja jääkiekko on kiva peli.

ILLAN HATTUTEMPPU: Tällä kaudella hattutemppuja on syntynyt useampi ja tänään sen nimiinsä otti tulikuuma Eetu Päkkilä, joka on tehnyt nyt kolmeen viime otteluun kuusi osumaa.

Seuraava ottelu: Ilves kohtaa tiistaina 13. helmikuuta Nokia Arenalla Mikkelin Jukurit. Kiekko jäähän klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Kovavireiset Ilves ja Pelicans iskevät yhteen kierroksen kärkikamppailussa Lahdessa