1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves jälleen voittoon tiukassa kamppailussa

Ilves jälleen voittoon tiukassa kamppailussa

Vesa Suonsyrjä

Ilves matkusti tänään Lappeenrantaan, jossa se nappasi neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla tiukassa ottelussa SaiPan 1-2. Ilveksen maaleista vastasivat Ville Meskanen ja Eetu Päkkilä.

Avauserässä riitti vauhtia – Ilves iski kahdesti

Ilves pääsi hyvin liikkeelle ja Adam Rockwood sai syötettyä Anssi Salmelalle viivaan ja tämän laukauksesta Juho Markkanen nappasi SaiPa-maalilla liigauransa ensimmäisen torjunnan. Myös Santeri Airolan avausminuuteilla lähettämä hyvä laukaus päättyi torjuntaan. Ilves oli hyvällä liikkeellä alussa ja Markkanen sai hyviä koppeja jatkuvasti.

Seitsemän minuutin paikkeilla SaiPa sai ensimmäisen paikkansa, jossa Tomas Zaborskylla oli puoli maalia tyhjänä edessään, mutta tämä ei osunut onnekkaasti kimmonneeseen kiekkoon. SaiPan ensimmäinen maalia kohden tullut yritys lähti nuorelta Roni Karviselta, mutta Mäkiniemi torjui. Erän puolivälin paikkeilla Santeri Airolalle kävi raju virhe, mutta Tomas Zaborsky ei onnistunut läpiajossaan.

Ajassa 10.28 Mario Grman kaatoi Tuomas Salmelan ja Ilves pääsi ensi kertaa ylivoimalle. Eilen sakannut ylivoima oli pitkään vaikeuksissa rauhoittua, mutta kiekko kiersi lopulta hyvin Teemu Lepaukselta viivaan Anssi Salmelalle, jonka rystyjatko tavoitti Ville Meskasen, joka laukoi vasempaan ylänurkkaan 0-1 lukemat terävällä laukauksella ajassa 11.34.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauan odottaa, sillä Eetu Päkkilä livahti räväkällä luistelulla ohi Simo-Pekka Riikolan ja ampui upealla laukauksella vajaata minuuttia avausosuman jälkeen kiekon aivan oikeaan ylänurkkaan siirtäen Ilveksen 0-2 johtoon. Maaliin syöttöpisteet merkkautti puolustajapari Santeri Hatakka-Aleksi Elorinne.

Hyvävauhtinen avauserä oli Ilvekseltä hyvää jääkiekkoa ja mahdollisuuksia oli useampaankin osumaan.

Toinen erä tasaisempi – SaiPa tulee maalin päähän

Ilves pääsi heti avausvaihdon jälkeen ylivoimalle, kun Simo-Pekka Riikola kaatoi Eemeli Suomen ajassa 20.35. Muutama heikko suoritus keskeytti hyvät aihiot ja ylivoima jäi heikoksi. Aivan rangaistuksen lopussa Teemu Väyrysellä oli hyvä paikka, mutta laukaus painui ohi maalin.

Rangaistusta seuraavassa vaihdossa Jarno Koskiranta huitoi Matias Myttystä ja Ilves pääsi uudelleen ylivoimalle. Ville Meskaselle pelattiin upea paikka, mutta Markkanen onnistui torjumaan.
Tämäkään ylivoima ei sisältänyt muuta hurrattavaa.

SaiPa hyödynsi paikkansa paremmin, sillä selvitettyjen rangaistusten jälkeen vaikeuksissa ollut Simo-Pekka Riikola laukoi 1-2 kavennuksen kovalla laukauksella viivasta ilmeisesti kosketusten kautta. Hetkeä myöhemmin Aleksi Elorinne pääsi yrittämään Eemeli Suomen syötöstä, mutta laukaus painui aavistuksen yli maalin.

SaiPa pääsi paremmin peliin saamansa maalin kautta ja Eetu Mäkiniemi joutui venymään useampaan hyvään torjuntaan, joihin pysähtyivät Jarno Koskiranta ja Tomas Zaborsky kahdesti. SaiPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Santeri Hatakka kampitti Ville Vainikaisen reilun 32 minuutin kohdalla. Ilves kuitenkin selvitti tämän alivoiman.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Kalle Maalahti vapautti Antti Saarelan, jonka laukaus kajahti yläriman kautta katsomoon. Myös Ville Meskanen pääsi jälleen yrittämään, mutta Markkanen torjui.Ilves hallitsi edelleen kiekkoa, mutta erätauolle lähdettiin pelin ollessa yhä täysin auki.

Ilves varmistaa neljännen perättäisen voiton

Ottelun kolmannen erän alku oli suorastaan hengästyttävä kiekon pomppiessa molempien maalien läheisyydessä perättäisissä hyökkäyksissä. Edellisen erän tapaan Ilves pääsi nopeasti ylivoimalle, kun Sam Lofquist kaatoi Joona Ikosen ajassa 41.37. Ikoselle aukeni hyvä paikka hyvillä syötöillä, mutta hyvää debyyttia pelannut Markkanen torjui. SaiPa selvitti lopulta helpolla tämänkin alivoimansa.

Ilves loi paikkoja, mutta Markkanen kesti mm. Lepauksen yrityksen. Toisessa päässä Anssi Salmela heittäytyi ja löi suoraan kiekkoon mutta kaatoi samalla SaiPa-hyökkääjän ja lähti rangaistusaitioon ajassa 45.41. Ilves kesti rangaistuksen lopulta helposti ja jatkoi johtoasemassa.

Ilves jatkoi jalka kaasulla ja se palkittiin ylivoimalle, kun kolmatta liigaotteluaan pelannut Roni Karvinen koukkasi maalille nousseen Matias Myttysen nurin kolmannen erän puolivälissä. Eemeli Suomen maagiset liikkeet vapauttivat Adam Rockwoodin nokikkain Markkasen kanssa ja tämä selvitti jälleen tilanteen. Ilves piti kiekkoa vielä pitkään rangaistuksen jälkeen, mutta Markkanen torjui yritykset varmuudella.

SaiPa oli päästä läpiajoon viisi minuuttia ennen loppua, mutta Tuomas Salmela puolusti kerrassaan hienosti. Ottelu jatkui tiukkana pelikellon tikittäessä kohti loppuaan. Erinomaista ottelua liigadebyytissaan pelannut Juho Markkanen odotti käskyä lähteä maaliltaan ja 1.11 ennen loppua näin tapahtuikin. SaiPa sai painetta, mutta Mäkiniemi sai haltuun Zaborskyn yrityksen ja SaiPa nappasi aikalisän ajassa 59.08.

Ilves selvitti lopulta helpohkosti kotijoukkueen loppukirin ja oli lopulta lähempänä lisäosumaa. Näin Ilves nappasi kauden kolmannen voittonsa SaiPasta.

Voittoputkelle haetaan jatkoa Lappeenrannasta
Ilves continue the winning streak
UUTISET