1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Voittoputkelle haetaan jatkoa Lappeenrannasta

Voittoputkelle haetaan jatkoa Lappeenrannasta

Vesa Suonsyrjä
SaiPa KE 10.3. klo 18:30 Ilves

Eilen heikohkolla peliesityksellä kaksi pistettä KooKoolta napannut Ilves matkustaa tänään Lappeenrantaan, jossa haussa on neljäs perättäinen voitto. Aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin, onnistuuko Ilves nappaamaan tänään vierasvoiton?

SaiPa jäämässä ulos jatkopeleistä

Vaikka kautta on vielä reilusti jäljellä on Lappeenrantalaisten tilanne sarjassa tukala – SaiPa on sijalla kolmetoista kerättyään 45 ottelussa 46 sarjapistettä. Sijalla kymmenen olevaan Vaasan Sportiin on matkaa kolmetoista pistettä ja joukkueen trendi on laskeva.

SaiPa lähtee kamppailuun kahdeksan ottelun tappioputkessa. Näistä kahdeksasta edellisestä ottelustaan SaiPa on hävinnyt neljä jatkoajalla tai voittolaukausten jälkeen. Eilen SaiPa kaatui TPS:lle jatkoajan jälkeen 2-1.

Joukkueen selkeä ykköstykki on kokenut Tomas Zaborsky, joka on iskenyt 32 tehopistettä. Ero toisena sisäisessä pistepörssissä olevaan Jarno Koskirantaan on merkittävä, sillä kovin odotuksin sarjaan palannut Koskiranta on jäänyt 18 tehopisteeseen. Lujalaukauksinen Sam Lofquist on uhka etenkin ylivoimalla.

Ilves löytänyt voittovireen

Eilisen KooKoo voiton jälkeen haastatteluissa oli harvinaisen pettyneitä miehiä siihen nähden, että tulosurheilun ainoalla mittarilla – voittamisella Ilves oli kaukalossa parempi. Totta on myös, että pelin eilinen taso ei riitä valtaosassa liigakamppailuista voittamiseen. Joukkueena tärkeää on kuitenkin voittaa heikommallakin pelillä.

Yksi Ilveksen murheenkryyneistä isommallakin otannalla on aloittaminen, jossa eilen tuli turpaan 29-46. Sivussa yhä oleva Panu Mieho on Ilveksen paras aloittaja, Miehon aloitustehokkuus 51,1% on sarjan 42 parasta. Vähemmän aloittaneista Matias Myttynen on hyvä aloittaja ja eilenkin ainoa, joka pääsi 50% aloitustehokkuuteen.

Ilveksen kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Kakkosketju on nyt muodossa Järventie-Rockwood-Joona Ikonen ja nelosketjuun nousee Joose Antonen, joka korvaa eilisen voittomaalin tehneen Santeri Virtasen. Myös Ilveksen avausmaalin tehnyt Niko Peltola huilaa ja Santeri Airola nousee seiskapakiksi.

Santeri Virtanen ratkaisi jatkoaikavoiton KooKoosta Ilves-debyytissään
Ilves jälleen voittoon tiukassa kamppailussa
UUTISET