1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves juhli voittoa upean kiekkoillan päätteeksi

Ilves juhli voittoa upean kiekkoillan päätteeksi

Marko Herckman

Ilves sai vastaansa Lukon Suomi 100-vuotta juhlaottelussa. Upea tapahtuma huipentui tasaiseen kiekkopeliin, josta Ilves raapi tärkeän 2-1-kotivoiton.

Erä käynnistyy hitaasti

Tyylikkäiden alkujuhlallisuuksien jälkeen itse peli käynnistyi verkkaisesti ja ensimmäisiä maalintekopaikkoja saatiin odotella tovi. Kuuden minuutin pelin jälkeen Ilves pääsi vastahyökkäykseen, mutta Sami Sandellin yritys pysähtyi Kaapo Kähköseen. Jatkotilanteessa peli aaltoili Ilveksen päätyyn, jossa Heikki Liedes törmäsi Antti Lehtoseen. Ilveksen Joe Piskula tuli heti muistuttamaan Liedestä tilanteesta ja lopputulemana molemmille pelaajille kahden minuutin rangaistukset. Reilu puoli minuuttia tästä ja Lukon Jere Friberg lähti jäähylle laitataklauksesta. Ilves sai ylivoimalla muutaman vaarallisen oloisen laukauksen, mutta avausmaali jäi tekemättä.

Erän puolivälin jälkeen Lukko onnistui, kun Rony Ahonen onnistui laittamaan Antti Lehtosen patjasta kimmonneen kiekon verkkoon. 0-1-maalin jälkeen Lukko hallitsi peliä, mutta erässä kymmenen kertaa torjunut Lehtonen kesti. Ilveksen peli oli kiekollisesti huolimatonta, mutta kertaalleen kotijoukkue onnistui käynnistämään vaarallisen vastahyökkäyksen. Otto Koivula piti maltillisesti kiekkoa, ennen kuin jakoi sen rystysyötöllä maalin kulmalle hiipineelle Juhani Tammiselle. Tammisen kauden seitsemäs maali toi Ilveksen tasoihin ajassa 16.36. Tasoituksen jälkeen numerolla 100 pelannut Eemeli Suomi taituroi vielä itsensä tekopaikkaan, mutta erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Tiukka toinen erä

Toinen erä mentiin hieman vierasjoukkueen merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat tiukasti keskialuetta, eikä maalintekopaikoilla juhlittu. Ajassa 25.18 Ilves-puolustaja Juuso Pulli joutui jäähylle koukkaamisesta. Lukon paras paikka ylivoimalla tuli maalin kulmalta kiepautusta yrittäneelle Toni Koivistolle, mutta hyvässä vireessä patjoineen ollut Antti Lehtonen venyi kiekon tielle. Erän puolivälissä Lukolla oli jälleen hyvä paikka kun Koivisto löysi tyhjästä tilasta Janne Niskalan. Lehtonen torjui kuitenkin jälleen varmasti.

Ilveksen paikat erässä olivat harvassa. Valtteri Viljasen yllättävä rystykääntö oli yllättää Kaapo Kähkösen, mutta lukkoveskari sai kuin saikin varusteensa noston tielle. Kesken tasaisen puurtamisen Teemu Rautiainen nappasi kiekon keskialueella haltuunsa ja käynnisti vastahyökkäyksen. Sen hyökkääjä päätti itse terävällä rannelaukauksella vieden kotijoukkueen 2-1-johtoon ajassa 33.38. Lukko sai erässä vielä toisen ylivoimamahdollisuuden Juhani Tammisen rangaistuksen aikana, mutta Ilves pelasi varman alivoiman ja tauolle mentiin petolauman maalin johdossa.

Ilves naulaa voiton

Kolmas erä oli Ilvekseltä ottelun paras. Erän alussa kotijoukkue pääsi ylivoimalle, kun Johan Motin käytti poikittaista mailaa Teemu Rautiaiseen. Ville Meskanen järjesti ensin Juhani Tammiselle hienon vetopaikan ja hetkeä myöhemmin Sami Sandell kiskaisi upean hyökkäyksen päätteeksi kiekon tulisesti ylärimaan, mutta tämän lähemmäksi maalia Ilves ei päässyt.

Lukolla oli erässä muutama vaarallinen tekopaikka, mutta Antti Lehtonen venyi voittavaan maalivahtipeliin. Ilves pelasi läpi erän hyvällä sykkeellä ja aktiivisesti, pitäen kiekkoa paljon hyökkäyspäädyssä. Lukon tasoitusyritysten terä tylstyi lopullisesti, kun Konsta Mesikämmenen oli pakko pysäyttää väkivahvasti maalin edessä vääntänyt Sami Sandell sääntöjen vastaisesti. Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty ja Ilves nappasi arvokkaan voiton lukemin 2-1.

Ottelun ratkaisut:

Peli oli varsin tasainen. Ilves pääsi toisessa erässä varkain Teemu Rautiaisen osumalla johtoon ja kolmannen erän kypsä esitys säestettyinä Antti Lehtosen torjunnoilla ratkaisi tänään voiton Ilvekselle.

Ilveksen parhaat:

25 kertaa torjunut Antti Lehtonen pelasi huippupelin. Joe Piskula pelasi jämäkästi. Sami Sandell, Eemeli Suomi ja Ville Meskanen on pelistä toiseen vaarallinen. Nuori Joona Ikonen pelasi ennakkoluulottomasti ja teki paljon töitä joukkueen eteen.

Hakametsässä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea – jatkaako Ilves kotivoittojen tiellä?
Ilves-Kaupan joulumyynti käynnistyy Takojankadulla maanantaina 11.12.
UUTISET