1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves kaatoi KalPan huippuvauhtisessa ottelussa

Ilves kaatoi KalPan huippuvauhtisessa ottelussa

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään lauantaina Kuopiossa KalPan ja huippuviihdyttävän kamppailun jälkeen Ilves juhli ennätyksellistä kahdeksatta vierasvoittoa 2-4 vierasvoiton jälkeen. Ilveksen maaleista vastasivat Niko Peltola, Ville Meskanen, Teemu Rautiainen ja Eetu Päkkilä.

Ilves vie vauhdikkaan avauserän

Ottelu alkoi hyvällä sykkeellä ja heti avausvaihdossa Ville Meskanen taklasi näyttävästi KalPan Jesse Grahamia. Kotijoukkue KalPa tuli hyvällä vauhdilla erään ja sai muutamia painejaksoja ilman näkyviä paikkoja aikaiseksi.

Kotijoukkueen hyvä alku palkittiin, kun Juuso Könönen ajoi maalille ja Kai Kantola survoi paluukiekon ohi Ville Kolppasen ajassa 6.03 vieden KalPan 1-0 johtoon. Ilves pääsi paremmin peliin mukaan pelin edetessä ja peli saatiin lyötyä takaisin ykkösketjun vahvan pelaamisen kautta.

Ville Meskanen laukoi jo kertaalleen Kilpeläisen torjuessa. Tämän jälkeen Meskanen taisteli kiekon Eemeli Suomelle, joka pelasi loistopaikan Niko Peltolalle, joka laittoi kiekon upeasti ylänahkaan tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 10.30.

Tasoitusmaalin jälkeen Teemu Rautiainen ja Kalle Maalahti pääsivät testaamaan tosissaan Eero Kilpeläistä, mutta tämä otti kaksi erinomaista torjuntaa. Kilpeläinen oli kuitenkin avuton, kun Ilves taikoi upean maalin. Ville Meskanen heitti kiekon viivaan Oskari Laaksoselle, jonka fantastinen syöttö tuli takaisin Meskaselle, joka laittoi taidokkasti kiekon puolittain tyhjään rysään siirtäen Ilveksen 1-2 johtoon ajassa 13.54.

Ilveksen hyvä vaihe sai jatkoa, kun ajassa 15.27 Joose Antonen heitti hyvän kierron jälkeen kiekon maalille, josta Panu Mieho ohjasi kiekon maaliin. Tuomaristo levitti välittömästi kätensä ja lähti tarkistamaan tilannetta tilannehuoneen kanssa. Televisiokuvan perusteella ratkaisu oli senteistä kiinni, mutta lopulta maali hylättiin.

Kaukalossa riitti vauhtia aivan loppuun saakka, mutta lisäosumia hyvätasoisessa avauserässä ei nähty ja erätauolle siirryttiin Ilveksen 1-2 johdossa. Ilveksen maalilla Ville Kolppanen torjui 8 kertaa, Eero Kilpeläisen selvitessä viidellä torjunnalla.

Molemmat iskevät kertaalleen toisessa erässä

Ilveksen hyvä ote jatkui toisen erän alkuun, kun ajassa 22.12 Teemu Rautiainen iski upealla laukauksella Ilveksen 1-3 johtoon. Esityön maaliin tekivät Joona Ikonen ja Aleksi Elorinne.

Kotijoukkue pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Ville Meskanen taklasi Joona Riekkisen laitaan ajassa 25.22 ja sai 2+10 minuuttisen laitataklauksesta. Riekkinen ei tämän jälkeen palannut otteluun. Ilveksen tilanne vaikeutui minuuttia myöhemmin, kun Ville Kolppanen roiskaisi rystyllä kiekon katsomoon ja kotijoukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. KalPa ei jättänyt kahden miehen ylivoimaansa hyödyntämättä vaan Otto Huttunen laittoi kiekon alanurkkaan pitkän asettelun jälkeen ja lukemiksi muutti 2-3 ajassa 26.45.

KalPan ylivoima jatkui Huttusen maalin jälkeen, mutta Ilves puolusti uhrautuvasti. Alivoiman jälkeen Ilves pääsi iskemään ylivoimahyökkäyksellä, mutta Arttu Ruotsalainen ei saanut pelattua kiekkoa mukana olleelle Panu Mieholle. Ilveksen jäähyily jatkui, kun Aleksi Elorinteelle tuomittiin kaksiminuuttinen tämän mailan noustua Juuso Könösen kasvoihin ajassa 32.35.

Ilveksen alivoima oli kuitenkin rautaa ja peliä jatkettiin Ilveksen maalin vierasjohdossa. Ilveksen ykkösketju loi hyvää painetta erän loppupuolella ja lopulta Ryan Wilsonille tuomittiin kaksiminuuttinen ajassa 36.09. KalPa sai hyvän tilanteen alivoimalla, mutta ylivoimahyökkäys päättyi Mikko Nuutisen törmäykseen Ville Kolppaseen, josta tuomittiin kaksiminuuttinen estämisestä ja Ilves pääsi kahden miehn ylivoimalle minuutin ja kolmen sekunnin ajaksi.

Ilves kiekotteli heti alkuun mahtavan maalipaikan, mutta Eero Kilpeläinen venytti upeasti Teemu Rautiaisen yritykseen. Kilpeläinen nollasi myös pitkään jäähyaitiossa istuneen Ville Meskasen laukauksen. KalPan saatua neljännen pelaajan kentälle pamautti Eemeli Suomi kiekon maalirautoihin ja seuraavan yrityksen pysäytti loistavasti pelannut Kilpeläinen. Ilveksen maali roikkui suorastaan ilmassa, mutta Kilpeläinen piti kotijoukkueen mukana kamppailussa.

Molemmat joukkueet luistelivat hurjasti ja tilanteet ailahtelivat päästä päähän erän loppuun saakka.

Kolmas erä tuo ratkaisun

Ilves pääsi kolmannen erän alkuun ylivoimalle, kun KalPan kultakypärä Balasz Sebok huitaisi Ville Meskasta ihan erän alussa. KalPa pelasi kuitenkin ehjän alivoiman ja peliä jatkettiin yhä vierasjoukkueen maalin johdossa. Viiden minuutin paikkeilla KalPa painoi pitkän hyökkäyksen hyökkäyspäähänsä, mutta Ilves taisteli tilanteen ilman takaiskuja.

Ilves järjesti tiukan tilanteen KalPa-maalille, jossa Ville Meskanen työnnettiin päin Kilpeläistä ja tuomaristo vihelsi Meskaselle tilanteesta rangaistuksen ajassa 46.22. Niko Peltola otti uhrautuvan blokin alivoiman alkuun. Ilves selvitti lopulta tämänkin alivoiman.

Molemmissa päissä syntyi maalipaikkoja, mutta maalivahdit kestivät. Ilves iski jälleen itsensä kahden maalin karkumatkalle, kun Miro Nalli pääsi syötönkatkoon ja Eetu Päkkilä iski upealla yksilösuorituksella Ilveksen 2-4 johtoon karistaen puolustajan ja ujuttamalla Kilpeläisen längistä kiekon maaliin ajassa 51.04. Hetkiä ennen maalia Ryan Wilson taklasi Joona Ikosta, joka ei käteen tulleen iskun jälkeen palannut otteluun. Syöttöpiste osumaan oli Miro Nallin uran ensimmäinen.

KalPa iski vahvasti Ilveksen maalin jälkeen, mutta Ilves puolusti hyvin. Huippuviihdyttävässä kamppailussa vauhti oli hurjaa ja Jasse Ikonen oli karata läpiajoon, mutta viime hetkillä kiekko onnistuttiin lyömään pois lavasta.

Pelissä oli hurja vauhti ja tilanne huipentui, kun ajassa 58.13 Tommi Miettinen otti aikalisän ja Kilpeläisen pois maalinsuulta. Ville Kolppanen onnisti kuitenkin nappaamaan kiinni KalPa-yritykset ja kenttäpelaajat taistelivat uhrautuvasti ja näin Ilves nappasi hienosta ottelusta jälleen kolme pistettä venyttäen vierasvoittojensa putken kahdeksaan!

Ilves matkustaa Kuopioon – jatkuuko voittoputki Niiralan Montussa?
Eetu Päkkilä hyvällä itseluottamuksella KalPa-ottelun jälkeen
UUTISET