Marko Herckman

Ilves oli perjantaina liikkeellä pirteällä jalalla HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaiset roikkuivat pitkään mukana, mutta lopulta Ilves ratkaisi 3-2-voiton päätöserässä.

Vauhdikas avauserä

Peli lähti käyntiin vauhdikkaasti ja ensimmäinen pelikatko nähtiin vasta viiden minuutin kohdalla. Ilves oli liikkeellä hyvällä ilmeellä ja jalalla alusta lähtien ja terävät nopeat hyökkäykset purivat hyvin Kerhon puolustukseen. Ensimmäisen puolikkaan paras maalintekopaikka tuli takanurkalle vapaaksi jääneelle Tapio Laaksolle, jonka laukauksen Ilveksestäkin tuttu Antti Karjalainen HPK-maalilla kuitenkin torjui.

Ilves pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ajassa 7.23, kun Otto Paajanen kampitti Joona Ikosen kumoon, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta. Jäähyn päättymisen jälkeen HPK:n Petteri Nikkilä yritti kyseenalaisen oloista taklausta Mikael Kuroseen, osumatta kuitenkaan kunnolla. Niko Ahoniemi kävi muistuttamassa Nikkilää, joka hermostui ja heitti hanskansa jäähän. Nikkilä lähti suihkuun 5+20 tuomiolla ja Ahoniemelle tuomittiin 2+2+10 minuuttia. Erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli vielä muutama paikka, mutta erätaauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Erikoistilanteita ja maaleja

Toisen erän alkupuolella Topias Haapanen ja Stefan Espeland lähtivät puolen minuutin välein jäähylle. HPK hyödynsi kahden miehen ylivoimansa, kun Ilves-kasvatti Joonas Lehtivuori täräytti suoraan syötöstä Kerhon 0-1-johtoon ajassa 27.13. Myös Mikael Kuronen kävi istumassa kaksiminuuttisen ennen erän puoltaväliä.

Toisella puoliskolla Ilves otti jälleen hallinnan pelistä. Teemu Lepaus ja Arttu Ruotsalainen eivät vielä paikoistaan osuneet, mutta lopulta Mikael Kuronen täräytti Teemu Rautiaisen hienosta esityöstä pelin tasoihin ajassa 33.58.

Ilveksen puolustajista Henry Mäntylä, Valtteri Ilomäki ja Jarkko Parikka esittivät erässä kovia ja näyttäviä taklauksia. Parikan tyylipuhdas pommi suivaannutti taklausta vierestä katsoneen HPK-puolustaja Miro Karjalaisen, joka kävi suoraan käsiksi Parikkaan. Karjalainen lähti vitonen niskassaan suihkun puolelle ja Parikalle tuomittiin kymmenen minuutin käytösrangaistus. Ilves ei erän lopun viiden minuutin ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään, vaikka kiekko muutaman kerran maalinedustalla vaarallisesti pyörikin.

Tapio Laakso joutui jättämään toisessa erässä pelin kesken saatuaan kiekon päähänsä. Myös toisen Ilves-hyökkääjän Joona Ikosen peli päättyi toisessa erässä loukkaantumiseen.

Ilves rynnii voittoon

Kolmas erä eteni pitkään tasaisissa merkeissä. Erän puolivälissä HPK:lla oli vaarallisen oloinen tilanne Ilves-maalilla, jonka Markus Ruusu kuitenkin selvitti. Ilves käynnisti tästä vastahyökkäyksen, jonka päätteeksi Juho Liuksiala sivalsi Topias Haapasen ja Henry Mäntylän esityöstä Ilveksen 2-1-johtoon ajassa 52.12.

Johtomaalin jälkeen Ilves hallitsi jälleen peliä, mutta maaliviivaa lähemmäksi kiekkoa ei saatu. HPK otti pari minuuttia ennen loppua maalivahdin pois ja Julius Valtonen pääsi viemään Ilveksen 3-1-johtoon. Kerhon Harri Kainulainen onnistui vielä kaventamaan, mutta Ilves nappasi ansaitun voiton lukemin 3-2.

Ottelun ratkaisut:

Ilves oli suurimman osan ottelusta potkun edellä, mutta viimeistely tuotti vaikeuksia. Ilveksen luomat terävät ja taitavat vastaiskut toivat lopulta ratkaisun. 36 kertaa torjunutAntti Karjalainen piti Kerhoa pitkään mukana pelissä.

Ilveksen parhaat:

Teemu Rautiainen oli pelipäällä ja pelasi selkeästi parhaimman harjoituspelinsä. Topias Haapasen juonikkaat otteet jaksavat ilahduttaa. Puolustuspään onnistujia olivat mm. Henry Mäntylä, Olli Vainio ja Jarkko Parikka. Markus Ruusu pelasi Ilves-maalilla varman ottelun.

Seuraava ottelu:

Joukkueet kohtaavat uudestaan ensi viikon torstaina Hämeenlinnassa. Seuraava kotiottelu Ilveksellä on Sportia vastaan torstaina 31.8.

Ilves-Sport-liput | Facebook-tapahtuma

Ilves saa vieraita Hämeenlinnasta
Ilveksen autossa -ohjelma avaa ikkunan nuorten liigapelaajien arkeen
UUTISET