Vesa Suonsyrjä

Ilves lähti tänään Vaasaan hakemaan revanssia Vaasan Sportista, mutta hurjan taistelun jälkeen hyvässä syysvireessä oleva Vaasan Sport oli maalin parempi lukemin 3-2. Ilveksen maalit iskivät ensimmäisillä Ilves-osumillaan Les Lancaster ja Joonas Oden.

Sportille riittää avauserän voittoon yksi paikka

Ilves aloitti ottelun nälkäisellä otteella ja oli aloitteellinen ottelun alussa. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin keskustojansa ja maalipaikat olivat kortilla. Kotijoukkueen purnaamisesta huolimatta Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 7.42, kun edellisen ottelun ratkaissut Sport-hyökkääjä Aaro Vidgren huitoi itsensä rangaistusaitioon. Ylivoima ei saanut kuitenkaan tuotettua mainittavia paikkoja.

Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli Matias Mäntykivelle, joka pääsi maalinedustalta yrittämään huipputontilta, mutta kiekko vähän pyörähti ja Niko Hovinen selvisi tilanteesta perustorjunnalla. Ilves oli avauserässä aktiivisempi ja hallitsi kamppailua.

Vahvassa syysvireessä oleva kotijoukkue Sport ei tarvinnut kuin yhden paikan iskeäkseen, kun Riskan veljeksistä Erik viimeisteli Filipin syötöstä 1-0 osuman ajassa 13.05 rannelaukaukauksen upotessa ohi Marek Langhamerin. Ilves sai jälleen hallinnan maalin jälkeen, mutta hyökkäyspäässä Matias Mäntykiven blokkipelaaminen tuomittiin liian kovaotteisena ja oli kotijoukkueen vuoro pelata ylivoimaa ensimmäistä kertaa. Ilveksen alivoima oli vahvaa ja kotijoukkuekin jäi sen myötä ilman maalipaikkoja.

Ilves hallitsi avauserää, mutta Sport teki maalin. Torjunnat kertovat Ilveksen hallinnasta Hovinen 9 – Langhamer 4.

Vain Sport osuu ylivoimalla

Toisen erän ensimmäinen paikka syntyi, kun Les Lancaster ryntäsi mukaan hyökkäykseen ja sai hyvän syötön Santeri Virtaselta, mutta laukaus painui päätypleksiin. Ajassa 21.34 Nick Babtiste otti turhalla poikittaisella mailalla Ilveksen toisen hyökkäyspään rangaistuksen. Ilveksen alivoima oli toistamiseen erinomaista Marek Langhamerin hoitaessa yhden hyvän laukauksen.

Sport oli iskeä nopealla käännöllä ottelun toisen osuman, mutta Langhamer otti kaksi hyvää torjuntaa. Sport sai luotua painetta kovalla karvauksellaan, mutta se meni yli-innokkaaksi kun Erik Riska kaatoi Joni Ikosen hyökkäyspäässä ajassa 26.51. Ilveksen toinenkin ylivoima jäi Sportin rohkean paineen vuoksi ilman minkäänlaisia paikkoja kiekon liikkuessa aivan liian hitaasti.

Ottelun puolivälin jälkeen Matias Mäntykivi pelasi Joona Ikoselle huippupaikan tasoitukseen, mutta Ikonen ei saanut kiekkoa ohi Niko Hovisen. Minuuttia myöhemmin Hovinen nollasi Petri Kontiolan yrityksen. Sportin saadessa tasaisessa erässä hallinnan uudelleen otti Tuomas Salmela Ilveksen illan kolmannen rangaistuksen kampittamalla maalintaustalla hyökkääjän ajassa 32.39. Ilves näytti selvittävän tämänkin ylivoiman, mutta Roope Talaja oli eri mieltä ja teki hienolla nousulla, joka päättyi rystyllä tehtyyn 2-0 osuman ajassa 33.43.

Ilves pääsi yrittämään kolmatta kertaa ylivoimalla, kun Filip Riska kaatoi Matias Mäntykiven kolmea ja puolta minuuttia ennen toista erätaukoa. Kolmannella yrityksellä Ilves sai ylivoimallansa luotua paikkoja paremmin, mutta Hovinen torjui Joona Ikosen, Kontiolan ja Joni Ikosen yritykset antamatta irtokiekkoja.

Toinen erä oli hyvin tasaista, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Torjunnat Hovinen 8 – Langhamer 9.

Ilves sortuu rangaistuksiin

Kolmatta erää ehdittiin pelaamaan reilut kolme minuuttia kun kolmas Riskojen ottama rangaistus vihellettiin, kun hyökkäyspäässä Filip kaatoi Jarkko Parikan. Ilveksen yhteensä neljäs ylivoima pyöri hyvin ja kiekko pyöri maalipaikoilla, mutta jälleen ilman tulosta.

Kesken Ilveksen painostuksen pelasi Aaro Vidgen terävällä käännöllä Michael Keräsen läpiajoon, mutta Langhamer piti Ilvestä mukana pelissä hienolla torjunnallaan. Jälleen erinomaisesti hyökkäyksiä tukenut Les Lancaster toi Ilvekselle uutta toivoa iskemällä 2-1 kavennuksen ajassa 46.57 painamalla Nick Baptisten paluukiekosta kiekon ohi Hovisen. Lancasterin liigauran avausmaalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Antti Saarela.

Ilveksen juhlat eivät kestäneet kauan, kun Niko Peltola otti rangaistuksen ja Sport iski illan toisen ylivoimamaalinsa, kun Axel Holmström ohjasi Shaun Heshkan laukauksen lähietäisyydeltä ohi Langhamerin. Sportin 3-1 johto ei kestänyt kuin kymmenen sekuntia ennen kuin Ilves iski uudelleen maalin takamatkalle.

Ilveksen 3-2 kavennuksessa Joni Ikonen laittoi Eetu Päkkilän vauhtiin ja tämän epäonnistunut laukaus ohjautui suoraan Joonas Odenille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko ohi Hovisen. Alle minuuttia myöhemmin Baptiste esitti upean jalkasyötön, joka vain Hovisen nopealla reagoinnilla esti tasoitusmaalin.

Ajassa 51.25 Aaro Vidgren ajoi Tuomas Salmelan takajalkaan, mutta tuomari päätti antaa molemmille rangaistukset videohidastuksen mukaan kyseenalaisesti. Tasavajaalla Lancaster nousi jälleen terävästi, mutta Hovinen torjui. Ottelun toistuvat rangaistukset jatkuivat, kun Jarkko Parikka kamppaili estäen lievästi kiekotonta pelaajaa hyökkäyksen tukena ja lähti illan tarkan linjan mukaisesti rangaistusaitioon ajassa 53.52, jonka Ilves selvitti helpolla.

Ilveksen kirivaihde sai pahan kolauksen, kun jälleen hyökkäyspäädyssä otettu rangaistus tuomittiin tällä kerralla Eetu Päkkilälle. Samassa tilanteessa vihellyksen jälkeen kiekon maaliin suupaissut Joonas Oden sai kymmenen minuutin rangaistuksen ja poistui pukuhuoneeseen ajassa 57.11. Sportin ylivoima jäi Ilveksen aktiivisen yrityksen jalkoihin.

Ajassa 59.31 Ilves otti Langhamerin pois maaliltaan ja lähti hakemaan tasoitusta Jouko Myrrän ottaman aikalisän jälkeen kuudella pelaajalla. Les Lancasterin kova laukaus viisitoista sekuntia ennen loppua pamahti Sebastian Ståhlbergin kypärään ja peli laitettiin uudelleen poikki. Ilves painoi viimeiseen hetkeen saakka, mutta tuloksena oli kovan taistelun jälkeen toinen perättäinen tappio Vaasan Sportille, joka otti kauden kuudennen kotivoittonsa yhtä monesta ottelusta.

Hae eväät Ärrältä ja tue Ilvestä!
Ilveksen 90-vuotisjuhlaottelu lauantaina – upea määrä kapteeneja paikalla
UUTISET