Milla Mettiäinen

Kiivastahtinen kamppailu Lahdessa Pelicansin vieraana päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon. Samalla Pelicans tasoitti semifinaalisarjan 1-1-lukemiin. Ottelussa alkoi näkyä Playoffseille ominaista roimaa tunnetta, ja ottelu olikin varsin tapahtumarikas. Ilveksen maaleista vastasi Eetu Päkkilä ja Santeri Virtanen.

Kovan intensiteetin ensimmäinen erä

Ottelun ensiminuutilla Eemeli Suomi sai kovan tällin laidassa, ja lähti hieman linkuttaen vaihtoaitioon. Lahden Pelicans tuli toiseen semifinaaliotteluun selkeästi eilisestä sisuuntuneena ja kovalla kamppailumotivaatiolla.

Ilveksen avausosumaa ei kuitenkaan lahtelaisten kovasta paineesta huolimatta tarvinnut kauaa vartoilla. Ilves riisti kiekon oman siniviivan tuntumassa, ja Haapala nousi kiekon kanssa päätyyn. Haapalan jättö taaksepäin Päkkilälle onnistui mainiosti ja Päkkilä pääsi iskemään rannelaukauksen koreasti oikeaan yläkulmaan.

Ikävä kyllä maalin jälkeen nähtiin järkyttävä tilanne, kun Ben Blood taklasi Eemeli Suomea törkeästi siten, että kapteeni löi päänsä laitaan ja poistui tilanteesta selvittyään pukusuojan puolelle. Ben Bloodin peli päättyi tältä erää siihen, kun tämä lähti isoista ovista ulos saatuaan 5+20 minuuttia laitataklauksesta. Otto Latvala sai samaan aikaan kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta mentyään pitämään Ilves-kapteenin puolia Ben Bloodin seuroihin tilanteen jälkeen. Latvalan jäähyn jälkeen Ilveksellä oli ylivoima-aikaa vielä kolme minuuttia jäljellä. Tätä ylivoimaa ei kuitenkaan ei saatu hyödynnettyä.

Erän puolivälin tienoilla Filip Westerlund sai kaksiminuuttisen koukkaamisesta laidan tuntumassa. Pelicans pääsi illan ensimmäiselle ylivoimalle. Pelicans sai tämän edun hyödynnettyä. Iikka Kangasniemen poikkisyöttö liki ykkössektoriin Lukas Jasekille oli sellainen, että mies sai nopeasti lauottua kiekon ohi Langhamerin. Ottelu oli lukemissa 1-1 tämän osuman myötä.

Kuva: Tomi Natri / Pelicans

Toinen erä oli hankala

Santeri Virtanen pääsi erän alulla nokikkain Bartosakin kanssa, mutta tällä kertaa käsiä ei tarvinnut nostaa ilmaan. Petri Kontiola taklasi Jasekia hyökkäyspäässä, ja tuomarit lähtivät tarkastelemaan tilannetta videolta. Tilanteesta Kontiolalle annettiin kaksi minuuttia selästä taklaamisesta. Otto Latvala huiski mailallaan vastustajan jalkoja melko näkyvään tapaan, ja Iikka Kangasniemen kaaduttua tämä sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Ilves joutui yli minuutiksi kahden miehen alivoimalle. Juuri kun Petri Kontiola vapautui jäähyaitiosta, nähtiin liki identtinen tilanne, kuin mistä Pelicansin ensimmäinenkin maali syntyi. Kangasniemi antoi poikkisyötön Jasekille, ja Jasek pääsi sutimaan kiekon liki tyhjään rysään. Ottelu oli lukemissa 2-1.

Seuraavasta Pelicansin maalista vastasi kuitenkin eri nimi. Anton Mylläri sai poikkisyötön laitaväännöstä kiekon kaapineelta Petteri Riihiseltä, ja Mylläri iski jo kolmannen lahtelaisilta samanlaisen osuman, tällä kertaa kuitenkin ylempää. Veto poikkisyötöstä oli tarkka ja upposi vasempaan yläkulmaan. Lukemat taululla vaihtuivat 3-1.

Tommi Tikka ja Eetu Tuulola pääsivät 2-1-hyökkäykseen. Tikan poikkisyöttö Tuulolalle onnistui, mutta Ilveksen ikäväksi Bartosak venyi kiekon tielle. Les Lancaster sai kiekon kolmion keskelle Kontiolalta, mutta tähänkin Bartosak livautti mailansa väliin. Ilveksen myllytys tuottaa lopulta ansaitusti tulosta. Aloitusvoitto ja siitä Dominik Masin laukoi maalille, missä ohjaamassa oli Les Lancaster. Kiekko kimposi vielä takaisin ja Santeri Virtanen oli mies paikallaan maalin vierellä, mistä tämä livautti kiekon maaliin. Ottelu kaventui 3-2-lukemiin.

Erän lopussa tunteet alkoivat jo kuumentua ja hässäkkää nähtiin siellä täällä ja jälkitilanteissa useinkin.

Kolmannen erän kova yritys ei riitä

Kolmanteen erään Ilves saapui tulistuneena, ja ensimmäinen vitonen piti sisällään vimmaista tasoitusmaalin pyydystämistä. Ilves pystyi kontrolloimaan peliä, mutta kotijoukkuekin sai joitakin vastahyökkäyksiä.

Maalineduspelin seurauksena Ilves pääsi illan toiselle ylivoimalle, kun Saku Salminen otti Ilves-pelaajasta pienen niskalenkin ja samalla kiinnipitämisrangaistuksen. Ylivoimalta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, vaikka Ilves saikin ylivoimapelin rullaamaan.

Eetu Päkkilä lipui Pelicansin kovasta miesvartioinnista huolimatta vapaaseen paikkaan maalin kulmalle, ja myös Petri Kontiola oli kaverina pyrkimässä sutimaan kiekkoa maaliin. Ilves sai kavennusta edelleen sinnikkäästi hakien hyvän paineen lahtelaisten kenttäpäädyssä kasaan. Marek Langhamer poistui maaliltaan, kun kolmatta erää oli pelikellossa reilu kaksi minuuttia. Maalipaikkoja ottelussa vielä oli, mutta tasoitusmaalia ei Ilves pystynyt tekemään.

Ottelun lipuissa Ilves sai vielä ilmeisesti rangaistuksen, mutta sitä ei enää täytäntöön pantu. Loppuvihellyksen myötä kentällä otettiin vielä laidassa mylläkkää. Ottelusarja venyy ainakin viidenteen peliin, kun nyt se on lukemissa 1-1. Sarja jatkuu ensi torstaina Nokia Arenassa.