1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves kävi ryöstämässä voiton Raksilasta

Ilves kävi ryöstämässä voiton Raksilasta

Marko Herckman

Ilves vieraili keskiviikkona Oulussa Kärppien vieraana. Laadukas kiekkopeli tarjosi viihdettä pitkän kaavan mukaan ja lopulta hyvällä ilmeelle liikkeellä ollut Ilves nappasi 3-4-jatkoaikavoiton.

Raksilan avauserässä nähtiin laadukasta jääkiekkoa

Ilves tuli erittäin aktiivisesti ensimmäiseen erään. Korkea karvaus ja tiivis keskialue piti Kärppiä pihdeissä ja erän ensimmäinen puolikas meni Ilveksen määrätessä tahdin. Myös suorahyökkäyspelaaminen toimi – Leo Lööf antoi vauhtiin Santeri Virtaselle, joka levitti Joonas Odenille. Erinomaisen erän pelannut Kärppien maalivahti Stanislav Galimov kuitenkin venyi kiekon eteen. Ilvekseltä pääsi avauskympillä yrittämään hyviltä paikoilta myös Eemeli Suomi ja Simon Johansson, mutta maali jäi syntymättä.

Kärpät sai erän puolivälin paikkeilla hyvän hyökkäyspään paineen ja tällä kertaa hahmona hääri Ilveksen maalinsuulla Vadim Zerenko. Erässä vain viidesti torjuntatöihin joutunut Zerenko kompensoi vähäistä torjuntamäärää laadulla, sillä Kärppien laukauksista kolme tuli erinomaiselta maalintekosektorilta. Ilves otti Kärppien painostuvaiheen jälkeen pelin jälleen haltuunsa, vauhdikasta ja hyvälaatuista jääkiekkoa sisältäneen avauserän jälkeen tulostaululla seisoi lukemat 0-0.

Maalihanat aukeavat toisessa erässä

Toinenkin erä tarjosi viihdyttävää jääkiekkoa. Leo Lööf pääsi nokikkain Galimovin kanssa alkuminuuteilla ja kärppäveskari jatkoi hyviä otteitaan. Puolustaja Arttu Paaso puolestaan kutitteli hetkeä myöhemmin Ilveksen maalirautoja. Avausmaalista vastasi lopulta vierasjoukkue. Santeri Virtanen luisteli ensimmäisenä kiekkoon hyökkäyspäässä ja levitti Joonas Odenille. Oden yrityksen Galimov vielä torjui, mutta irtokiekkoon ensimmäisenä ehtinyt Eetu Päkkilä pääsi kurittamaan kasvattajaseuraansa. 0-1-syntyi ajassa 27.05.

Kärppien Saku Mäenalanen näytti erän mittaan miksi hän kantaa päässään oululaisten kultakypärää. Mäenalasen oman huippupaikan Zerenko torjui, mutta hetkeä myöhemmin kärppälaituri seilasi vauhdilla Ilveksen alueelle ja löysi mainiolla syötöllä Mika Pyörälän. Konkarihyökkääjä Pyörälä viimeisteli varmasti lukemiksi 1-1-ajassa 32.47. Ilves ei tasoituksesta hämmentynyt. Reilu minuutti myöhemmin Joona Ikonen teki vahvan esityön ja pelasi kiekon Tuomas Salmelan kautta Juuso Pullille. Juuri loppukauden mittaisen sopimuksen Ilveksen kanssa solminut Pulli juhlisti jatkopahviaan ampumalla tamperelaiset etunurkasta 1-2-johtoon.

Pelin ensimmäiset jäähyt nähtiin viitisen minuuttia ennen erän päätöstä. Ensin Aku Räty huitoi maalipaikkaan noussutta Antti Saarelaa ja Ilveksen pelatessa ylivoimalla Petri Kontiolalle tuomittiin 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ylivoimat eivät kuitenkaan tulosta tuoneet. Erän loppuminuuteilla joukkueet löivät silmään päästä päähän vaihteen ja kummallakin oli paikkansa. Kärpät onnistui tasoittamaan minuutti ennen loppua kun Balazs Sebök antoi omalla alueella harhasyötön, josta Aku Räty pääsi kuittaamaan erän loppulukemiksi 2-2.

Mäntykivi ratkaisee

Jarkko Parikalle illan peli oli uran 300. liigaottelu. Kaikki liigapelinsä Ilveksen riveissä pelannut Parikka on kasvanut tässä ajassa nuoresta lupauksesta maajoukkuetason puolustajaksi. Erittäin luotettava oman pään pelaaja Parikka on löytänyt tällä kaudella myös maalijyvän ja se sai jatkoa myös juhlapelissä. Matias Mäntykivi voitti hyökkäyspään aloituksen ja Eemeli Suomi käänsi taitavasti Parikalle, jonka tulinen laukaus upposi ohi Galimovin. Parikan kauden kahdeksas syntyi ajassa 42.02.

Kolme minuuttia myöhemmin Kärpät tuli kolmannen kerran tasoihin. Aku Räty pelasi vahvan vaihdon hyökkäyspäässä ja laukoi sen päätteeksi kiekon ohi Vadim Zerenkon. Eetu Päkkilä-Santeri Virtanen-Joonas Oden pelasi ketjuna aktiivisen pelin. Kärppien tasoituksen jälkeen hyökkäystrio iski nopeudella pariinkin otteeseen ja Virtanen pääsi kahdesti mainioon maalintekopaikkaan. Galimov kuitenkin jatkoi vakuuttavia otteitaan.

Parikka kävi istumassa erän jälkimmäisellä puolikkaalla myös yhden kakkosen, mutta Ilveksen alivoima toimi mallikkaasti. Ilves oli läpi pelin hieman Kärppiä edellä ja pystyi luomaan kolmannen erän loppupuolellakin pitkiä hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja. Jälleen vahvaa peliä pelannut nuori ruotsalaispuolustaja Leo Lööf taklasi painavasti Saku Mäenalasta erän loppuhetkillä. Mäenalanen turhautui ja otti poikittaisesta mailasta turhan hyökkäyspään kostojäähyn.

Ilves jauhoi varsinaisen peliajan viimeisen minuutin ylivoimaa, mutta Kärpät ja 60 minuutin aikana peräti 36 torjuntaa napannut Galimov kesti. Jatkoajallakaan ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta paine jäi pakkopelin jälkeen Kärppien päätyyn. Neljällä neljää vastaan pelatessa Nick Baptiste kiersi maalin ja löysi keskustasta Matias Mäntykiven. Nuori sentteri onnistui ohittamaan Galimovin ja Ilves nappasi kaksi pistettä matkaansa lukemin 3-4.

Leo Lööf selected to represent Sweden at 2022 IIHF World Junior Championship
Ilves julkisti kahdeksan jatkosopimusta
UUTISET