1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves julkisti kahdeksan jatkosopimusta

Ilves julkisti kahdeksan jatkosopimusta

Ilves Hockey Oy

Ilves on tehnyt jatkosopimukset kuuden pelaajan ja kahden valmentajan kanssa. Joukkueessa jatkavat hyökkääjä Panu Mieho, puolustajat Jarkko Parikka, Les Lancaster, Leo Lööf ja Santeri Airola, maalivahti Vadim Žerenko sekä valmentajat Jarkko Näppilä ja Markus Korhonen.


Katso jatkosopimusten julkistusvideot: launch.ilves.com


Hyökkääjä Panu Mieho – Jatkosopimus 2022–2024

Neljättä kauttaan Ilveksessä pelaava ja kolmatta kauttaan joukkueen varakapteenina toimiva Panu Mieho, 26, jatkaa seurassa kaksivuotisella sopimuksella. Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä on pelannut Ilveksessä 160 runkosarjaottelua tehoilla 27+41=68. Tällä kaudella hän on merkkauttanut 27 ottelussa pisteet 4+9=13. Mieho on saavuttanut urallaan SM-pronssia HIFK:ssa kaudella 2017–2018.

– Panu Mieholla on joukkueessamme erittäin tärkeä ja iso rooli sekä kaukalossa että sen ulkopuolella. Hän kuuluu kapteenistoomme ja pystyy pelaamaan laadukasta kahden suunnan peliä missä tahansa hyökkäysroolissa. Viime vuosina hänen vastuullisuutensa pelistä ja joukkueen edusta on noussut entisestään. Panu on hieno persoona ja löytänyt kodin Ilveksestä, joten olemme erittäin iloisia, että hän jatkaa täällä, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela.

Puolustaja Jarkko Parikka – Jatkosopimus 2022–2025 (ulkomaan optio yhdestä kaudesta)

Kaudesta 2015–2016 lähtien Ilvestä edustanut Jarkko Parikka, 24, on tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen, johon sisältyy sekä pelaajan että seuran optioita. Tällä ja kolmella edellisellä kaudella Suomen A-maajoukkueessakin pelannut puolustaja nähdään Ilveksessä kaudella 2022–2023, jonka jälkeen hänellä on mahdollisuus pelata ulkomailla jompikumpi kahdesta seuraavasta kaudesta. Sopimuksen viimeiseen kauteen sisältyy myös Ilveksen optio.

Koko Liiga-uransa ajan Ilveksessä pelannut Parikka on iskenyt tällä kaudella 27 ottelussa tehopisteet 8+6=14 ja tehnyt jo yhden kauden maaliennätyksensä. Ensimmäisellä Ilves-kaudellaan A-nuorten Suomen mestaruuden voittanut puolustaja on pelannut seurassa yhteensä 300 Liigan runkosarjaottelua tehoilla 26+55=81.

– Jarkko Parikka on Liigan mittapuulla tähtipuolustaja, joka monipuolisena ja erinomaisesti liikkuvana pelaajana pystyy kantamaan paljon vastuuta ja kamppailemaan luotettavasti vastustajien kärkipelaajia vastaan. Suomen A-maajoukkuetason pelaajan monivuotinen jatkosopimus on osoitus Ilveksen saavuttamasta kehityksestä ja tavoitteesta nousta edelleen seuraavalle tasolle, sanoo Koskela.

– Jarkko on yksi joukkueemme peruspilareista, joiden ympärille uutta Ilvestä on rakennettu jo pidemmän aikaa, ja 24-vuotiaana pelaajana hän on vasta menossa kohti parhaita pelivuosiaan. Olemme todella tyytyväisiä, että hän valitsi lukuisista vaihtoehdoistaan Ilveksen ja saimme solmittua molemmille osapuolille hyvin soveltuvan jatkosopimusmuodon.

Puolustaja Les Lancaster – Jatkosopimus 2022–2023

Kesällä 1+1-vuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtynyt yhdysvaltalaispuolustaja Les Lancaster, 26, jatkaa seurassa kaudella 2022–2023. Ajoittain joukkueen kultakypärääkin kantanut Lancaster on iskenyt 25 ottelussa pisteet 3+13=16, joilla hän on Liigan puolustajien pistepörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

– Les Lancaster on ollut juuri niin hyvä vahvistus kuin osasimme odottaakin. Hän on erittäin hyvä luistelija, teknisesti taitava ja hyvän pelikäsityksen omaava pelaaja, joka oppii edelleen joka päivä lisää. Les on loistava persoona ja täysin poikkeuksellinen puolustaja, joka uskaltaa, pystyy ja haluaa ratkaista pelejä hyökkäyssuuntaan, mutta ymmärtää vastuunsa myös puolustussuuntaan. On hienoa, että pystymme pitämään tämän tason puolustajan joukkueessamme myös ensi kaudella, toteaa Koskela.

Puolustaja Leo Lööf – Jatkosopimus 2022–2023

Ensimmäistä kauttaan Ilveksessä pelaava 19-vuotias ruotsalaispuolustaja Leo Lööf nähdään seurassa ensi kaudellakin. Keväällä 1+1-vuotisella sopimuksella joukkueeseen liittynyt Lööf on tehnyt 25 Liiga-ottelussa pisteet 3+3=6. Hänen plusmiinussaldonsa +14 on Ilveksen joukkueen paras ja koko Liigan neljänneksi paras.

Ruotsin nuorisomaajoukkueissa esiintynyt Lööf edustaa maataan myös vuodenvaihteessa Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Puolustaja on NHL-seura St. Louis Bluesin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2020.

– Leo Lööf on pelannut koko ajan hyvin ja ollut välillä suorastaan häikäisevä ikäänsä nähden. Hän pystyy pelaamaan vahvasti sekä kiekollisena että kiekottomana. Leo tarvitsee vielä lisää voimaa, mutta hänellä on kaikki eväät pelata jonain päivänä NHL-tasolla. Hän on todella monipuolinen pelaaja, joka uskaltaa osallistua peliin sen jokaisella osa-alueella. Hänen alkukautensa on ollut erinomainen, ja olemme erittäin tyytyväisiä hänen halustaan jatkaa Ilveksessä, sanoo Koskela.

Puolustaja Santeri Airola – Jatkosopimus 2022–2023 + optiovuosi

Santeri Airolan, 21, voimassa olleeseen sopimukseen sisältyi ensi kautta koskeva seuran optio, jonka tilalle osapuolet neuvottelivat uuden 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Toista kauttaan Ilvestä edustava puolustaja on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, joiden vuoksi hänen tililleen on kertynyt tällä ja viime kaudella yhteensä vain 19 Liiga-ottelua ja neljä Mestis-ottelua.

Kausina 2018–2020 Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa esiintynyt Airola on NHL-seura Pittsburgh Penguinsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2019.

– Santeri Airola on yksi viime vuosien lahjakkaimmista puolustajista Ilveksessä, mutta hän on valitettavasti kokenut paljon loukkaantumisia. Hän on erittäin dynaaminen pelaaja, vahva luistelija ja omaa erinomaisen laukauksen. Santerin kohdalla kyse on vain fysiikan kehittämisestä ja ehjänä pysymisestä. Haluamme tukea hänen toipumistaan ja odotamme todella innolla sitä, että pääsemme näkemään hänet jäällä täydessä pelikunnossa ja kehittyvän kohti täyttä potentiaaliaan, kommentoi Koskela.

Maalivahti Vadim Žerenko – Jatkosopimus 2022–2023

Keväällä Ilveksen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen tehnyt venäläismaalivahti Vadim Žerenko, 20, nähdään joukkueen maalinsuulla myös tulevalla kaudella. Ensimmäistä kauttaan miesten pääsarjatasolla pelaava Žerenko on torjunut Ilvekselle 17 pelaamastaan Liiga-ottelusta kymmenen voittoa torjuntaprosentilla 90,13.

– Vadim Žerenko on tullut huikealla tavalla sisään Liigaan ja pystynyt torjumaan joukkueellemme paljon voittoja. Hän on kehittynyt valtavasti tämän alkukauden aikana ja omaa potentiaalin olla tulevaisuudessa NHL-maalivahti. Vadim on isokokoinen, urheilullinen ja monipuolinen torjuja, joka kilpailee kovasti ja haluaa kehittyä joka päivä. Olemme erittäin iloisia, että näin lahjakas maalivahti jatkaa Ilveksessä, toteaa Koskela.

Valmentaja Jarkko Näppilä

Täksi kaudeksi Ilveksen valmennusryhmään liittynyt liikuntatieteiden maisteri Jarkko Näppilä, 33, jatkaa nykyisessä roolissaan vastuualueenaan yksilöiden kokonaisvaltaisen kehittymisen koordinointi.

– Jarkko Näppilä on tuonut valmennusryhmäämme todella suuren panoksen. Monipuolisen osaamisensa, perusteltujen mielipiteidensä ja pelaajataustansa kautta hän pystyy ohjaamaan yksilöitä sekä jäällä että sen ulkopuolella ja olemaan muun valmennuksen apuna monessa eri tehtävässä. Moni nuorista pelaajistamme on kehittynyt paljon Jarkon valmennuksessa, ja olemme erittäin tyytyväisiä hänen tekemäänsä työhön, kommentoi Koskela.

Maalivahtivalmentaja Markus Korhonen

Kaudesta 2010–2011 lähtien Ilveksen maalivahtivalmentajana toiminut Markus Korhonen, 46, jatkaa tehtävässään tulevallakin kaudella.

– Markus Korhonen on alansa ammattilainen, joka hallitsee maalivahtivalmennuksen teknisen puolen, mutta ymmärtää ja osaa valmentaa myös maalivahdeillekin tärkeää pelin lukemista ja peliin osallistumista. Hän omaa loistavan kyvyn tulkita maalivahtien henkistä ja pelillistä tilaa sekä analysoida ja kehittää heidän toimintaansa. ”Karhu” on tehnyt hienoa työtä jo vuosikausia, ja on mahtavaa, että hän jatkaa organisaatiossamme edelleen, sanoo Koskela.


Ilveksen sopimustilanne kaudelle 2022–2023

Maalivahdit (1)

Vadim Žerenko 2023

Puolustajat (7 + 1 optio)

Karri Aho 2022+1, Santeri Airola 2023+1, Otto Heinonen 2024, Veeti Hietaniemi 2024+1, Les Lancaster 2023, Leo Lööf 2023, Jarkko Parikka 2025, Tuomas Salmela 2024

Hyökkääjät (11)

Nikolai Hakala 2023+1, Joona Ikonen 2024, Joona Korhonen 2023+1, Jakub Kos 2023+1, Panu Mieho 2024, Matias Mäntykivi 2023, Miro Nalli 2023, Jani Nyman 2023+1, Joonas Oden 2023, Eetu Päkkilä 2024, Santeri Virtanen 2023


Katso jatkosopimusten julkistusvideot: launch.ilves.com

Ilves kävi ryöstämässä voiton Raksilasta
Ilves announced eight contract extensions
UUTISET