1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves lähetti KooKoon kotimatkalle tyhjin käsin

Ilves lähetti KooKoon kotimatkalle tyhjin käsin

Mikko Alahäivälä

Ilves nujersi KooKoon perjantai-illan kamppailussa maalein 4-1. Kotijoukkueen osumat kirjattiin Matias Maccellin, kahdesti osuneen Arttu Ruotsalaisen ja Teemu Rautiaisen nimiin. Ottelun hahmoihin lukeutui myös 38 kertaa torjunut Lukáš Dostál. Ilves nousi täyden pistepottinsa myötä vain kahden pisteen päähän sarjataulukon kolmatta sijaa hallussaan pitävästä JYPistä.

Kahden maalin avauserä

Kamppailun ensimmäiset kuusi minuuttia olivat vierasjoukkueen lievää hallintaa, mitä tehosti ajassa 2.35 Samuli Vainionpäälle polvitaklauksesta vihelletty jäähy. KooKoon yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ajassa 7.45 Ilves puolestaan siirtyi 1-0-johtoon. Robert Leino piti kiekon hyökkäysalueella aivan siniviivan tuntumassa, ja takaa tilanteeseen mukaan nousseen Joona Ikosen laukaus kimposi Matias Maccellin kautta sisään ohi KooKoo-maalivahti Henrik Haukelandin.

Seuraavat tilastomerkinnät saatiin ajoissa 9.10 ja 10.01, kun ensin KooKoon Martin Berger lähti jäähylle kampituksesta ja reilua minuuttia myöhemmin Ilveksen Niko Peltola joutui rikkomaan keskialueella estääkseen vierasjoukkueen läpiajon. Lähimpänä maalintekoa oli täysilukuiseksi tultuaan KooKoo, kun puolustaja Matthew Caiton viivalaukaus kilahti ylärimaan.

Parin minuutin päästä oli jälleen Ilveksen vuoro yrittää ylivoimalla, kun Trevor Mingoia huitoi kiekonmenetyksensä jälkeen Panu Mieholta mailan käsistä. Eemeli Suomi tarjosi ensin Lassi Thomsonille hienon syötön takatolpalle, mutta puolustajan viimeistely ei onnistunut. Seuraavaksi Arttu Ruotsalainen löysi syötöllään Suomen maalin edestä, mutta tämänkin ohjaus ahtaasta paikasta meni hieman ohi. Lopulta kolmas kerta sanoi toden, kun Ruotsalainen laukoi itse oikealta b-pisteeltä tarkan kudin oikeaan yläkulmaan, ja kotiyleisö sai tuulettaa toista kertaa. Ilves siirtyi 2-0-johtoon ylivoimalla ajassa 14.57.

KooKoo sai mahdollisuuden kavennukseen ajassa 17.00, kun Jarkko Parikalle tuomittiin varsin kyseenalainen jäähy kampituksesta, mutta tupsukorvat selvittivät jäähyn nytkin suuremmitta ongelmitta. Parikymmentä sekuntia ennen summeria Joona Ikonen purjehti vielä keskeltä läpi maalille asti, mutta hyökkääjän viimeistely ei onnistunut. Toni Suurosen huitomisjäähy tarjosi kuitenkin Ilvekselle 17 sekuntia ylivoima-aikaa erän loppuun, mutta lisäosumia ei tässä ajassa saatu aikaiseksi. Ensimmäiselle erätauolla mentiin Ilveksen 2-0-johdossa.

Ruotsalainen maalintekijänä ja taklauksien kohteena

Osa Hakametsän yleisöstä oli vielä erätaukovirvokkeiden parissa, kun Ilves ja Arttu Ruotsalainen iskivät toisen erän alkuun illan toisen ylivoimaosumansa. 2-0-maalistakin vastanneella hyökkääjällä oli lopulta helppo työ iskeä irtokiekko sisään maalin edestä ja siirtää tupsukorvat 3-0-johtoon ajassa 21.26.

Parin minuutin päästä KooKoon kultakypärä Juha-Pekka Haataja pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta Ilveksen maalia vartioinut Lukas Dostal venytti patjansa rystypuolelta lähteneen yrityksen tielle. Seuraavissa vaihdoissa vierasjoukkue jatkoi kiekon toimittamista maalia kohti ja säesti kenttätapahtumia jokusella taklauksella, joista yhdessä Arttu Ruotsalainen loukkasi itseään. Hyökkääjä poistui muutaman minuutin päästä pukukopin puolelle, mutta palasi myöhemmin takaisin kentälle.

Dostalin työt jatkuivat, ja maalivahti joutuikin useaan otteeseen kauhomaan kiekkoa KooKoo-pelaajien tekemän maskin ja häirinnän takaa. Erän 13. minuutilla Dostal teki hyvän torjunnan KooKoon päästyä laukomaan terävän hyökkäyksen päätteeksi. Seuraavassa vaihdossa vierasjoukkueen Markus Jokinen leikkasi vauhdikkaasti keskelle vetopaikkaan, mutta Ilves-maalivahdin patja venyi jälleen laukauksen tielle.

Ilveksen seuraava tekopaikka syntyi Panu Miehon harhautuksen seurauksena. Hyökkääjä pääsi yrittämään ensin itse ja reboundista vielä Teemu Lepauskin, mutta tulosta ei tullut. Libor Sulakille vihellettiin kuitenkin tilanteesta kampitusjäähy ajassa 33.20. Seuraavaksi KooKoon Markus Jokinen toisti pari minuuttia sitten tekemänsä liikkeen, ja tällä kertaa alivoimahyökkäyksen päätteeksi lähtenyt laukaus kilahti Lukas Dostalin räpyläkäden puolen tolppaan.

Ilveksen saatua kiekon jälleen hyökkäyspäätyyn sai kentälle palannut Arttu Ruotsalainen vastaanottaa jo toisen kyseenalaisen niitin, eikä hyökkääjää nähty tämän jälkeen kentällä loppupelin aikana. Martin Bergerille tuomittiin tilanteesta 2+10 minuutin jäähy selästä taklaamisesta, ja Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle ajassa 34.39. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu hierottua verkkoon asti, ja ottelu jatkui kotijoukkueen kolmen maalin johdossa.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla KooKoon Kasperi Ojantakasella oli vapaa paikka maalin edestä, mutta hyökkääjä ei osunut kunnolla kiekkoon. Ilveksen Lukas Dostalille kirjattiin erässä peräti 16 torjuntaa, ja nollan pitäessä edelleen siirryttiin toiselle erätauolle tupsukorvien 3-0-johdossa.

Päätöserä tasan

Kolmannen erän kolmannella minuutilla KooKoon Juha-Pekka Haatajalla oli paikka kavennukseen, mutta hyökkääjä ei onnistunut hyödyntämään poik.ittaissyötöstä saamaansa mahdollisuutta. Toisessa päädyssä maaliverkot puolestaan heiluivat pian, kun Ilves rokotti lukemat jo 4-0:aan ajassa 43.18. Taustalta tilanteeseen mukaan tullut Teemu Rautiainen pääsi kiekon saatuaan nousemaan vasemman b-pisteen sisäkaaren tuntumaan, josta hyökkääjä lähetti napakan rannelaukauksen takayläkulmaan.

KooKoo rikkoi lopulta kuparisensa ajassa 46.59. Kyle Platzer nousi laidalta kohti maalia ja sai pelattua kiekon Kasperi Ojantakaselle, joka ampui maalin edestä pelivälineen ohi Lukas Dostalin ja kavensi lukemat 4-1:een.

Erän ensimmäinen ylivoimamahdollisuus tarjoutui vierasjoukkueelle ajassa 48.21, kun Kalle Maalahti lähti rangaistusaitioon vastustajan mailasta kiinnipitämisestä. Kouvolalaiset laukoivat pakkopelin aikana muutamaan otteeseen, mutta kunnon tekopaikkaa oranssipaidat eivät saaneet luotua. Seuraavakin jäähy vihellettiin Ilvekselle Antti Saarelan saatua kaksiminuuttisen huitomisesta ajassa 52.13, mutta ottelun kuudetta osumaa ei KooKoon ylivoimalla nähty.

Ilves puolestaan pääsi ylivoimalle Matthew Caiton kampitusjäähyn myötä ajassa 57.28. Tasan minuutin päästä tästä Ilveksen Samuli Vainionpää ja KooKoon Toni Suuronen päättivät tiputtaa hanskansa, ja molemmat lähtivät lyhyehkön iskujenvaihdon jälkeen suihkun puolelle. Suuroselle tuomittiin 5+20 minuutin jäähyn lisäksi myös kaksiminuuttinen, joten Ilves sai jatkaa kahden miehen ylivoimalla. Tupsukorvat loivat erän loppuun vielä muutaman hyvän paikan, mutta maaleja ei enää syntynyt.

4-1-voitto nosti Ilveksen 44 sarjapisteeseen vain kahden pisteen päähän kolmantena olevasta JYPistä.

Seuraavat ottelut

Ilves pelaa ensi viikolla kolme ottelua. Tiistaina ja torstaina ovat vuorossa vierasottelut Jukureita ja HIFK:ta vastaan, ja itsenäisyyspäivän jälkeen lauantaina 7.12. Ilveksen vieraaksi Hakametsään saapuu Ässät.

Ilves-pelaajat liittyivät Rehabin omistajajoukkoon – jäljellä olevat osuudet myynnissä Black Friday -tarjouksena
Ilves-Kaupan joulumyynnin aukioloajat
UUTISET