1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves löi Kerhon kanveesiin Hakametsän perjantai-illassa

Ilves löi Kerhon kanveesiin Hakametsän perjantai-illassa

Marko Herckman

Ilves ja HPK pelasivat perjantaina Hakametsässä vauhdikkaan ottelun. Vieraat karkasivat ensimmäisessä erässä johtoon, mutta Ilves laittoi toisessa erässä kaasun pohjaan ja meni kuskin paikalla loppuun asti. Kotijoukkueella riitti monta onnistujaa 5-2-voitossa. Kahdesti osunut Eemeli Suomi nousi jo toiselle sijalle sarjan maalipörssissä, loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Matias Maccelli hurmasi heti tehoilla 1+1 ja kaksi syöttöä kerännyt Robert Leino nappasi Ilveksen kultakypärän tehoilla 3+6. Myös Lukas Dostal otti useammankin tärkeän torjunnan.

HPK osuu ensin

Vauhdikkaasti alkaneen pelin ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 2.22 kun Ilveksellä oli liikaa pelaajia jäällä. HPK onnistui heti ensimmäisellä ylivoimalla maalinteossa kun Jere Innalan syöttö maalinedustalle pomppi Ilves-luistimien kautta verkkoon. Ilves sai avausosuman jälkeen vahvan muutaman minuutin vaiheen hyökkäysalueelle, mutta maalinteossa kotijoukkue ei onnistunut.

Ensimmäisen mainoskatkon jälkeen HPK sai pari vaarallista maalintekopaikkaa, mutta Lukas Dostal reagoi tehokkaasti Ilveksen maalilla. Peli aaltoili päästä toiseen ja hetkeä myöhemmin Ilveksellä oli Joose Antosen järjestämänä muutama paikka, mutta Joonas Voutilainen sai varusteensa laukausten eteen. Myös loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Matias Maccelli väläytteli ensimmäisessä erässä pariin otteeseen luistelu-ja syöttötaitoaan luoden muutaman hyvän tekopaikan.

Ilves sai nelisen minuuttia ennen erän päätöstä ensimmäisen kun Elmeri Eronen roikkui kiinni Topias Haapasessa kakkosen arvoisesti. Ilves sai muutaman hyvän tekopaikan, mutta viimeistely ei onnistunut. Ilveksen vahva painostus ei tuonut erässä lopulta tulosta ja tauolle lähdettiin Kerhon 0-1-johdossa.

Ilves löytää tehonsa

Ilves sai heti toisen erän alussa Eemeli Suomen toimesta muutaman hyvän paikan, mutta ensimmäisessä erässä 11 kertaa HPK:n maalilla torjunut Voutilainen jatkoi hyviä otteitaan. Matias Maccellin liukas liike antoi Ilvekselle toisen ylivoimamahdollisuuden ajassa 23.00. Ylivoimaa ehdittiin pelata minuutti, ennen kuin Eemeli Suomi nousi maalin nurkalle ja nosti kiekon upeasti rystyltä verkkoon. Kapteenin kauden viidennen maalin syöttäjiksi merkattiin Lassi Thomson ja Kalle Maalahti.

Heti seuraavassa vaihdossa Teemu Lepaus syötti Joose Antosen vapaaseen tekopaikkaan, mutta Ilveksen kultakypärä ei Kerho-pakin häiritessä onnistunut viimeistelyssä. Erän alun jälkeen Kerhokin pääsi peliin mukaan ja sai pitkän painostuksen kotijoukkueen päätyyn. Sen päätteeksi Aleksi Elorinne joutui istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Vierailijat saivat ylivoimalla pari vaarallista paikkaa maalin edustalle, mutta Dostal oli mies paikallaan.

Alivoiman jälkeen Ilves otti pelin jälleen vahvasti kynsiinsä ja vyörytti pitkää hyökkäystä toisensa perään. Viitisen minuuttia ennen erän päätöstä HPK:n Tommi Tikka ajoi rajusti päin Oskari Laaksosta, joka loukkasi tilanteessa itseään. Tuomarit antoivat pelin jatkua ja kiekko käväisi jatkotilanteessa Ilves-maalin tolpassa. Tilanteen jälkeen ottelun tuomaristo palaveerasi hetken Laaksosen tilanteesta, mutta rangaistusta ei tuomittu.

HPK oli painostanut erän toisella puolikkaalla, mutta Ilves iski tehokkaasti vastaan. Robert Leino toi kiekon ylös, imi vastustajan pelaajat itseensä ja vapautti Teemu Lepauksen maalintekoon ajassa 36.34. Teemu Rautiaisen vahva punnerrus toi Ilvekselle pelin kolmannen ylivoiman ajassa 38.38. Ilves pyöritti Robert Leinon johdolla näyttävän kuvion, jonka päätteeksi Matias Maccelli kauhoi kiekon reppuun maalin takakulmalta. Ajassa 39.10 syntynyt 3-1-osuma oli Maccellin uran ensimmäinen liigaosuma. Ilveksen kahden maalin johdosta lähdettiin toiselle erätauolle.

Ilves liitää Kerhon yli

Panu Mieho joutui korkeasta mailasta jäähylle kun kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia, mutta Ilves selvitti tilanteen vahvalla alivoimapelaamisellla. Rangaistuksen jälkeen Jasse Ikonen kiepautti komealla syötöllä Matias Maccellin tekopaikkaan, mutta nuoren hyökkääjän rystyohjaus pysähtyi Voutilaisen varusteisiin.

Seuraava maalintekopaikka tuli HPK:n Miro Karjalaiselle. Vierailijoiden puolustajakolossi pamautti kuitenkin kiekon ohi maalin. Vastahyökkäyksestä Teemu Rautiainen kiepautti paikan Eemeli Suomelle, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

HPK:n Phillippe Cornet pääsi kiekonriiston jälkeen puolittaiseen läpiajoon. Tuomas Salmela häiritsi kerholaista rangaistuslaukauksen arvoisesti. Varmasti Ilveksen maalilla pelannut Lukas Dostal nappasi kuitenkin jäänviileästi Cornetin rankkariyrityksen.

Ilveksen hyökkäyspään pelaaminen oli vahvaa läpi ottelun ja vastahyökkääminenkin toimi hyvällä rytmillä. Esimerkki tästä nähtiin kun loistavasti jälleen vastustajasta irti luistellut Matias Maccelli nousi hyökkäyspäähän ja heitti poikittaissyötön Samuli Vainionpäälle, jonka laukaus painui HPK:n maalin ylänurkkaan ajassa 51.34.

Koko pelin töitä hartiavoimin töitä tehnyt ykkösketju oli seuraavana maalinteossa. Eemeli Suomi punnersi ensin HPK:lle siirretyn rangaistuksen ja muutama sekunti myöhemmin kapteeni rysäytti lukemiksi 5-1-Teemu Rautiaisen laukauksen irtokiekosta. HPK onnistui vielä kertaalleen maalinteossa vajaat neljä minuuttia ennen loppua kun Cody Kunykin terävä ranne löysi tiensä ylänurkkaan. Enempää maaleja ei enää nähty ja Ilves nappasi tyylikkään esityksen jälkeen voiton numeroin 5-2.

Onnistuuko Ilves kaatamaan hallitsevat mestarit?
Niko Peltola: Koko ajan yritetään parantaa
UUTISET