Milla Mettiäinen

Ilves onnistui voittamaan Rauman Lukon ensimmäistä kertaa tällä kaudella lukemin 4-1. Eetu Tuulola osui kahteen otteeseen ja Balazs Sebok ja Matias Mäntykivi vastasivat seuraavista maaleista.

Tunnelma korkealla ensimmäisessä erässä

Liki ääriään myöten täynnä oleva Nokia Arena oli tunnelmaa täynnä heti ottelun ensiminuuteista. Ilves kilautti kiekon tolppaan ja Lukon Kestner pääsi nenätysten Marek Langhamerin kanssa, mistä Marekille helppo torjunta.

Eetu Tuulola oli elävä esimerkki ketsuppipullo-efektistä, sillä mies iski toisessa peräkkäisessä pelissä maalin. Tuulola oli paikalla maalin edessä Balazs Sebokin vedon karoissa, ja kiekko nousi Tuulolan lavasta kepeästi yli Zagidulinin patjan maalin. Ilves pääsi 1-0-johtoon.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, mutta tällä kertaa se nähtiin Lukon toimesta. Kainulainen sai kulmasta syötön Ikoselta, ja Lukko oli 2-1-hyökkäyksessä. Kainulainen veti itse, ja kiekko upposi maaliin. Ottelu oli 1-1-tasalukemissa.

Ilves pöäsi illan ensimmäiselle ylivoimalle ajassa 9:07 kun Abt kamppasi luistimellaan Eemeli Suomen. Ylivoimatehokkuutta ei nähty.

Anrei Hakulinen ja Thomas Gregoire taiteilivat itsensä vaaralliseen paikkaan, mutta kamppailupitoinen ottelu pysyi tasalukemissa. Eetu Tuulola kikkaili itsensä maalintekopaikalle Lukko-puolustuksen läpi toisessa päässä, ja meininki kaukalossa ja sen ulkopuolella koheni jatkuvasti.

Kestner koukkaili Virtasta aloitustilanteessa aivan kunnolla, joten Ilves pääsi erän lopulle vielä ylivoimalle. Erikoistilanne oli toistamiseen tehoton.

Kuva: Jimi Soinila

Tapahtumarikas toinen erä

Eetu Tuulola iski illan toisensa parin minuutin pelaamisen jälkeen. Kiekosta kiisteltiin kiivaasti, ja lopulta Tuulola oli maalin edessä irtokiekossa, jonka tämä suti vasempaan ylänurkkaan, vieden Ilveksen 2-1-johtoon.

Ilves joutui illan ensimmäiselle alivoimalle, kun Jarno Koskiranta sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Alivoima selvitettiin ja sen viime sekunneilla Suomi ja Kontiola viritteli mainiota maalipaikkaa syötellen vapasti Lukon maalin kulmalla.

Kontiola otti kakkosen huitomisesta ajassa 28:52 ja Ilves sai jälleen harjoitella alivoimaa onnistuneesti.

Omassa päässä nähtiin ikävä tilanne, kun Karjalainen ajoi Marek Langhamerin aivan nurin maaliinsa. Tästä Karjalaiselle kaksiminuuttinen estämisestä ja Ilves ylivoimalle.

Vihdoin toivottua ylivoimatehokkuutta syntyi, kun illan tehomiehet Sebok Ja Tuulola pääsivät jälleen asialle. Jyrki Jokipakan viivalämäri jäi pomppimaan maalin edustalle, josta Tuulola vippasi kiekon lyhyesti sivumpaan Sebokille, jolla oli liki tyhjä maali kohteenaan. Ilves siirtyi 3-1-johtoasemaan.

Kestner ja Tikka ottivat pientä pystypainia ajassa 36:42 ja molemmat saivat väkivaltaisuusrangaistukset ja Tikka lisäksi epäurheilijamaisen käytöksen. Henrik Haapala meni toiseksi jäähyn kärsijäksi.

Henrik Haapala pääsi heti uudestaan edellisestä selvittyään jäähylle, ja Ilves uudestaan alivoimalle, sillä Haapala otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta.

Kolmas erä vahva esitys

Kolmas erä alkoi alivoiman merkeissä, mutta tilanne pysyi hallinnassa. Greg Morolta nähtiin parikin kelpo vetopaikkaa erän alkupuolella. Ilves suoritti erän alkupuoliskoa vahvalla otteella ja peli pyöri tasaisesti kummassakin päädyssä.

Lukko haki kavennusmaalia vahvalla temmolla, mihin Ilves pystyi vastaamaan vahvasti. Ilves puolusti pitkiä pätkiä omalla alueella.

Ilveksen neljäs maali syntyi tyhjiin. Pitkähkö kiekko lipui maalia kohti mutta kilahti tolppaan. Matias Mäntykivi kiepautti vanhanaikaisella kiekon tyhjään maaliin vieden tupsukorvat 4-1-johtoon, jotka jäivät myös ottelun voittolukemiksi.