Otteluraportti

Ilves murskasi Sportin Vaasassa – Dostalille kauden ensimmäinen nollapeli

Marko Herckman
Aarno Vuorinen

0 - 6

60:00 1940

Sarjakärjessä viilettävä Ilves jatkoi lauantaina hurjaa menoaan Sportin kustannuksella. Vaasan uusitulla sähkö Areenalla virrasta vastasi lähinnä vierailija Ilves, joka maadoitti kotijoukkueen kanveesiin lukemin 0-6.

Antonen avaa maalihanat

Ilves lähti Vaasassa terävästi liikkeelle ja jatkoi kuskin paikalla koko avauserän. Heti ensimmäisessä vaihdossa Ville Meskanen irtosi läpiajoon, mutta hyvän erän pelannut Niko Hovinen torjui patjallaan. Ilveksen ykköskentän ensimmäinen vaihto oli muutenkin vahva ja painostuksen päätteeksi Sebastian Stålberg kampitti Eemeli Suomen kumoon jäähyn arvoisesti.

Ilveksen kiekollinen taito ja hyvä liike piti peliä pitkin erää tamperelaisten hallussa. Stålbergin lisäksi Sportista kävi jäähyllä Jesse Paukku, mutta Ilveksen toinenkaan ylivoima ei tuottanut tulosta. Pari minuuttia jäähyn päätyttyä Aleksi Elorinne rakensi hyökkäypeliä kulmassa vahvasti rouhien. Elorinteen laidan kautta biljardina pelaama syöttö löysi Joose Antosen, joka ampui siniviivalta tulisella lämärillä Ilveksen 0-1-johtoon ajassa 11.44.

Maalin jälkeen Ilveksellä oli muutama mainio maalintekopaikka. Kalle Maalahden yritys livahti etukulmasta ohi, Joona Koppasen kuti kilahti torjunnan kautta tolppaan ja Teemu Lepauksen laukauksen pysäytti erässä 13 kertaa torjuneen Hovisen olkapää. Lukas Dostal sai olla Ilveksen maalilla melko rauhassa ja torjuntoja kertyi ensimmäiseen erään neljä.

Ilves jäädyttää Kuparisaaren

Ilves jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi. Eemeli Suomi oli heti paikassa, mutta täystyöllistetty Hovinen torjui. Santeri Hatakan veto jäi Hovisen hanskaan ja Barret Haytonin veto muihin suojuksiin. Roby Järventie kilautti kiekon tolppaan.

Kun erä lähenteli puoliväliä, joutui Lukas Dostal ensimmäisen kerran torjuntatöihin. Eemeli Ylitalo pääsi poikittaissyötön jälkeen avopaikkaan, mutta Dostal venyi ja Ilves säilytti johtonsa. Seuraavassa hyökkäyksessä Teemu Lepaus ja Eetu Päkkilä painivat vahvasti laidassa ja kiekko päätyi keskustaan Antti Saarelalle. Nuori sentteri ampui tulisesti ja Ilves siirtyi 0-2-johtoon ajassa 29.09.

Maalin jälkeen kotijoukkue painoi vahvasti ja kiekko pyöri Ilveksen maalialueella. Tilanteessa puolustanut Santeri Hatakka sai korkean mailan naamaansa ja menetti hässäkässä oman työvälineensä, jonka seurauksena Sportilla oli hetken aivan vapaat kädet Ilveksen maalilla. Sebastian Stålberg sai kiekon ylärimaan asti, mutta Ilves ja Dostal kestivät.

Ilves sen sijaan oli löytänyt avaimet Hovisen vahtimaan arkkuun ja erän loppupuolella maaleja alkoikin tulla liukuhihnalta. Juuso Välimäki nousi tuttuun tapaan väkevästi hyökkäysalueelle ja passasi kiekon Roby Järventielle, jonka viiltävä ranne ohitti Hovisen. 0-4-maali oli Ilveksen ylivoiman taidetta. Ilves sahasi Sport-neliön pieneksi ja lopulta hirmuvireessä oleva Arttu Ruotsalainen laittoi maagisen tarkalla laukauksella kiekon maalin kattoon.

Sport sai kavennusmahdollisuuden kun Joona Koppanen joutui hyökkäysalueen aloituksen jälkimainingeista jäähylle korkeasta mailasta. Ilveksen alivoima toimi ja Koppasen vapauduttua jäähyaitiosta Eemeli Suomi vapautti hyökkääjän läpiajoon. Koppanen tylytti ranteella ja toisen erän jälkeen Vaasan uusitun jäähallin taululla murisi tylyt 0-5-lukemat.

Dostalille nolla, Maalahdelle sata

Kolmanteen erään Ilves tuli luistin jo hieman kevyemmin kaasulla. Kontrolli pysyi kuitenkin edelleen tamperelaisilla ja Ilves varmistelikin Lukas Dostalille kauden ensimmäisen nollapelin. Tsekkivahdin ilta ei ollut erityisen hikinen, mutta muutama tärkeä torjunta etenkin toisessa erässä piti Ilveksen karkumatkan selkeänä. Nollapeliin vaadittiin Vaasassa Dostalilta 17 torjuntaa.

Ilves pääsi päätöserässä vielä kolmesti pyörittämään ylivoimamankeliaan. Ensimmäisellä niistä Barrett Hayton pääsi kokeilemaan kolmesti, mutta liigauran avausmaali jäi vielä tekemättä. Haytonin, Matias Maccellin ja Juuso Välimäen kapelimestaroima ylivoima tuo kuitenkin erinomaisen tulituen Ilveksen äärimmäisen laadukkaalle ykkösylivoimalle.

Se ykkösylivoima löikin päätössävelet Vaasan lauantai-illassa. Eemeli Suomi syötti ja teki maskin, kun Arttu Ruotsalaisen kauden 13 maali löysi tiensä sisään etukulmasta. Kalle Maalahti sai maaliin illan toisen ja uransa sadannen syöttöpisteen. Ilveksen 0-6-hurlumheissa tehopisteille pääsi lopulta 14 eri Ilves-peluria. Kausi jatkuu ensi keskiviikkona kotiottelulla KooKoota vastaan.


Seuraava kotiottelu Ilves-KooKoo keskiviikkona 18.11. Tervetuloa Hakametsään!

Sarjataulukko

#JOUKKUEOTMPMP
1 Lukko371316781
2 HIFK381239271
3 TPS381089169
4 Pelicans3911910565
5 Tappara371189565
6 Ilves3811810264
7 KalPa391068964
8 Kärpät36898363
9 KooKoo371118962
10 Ässät3910912353
11 Sport37759350
12 SaiPa397210042
13 HPK399212841
14 Jukurit429215439
15 JYP378413629

Lisää aiheita

23.2.2021 / Otteluraportti

Ilves kaatui Kärppä-trilogian päätösosan yhden maalin trillerissä

Ilves ja Kärpät kohtasivat kolmatta kertaa peräkkäin, eikä maalikarkeloita juhlittu tälläkään kertaa. Oululaiset nappasivat pistepotin mukaansa Hakametsästä 0-1-vierasvoitolla. Tamperelaisittain harmistusta aiheutti tappion lisäksi loukkaantumiset. Ilveksen...

LUE LISÄÄ


23.2.2021 / Otteluennakko

Kärppä-triplan kolmas näytös

Ilves ja Kärpät kohtaavat kolmannessa perättäisessä runkosarjaottelussa tänään Hakametsässä. Aiemmat kamppailut ovat olleet värikkäitä ja tasaisia – kumpi nappaa tänään minisarjan herruuden? Ilves on viiden...

LUE LISÄÄ


22.2.2021 / Uutinen

Pregame-livestudio: Ilves-Kärpät tiistaina 23.2.

Ilves järjestää videostriimin välityksellä toteutettavan pregame-livestudion ennen tiistaina 23.2. pelattavaa Ilves-Kärpät-kotiottelua. Ottelu pelataan rajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta Ilveksen studion ja C Moren tai FUN...

LUE LISÄÄ