Vesa Suonsyrjä
Sport LA 14.11. klo 17:00 Ilves

Sarjakärkeen ensi kertaa sitten vuoden 2013 jälkeen noussut Ilves matkaa Vaasaan, jossa kauden alkupuolella peräti neljättä kertaa kohdataan uusitussa hallissaan pelaava Vaasan Sport, jota vastaan voitot ovat tällä hetkellä 2-1 Ilvekselle. Viimeksi paikallispelin jälkeen Ilves hävisi Sportille, onko nyt nollaus onnistunut paremmin?

Sportilla asiallinen kauden avaus

Sport pelasi kauden yhdeksän ensimmäistä peliään vieraissa ja siihen nähden saldo 3-2-4 näistä peleistä on sarjan yhdelle pienimmälle seuralle aivan asiallinen. Pitkään odotettu paluu Kuparisaaren uudistetulle areenalle nähtiin eilen, kun Oulun Kärpät haki vierasvoiton lukemin 2-3. Sportin maaleista vastasivat kokeneet Turo Asplund ja Simon Suoranta.

Sportin kultakimpaleeksi on noussut Sebastian Ståhlberg, joka osui myös edellisessä kohtaamisessa Tampereella. Ståhlberg on iskenyt 10 ottelussa tehot 4+5=9. Myös Jesse Paukku pelaa hyvää alkukautta seitsemällä tehopisteellään. Rutinoituitunut kakkosvahti Rasmus Reijola on syttynyt hyvään liekkiin Sportin maalilla ja johtaa koko liigan maalivahtipörssiä torjuntaprosenteilla mitaten.

Ilves nousi sarjakärkeen

Ilveksen joukkueessa kaudella 2020-21 on poikkeuksellinen määrä kärkiosaamista ja laajuutta. 13 otteluun kerätyt 10 voittoa nostavat Ilveksen sarjan kärkipaikalle, vaikka pelissä on päävalmentaja Jouko Myrrän sanoin vielä kehitettävää. Laajuudesta kertoo omaa kieltään sekin, että liigan kahdenkymmenen parhaan pistemiehen joukossa on viisi Ilvestä.

Arttu Ruotsalaisen pelaaminen on todella tuloksekasta, josta osoituksena 13 peliin 11 maalia ja maalipörssin sekä pistepörssin kärki ovat täysin ansaittuja. Ilveksen joukkueen laadusta kertoo nelosketju Päkkilä-Saarela-Nalli, joilla kaikilla on huippukausi käynnissä. Eilisen Tappara-pelin sankari Miro Nalli teki eilen hienon ohjurimaalin ja blokkasi upeasti laukauksen, jonka jälkeen joutui jättämään kentän.

Voittavaan kokoonpanoon ei suuria muutoksia tehty, sillä ainoastaan Teemu Lepaus nousee kokoonpanoon eilen loukkantuneen Miro Nallin sijalle.


Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 14.11.2020

Joona Ikonen, Tammikuu 2021
Niko Peltola, Joulukuu 2020
Joni Ikonen, Joulukuu 2020
Miro Nalli, toistaiseksi

Ilves’ winning streak continues with a win over Tappara
Ilves murskasi Sportin Vaasassa – Dostalille kauden ensimmäinen nollapeli
UUTISET