1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves nappasi kaksi pistettä sarjakärjen vieraana

Ilves nappasi kaksi pistettä sarjakärjen vieraana

Milla Mettiäinen

Haikeiden Hakametsä-hyvästien jälkeen Ilves matkasi Kouvolaan sarjakärki KooKoon vieraaksi. Väkevän ensimmäisen erän aikana saavutettu 0-3 johto ei riittänyt ratkaisuun varsinaisella peliajalla, mutta kaksi pistettä saatiin lopulta mukaan voittolaukauskilpailun kautta.

Ilves karkasi ensimmäisessä erässä railakkaaseen johtoon

Kova kamppailupelaaminen määritti ottelun alkua, ja Kouvolassa nähtiin vahvasti ja virkeästi liikenteeseen lähtenyt joukkue. Ilveksen avausmaali syntyi jo ajassa 3:30, kun Antti Saarelan lättysyöttö siniviivaa pitkin tavoitti Jarkko Parikan lavan, josta Parikka otti pari potkua ja lämäri upposi Oskari Setäsen taa.

Joonas Odenin kieppumiset maalille ja seuraavana nähty Simon Johanssonin laukaus poikittaissyötöstä tarjoilivat vahvoja näytteitä hyvällä jalalla liikenteessä olevasta Ilves-hyökkäyksestä. Puolustuspään KooKoo-yritykset Zherenko torjui varmasti ilman kummempia venymisiä. Parikalle tarjoutui illan toinen maalipaikka, mutta laukaus ei löydä vapaata tilaa maalista.

Ilveksen toinen maali nähtiin, kun Mäntykivi esitteli kamppailuvoimaansa KooKoo-maalin takana, josta kiekko syötettiin Johanssonille, jonka laukauksen kapteeni Eemeli Suomi ohjasi takakulmalta maaliin.

Vain hetkeä myöhemmin Eetu Päkkilän syöttö vasemmasta kulmasta saavutti Nick Baptisten, joka oli liukumassa maalille, ja rannelaukauksen viuhahtaessa Setäsen ohi Ilves siirtyi 0-3 johtoon. Samassa ajassa KooKoo vaihtoi maalivahtia, ja Setäsen tilalle maalin suulle siirtyi Nick Malik.

Koivisto kampitti Matias Mäntykiven Kookoon alueella laidassa ja tilanteesta seurasi ensimmäinen Ilves-ylivoima. Joni Ikosen hurja laukaus maalille oli varsin näyttävä. Hyökkäykseen nousu Parikan johdolla sai Ilvekselle aikaan pitkän hyökkäyspyörityksen erän loppuun. Mäntykiven huikea kiekonhallinta oli kaunista katseltavaa, ja erän loppu kului vailla puolustuspelaamista. Ensimmäinen erä päättyi Ilveksen 0-3 johtoasemassa.

Kookoo hengittää Ilveksen niskaan

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, ja hyvissä hyökkäyksissä nähtiin Balázs Sebokin, Les Lancasterin, sekä Eetu Päkkilän laukaukset kohti maalia. Tilanne kuitenkin kääntyi, ja pitkästä aikaa toimintaa oli myös omassa päässä, kun vanha Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen pääsi liki läpiajoon, mutta kellahti kohtalokkaalla hetkellä nurin, ja Zherenko sai helpot pois. Oli puolestaan Kookoon vuoro pyörittää pidempään hyökkäystä Ilves-päädyssä, mutta Zherenko otti useita hyviä torjuntoja.

Panu Mieho pääsi kokeilemaan poikittaissyöttöä, joka tyssäsi Malikiin, ja Parikan laukausyritys jäi Kookoo-puolustajaan.

KooKoon Ilvesalueella pitkään jatkunut pyöritys johti lopulta maaliin, ja viivalaukaus ohjattiin Kasperi Ojantakasen toimesta Zherenkon taa, kaventaen tilannetta kahden maalin eroon ja lukemiin 1-3.

Leo Lööf päätyi koukkauksesta jäähylle, ja vuorossa oli Ilveksen alivoima. Antti Saarela pääsi vapaaseen tilaan kokeilemaan alivoimalla maalia, mutta matala laukaus jäi Malikin patjaan. Toinen mahdollisuus alivoimamaaliin tarjoutui, kun Matias Mäntykivi pääsi irtautumaan läpiajoon, mutta harhautuksista huolimatta Malik sai vedon torjuttua. Alivoiman päätyttyä Eetu Päkkilä vuorostaan ajautui yksi-yksi tilanteeseen, josta rannelaukaus, mutta ei maalia.

Simon Johanssonin laukaus päättyi maalivahdin varusteisiin, ja samaan aikaan vihellettiin Kasperi Ojantakanen jäähylle kiinnipitämisestä. Ilveksen illan toinen ylivoima seurasi. Vireänä näyttäytynyt ylivoimakuvio Ikosten syötöistä tarjoili kiekon Mäntykivelle, joka jälleen pääsi yrittämään maalia. Ylivoima katkesi kesken kaiken, kun Lancasterin mailan jäädessä vastustajan jalkoihin tuomittiin rangaistus kampituksesta. Kentälle vapautui tilaa neljä-neljä kentällisin pelattaessa ja alivoimaa jäi pelattavaksi reilu minuutti.

KooKoo nousi erän lopulla maalin päähän, kun levitys viivaa pitkin Teemu Engbergille ja tämän laukaus jäätä pitkin livahti Zherenkon längistä maaliin.

Nallin pyörähdys maalin takaa ja syöttö Lancasterille siirsi paineen KooKoo-päätyyn. Santeri Virtanen ja Antti Saarela kokeilivat myöskin pelata Malikin pihalle, mutta tilanne jäi vaille tulosta. Tuomas Salmelalle tarjoutui parikin paikkaa erän lopulla. Lopulta erätauolle kuitenkin siirryttiin 2-3 tilanteessa.

Ratkaisu haettiin pitkän kaavan kautta

Antti Saarela ajoi maalin eteen ja Ilves-hyökkäys lähti käyntiin. Vaarallisin tilanne nähtiin, kun Nick Baptiste pääsi irtokiekkoon ja laukomaan. Laukauksen reboundkiekko tarjoutuu Saarelalle, mutta kaulaa ei saatu kasvatettua. Puolustusalueella nähtiin tiukkaa vääntöä, ja Zherenko nappasi useamman merkittävän torjunnan. Heikomman toisen erän jälkeen kentällä oli jälleen väkevämpi Ilves, joka sai annettua parempaa painetta vastustajalle. Parikka pääsi lämäämään hyvinkin tulisesti, ja seuraavaksi Oden painoi hyökkäysalueelle pari kertaa määrätietoisesti. KooKoon vastahyökkäyksestä Zherenko kaappasi torjunnan kauniilla kaarella räpsällään.

Joona Ikonen yritti maalia Masinin syötöstä, ja Mäntykivi nappasi kiekon haltuunsa, pitäen sitä jälleen hallussaan vahvasti hyökkäysalueella. Joonas Oden nousi tulittamaan oikeaa laitaa, mutta lukemat eivät muuttuneet. Jarkko Parikka sai useamman suoraviivaisen, lähes tavaramerkikseen muodostuneen viivalaukauksen maalille.

Erän ensimmäinen erikoistilanne syntyi Les Lancasterin otettua kampitusjäähyn puolustusalueella. Alivoimamaali ei kaukana ollut, kun Mäntykivi ja Suomi pääsivät hyökkäämään, ja tilanteeessa maalivahdin liike avasi reilusti tyhjää tilaa maaliin. KooKoo ei ylivoimalla saanut mitään erityistä aikaan, ja Ilves siirtyi heti perään vuorostaan ylivoimalle, kun Radek Koblizek kampitti Les Lancasterin.

Kookoo tasoitti pelin, kun Joose Antonen tarjoili laidasta Sam Lofquistille, joka laittoi rannelaukauksella kiekon maaliin.

Ilves pyrki vielä johtoon Lancasterin ja Parikan lämäreillä. Antti Saarelalle sekä Leo Lööfille tarjoutui mahdollisuudet seuraavana, mutta sekunnit pelikellosta kuluivat ja varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 3-3. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla.

Jatkoaika sujui vahvasti Ilveksen hallussa. Ratkaisua haettiin niin Eemeli Suomen maalineduslaukauksella, kuin Saarelan ja Parikan yhteishyökkäykselläkin. Lancaster ja Santeri Virtanen pääsuvät yrittämään kumpainenkin kahteen otteeseen. Kookoon ensimmäinen maalipaikka näytti jo ratkaisulta, mutta Zherenko kesti. Jatkoajallakaan ei ratkaisua lopulta syntynyt, joten ottelu venyi voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailu venyi viidennelle kierrokselle asti, ja voittomaaliksi jäi Les Lancasterin 3-4 osuma.

Ilves ja kotiyleisö jätti Hakametsälle koskettavat hyvästit
Cyber Mondayn sähköiset tarjoukset Nokia Arenan aitioihin saatavilla verkkokaupasta!
UUTISET