MENUMENU

Otteluraportti

Ilves nollasi HIFK:n ja nousi sarjakolmoseksi

Ilveksen hyvät otteet saivat keskiviikkona jatkoa, kun sarjakolmoseksi noussut kotijoukkue kaatoi HIFK:n Hakametsässä maalein 3-0. Ilveksen maaleista vastasivat Topias Haapanen, Eemeli Suomi ja Joona Ikonen. Riku Helenius torjui 16 laukausta ja palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Avauserä jää maalittomaksi

Ottelun ensimmäiset minuutin olivat varsin tasaista ja tunnustelevaa peliä. Ensimmäiset maalintekopaikat tulivat HIFK:lle, mutta Riku Helenius selvitti tilanteet Ilves-puolustuksen avustuksella. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen IFK:n kultakypärä Erik Thorell pääsi yrittämään poikittaissyötöstä takatolpalta, mutta Liigan syyskuun pelaajana palkitun hyökkääjän suora jatko suuntautui vasemmalta ohi.

Ilveksen ensimmäinen tekopaikka tuli, kun Joona Ikonen käänsi kiekon oikealta laidalta maalille Eemeli Suomelle, mutta kapteeni ajautui pieneen kulmaan, ja lukemat pysyivät 0-0:ssa. HIFK:n Lucas Lessiolle vihellettiin kuitenkin jäähy huitomisesta, ja kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 6.28. Pakkopelin lopussa kanadalaishyökkääjä Mike Halmo oli lähellä iskeä ottelun avausmaalin, mutta maalin edestä irtokiekosta lähtenyt veto nousi kimmokkeen kautta päätyverkkoihin.

12. minuutilla Ilveksen Teemu Lepaus tavoitteli ensin syötöllään maalin eteen noussutta Joose Antosta ja jatkotilanteessa hyökkääjä pääsi itse yrittämään maalintekoa. Matala rannelaukaus painui hieman ohi vasemmalta, ja ottelun avausmaali jäi edelleen odottamaan itseään. Noin minuutin kuluttua HIFK:n viivalaukaus puolestaan kilahti maalin sivurautaan.

Vajaat kolme minuuttia ennen erän päätöstä Mike Halmo kohahdutti Hakametsän yleisöä kovalla mutta puhtaalla avojään taklauksellaan, jonka alle jäi IFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motin. Teemu Lepaus sai vielä tilaisuuden avata ottelun maalihanat, mutta IFK-maalivahti Atte Engren torjui Ilves-hyökkääjän lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Ilveksen painostus tuottaa tulosta

Toisen erän avausminuutilla Ilveksen Arttu Ruotsalainen polki vahvasti hyökkäysalueelle ja ampui suorasta luistelusta oikealta b-pisteeltä. Terävästi lähtenyt laukaus napsahti kuitenkin Atte Engrenin maskiin. Erän seitsemännellä minuutilla Ilves loi vahvaa painetta IFK:n päätyyn. Muun muassa Teemu Lepaus, Oskari Laaksonen ja Olli Vainio pääsivät yrittämään maalintekoa saman vaihdon aikana, mutta hyvin torjunut Engren esti Ilves-pelaajien aikeet. Seuraavalla minuutilla Eemeli Suomi puolestaan pelasi Arttu Ruotsalaiselle vetopaikan b-pisteiden väliin, mutta Ilveksen kultakypärän lyöntilaukaus napsahti Engrenin varusteisiin.

Ilveksen paine jatkui, ja Engren oli jälleen työllistettynä torjuessaan maskin takaa tulleen Mark Floodin vedon. Saman tilanteen yhteydessä IFK:n Kyle Quinceylle tuomittiin jäähy poikittaisesta mailasta. Joose Antonen laukoi ylivoiman alussa kahdesti mutta tuloksetta. Jälkimmäinen laukaus lipsahti jo Engrenin patjojen välistä, mutta kiekko otti patjasta pienen kimmokkeen ja suuntautui ohi maalin.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ottelun ensimmäinen maali näki lopulta päivänvalonsa ajassa 30.43. Juho Liuksiala käänsi kiekon päädystä maalille, ja Topias Haapasen veto lirui kuin liruikin maaliviivan yli vieden Ilveksen 1-0-johtoon. Seuraavassa vaihdossa Quincey otti erän toisen jäähynsä, ja kotijoukkue pääsi uudestaan ylivoimalle. Kiekko liikkui mukavasti, ja tällä kertaa peliväline saatiin verkkoon jo pakkopelin aikana. Juha Leimu tykitti viivasta, ja Eemeli Suomi ohjasi kiekon Engrenin varusteiden kautta sisään. Ilves siirtyi 2-0-johtoon ajassa 32.01.

Seuraava maali oli lähellä syntyä Juho Liuksialan toimesta, mutta maalin kiertäneen hyökkääjän kääntölaukaus painui hieman ohi etuyläkulmasta. Seuraavina minuutteina pelin painopiste kääntyi Ilveksen puolustusalueelle, mutta IFK:n hyvä vaihe ei tuottanut tulosta. Reilut kaksi minuuttia ennen erän loppua IFK:n kapteeni Lennart Petrell nousi vahvasti vasemmalta laidalta maalille, mutta hyökkääjän ratkaisuyritys ei onnistunut. Helsinkiläisten ensimmäinen osuma oli lähellä erän viimeiselläkin minuutilla, mutta viivalaukauksen ohjaus ja Joonas Raskin tekopaikka eivät tuottaneet joukkueelle avausmaalia. Toiselle erätauolle mentiin Ilveksen johtaessa 2-0.

Ikonen iskee kauden ensimmäisensä

Kolmannen erän alussa Ilves pääsi ylivoimalle, kun maalivahti Atte Engren avasi kiekon katsomon puolelle. Laukauksia nähtiin Teemu Lepaukselta, Juha Leimulta ja Arttu Ruotsalaiselta, mutta lukemat pysyivät 2-0:ssa. Kotijoukkue sai heti perään uuden mahdollisuuden, kun Lucas Lessiolle vihellettiin jäähy korkeasta mailasta ajassa 43.47. Juhani Tammiselle pelattiin hyvä tekopaikka IFK-neliön keskelle, mutta Engren reagoi nopeasti Tammisen matalaan laukaukseen. Lopulta Ilveksen vahva paine kuitenkin tuotti illan kolmannen maalin, kun Teemu Lepaus pelasi kiekon takatolpalle ja Joona Ikonen siirsi pelivälineen tyhjiin ajassa 45.24.

Seuraavien minuuttien aikana osumia tai huippupaikkoja ei nähty, ja erän jälkimmäinen puolisko käynnistyi Ilveksen johtaessa 3-0. Erän yhdennellätoista minuutilla Arttu Ruotsalainen ajoi hyökkäysalueelle oikealta laidalta ja ampui terävän laukauksen, joka kuitenkin suuntautui päin Engreniä. Kotijoukkueen seuraava paikka tuli vahvasti laidalta nousseelle Jarkko Parikalle, mutta puolustaja ei onnistunut yllättämään Engreniä patjojen väliin suuntautuneella vedollaan. Ottelu eteni Ilveksen kontrollissa, ja Hakametsän yleisö palkitsi joukkueensa hyvät otteet äänekkäällä kannustuksella.

Ajassa 55.33 IFK pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, kun Juha Leimulle tuomittiin jäähy kampituksesta, ja hetken kuluttua vierasjoukkue otti myös kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Helsinkiläisten avausmaali oli hyvin lähellä, mutta Ilves kesti kuin kestikin ilman takaiskua. Ottelun loppuhetkillä loppuun asti taistellut Joona Ikonen blokkasi vielä heittäytymällä yhden IFK:n laukauksen. Päätössummerin soidessa tulostaululla komeilivat 3-0-lukemat, ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan ansaittua voittoa.

Seuraava ottelu:

Ilveksen viikon toinen ottelu pelataan lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa 10. lokakuuta, jolloin Hakametsään saapuu vieraaksi Jukurit.


Kommentit:

Karri Kivi

Eemeli Suomi

Joona Ikonen

Mike Halmo

Toimittajana Toni Lång, Radio FUN Tampere
Lähde: Kivi | Suomi, Ikonen & Halmo


Seuraava kotiottelu: Ilves-Jukurit keskiviikkona 10.10.

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
10
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
15
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
24
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#32 IKONEN
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#91 HALMO
47
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 31 103 44 73
2. TPS 31 91 69 61
3. Tappara 30 83 72 54
4. HPK 33 90 77 52
5. Pelicans 33 95 83 49
6. Lukko 32 88 94 49
7. SaiPa 31 80 86 48
8. HIFK 31 93 95 45
9. Sport 30 92 101 44
10. Ilves 30 82 86 42
11. KooKoo 31 85 101 41
12. KalPa 32 75 101 39
13. JYP 31 78 80 38
14. Jukurit 31 72 88 35
15. Ässät 31 64 94 32

Lisää aiheita

18.12.2018 / Otteluraportti

Ilvekselle piste heikkotasoisesta ottelusta Oulussa

Oulussa nähtiin heikkotasoinen kamppailu, jossa tuomiot nousivat pääosaan. Kumpaakaan joukkuetta ei suosittu, mutta ottelu latistui tuomioiden ja umpisurkean ylivoimapelaamisen kombinaatiosta. Ilveksen...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Uutinen

Ilves-Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!

Kaupinkadun Ilves-Kaupan joulumyynnit alkoivat maanantaina 10.12. ja päättyvät lauantaina 22.12. Aukioloajat ovat joulumyyntien ajan maanantaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 10-16. Saatavilla on paljon...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Otteluennakko

Ilves päättää vieraskiertueensa Oulussa

Ennen kuin Ilves pääsee viettämään rauhallista joulua, tiedossa on kahden ottelun viikko. Tiistain ottelu Oulussa on samalla tamperelaisten kolmen ottelun vierasputken...

LUE LISÄÄ


17.12.2018 / Uutinen

Lataa Ilveksen mobiilisovellus ja liity Ilves ry:n jäseneksi

Ilveksen virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja...

LUE LISÄÄ