MENUMENU

Otteluraportti

Ilves nollasi HIFK:n ja nousi sarjakolmoseksi

Ilveksen hyvät otteet saivat keskiviikkona jatkoa, kun sarjakolmoseksi noussut kotijoukkue kaatoi HIFK:n Hakametsässä maalein 3-0. Ilveksen maaleista vastasivat Topias Haapanen, Eemeli Suomi ja Joona Ikonen. Riku Helenius torjui 16 laukausta ja palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Avauserä jää maalittomaksi

Ottelun ensimmäiset minuutin olivat varsin tasaista ja tunnustelevaa peliä. Ensimmäiset maalintekopaikat tulivat HIFK:lle, mutta Riku Helenius selvitti tilanteet Ilves-puolustuksen avustuksella. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen IFK:n kultakypärä Erik Thorell pääsi yrittämään poikittaissyötöstä takatolpalta, mutta Liigan syyskuun pelaajana palkitun hyökkääjän suora jatko suuntautui vasemmalta ohi.

Ilveksen ensimmäinen tekopaikka tuli, kun Joona Ikonen käänsi kiekon oikealta laidalta maalille Eemeli Suomelle, mutta kapteeni ajautui pieneen kulmaan, ja lukemat pysyivät 0-0:ssa. HIFK:n Lucas Lessiolle vihellettiin kuitenkin jäähy huitomisesta, ja kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle ajassa 6.28. Pakkopelin lopussa kanadalaishyökkääjä Mike Halmo oli lähellä iskeä ottelun avausmaalin, mutta maalin edestä irtokiekosta lähtenyt veto nousi kimmokkeen kautta päätyverkkoihin.

12. minuutilla Ilveksen Teemu Lepaus tavoitteli ensin syötöllään maalin eteen noussutta Joose Antosta ja jatkotilanteessa hyökkääjä pääsi itse yrittämään maalintekoa. Matala rannelaukaus painui hieman ohi vasemmalta, ja ottelun avausmaali jäi edelleen odottamaan itseään. Noin minuutin kuluttua HIFK:n viivalaukaus puolestaan kilahti maalin sivurautaan.

Vajaat kolme minuuttia ennen erän päätöstä Mike Halmo kohahdutti Hakametsän yleisöä kovalla mutta puhtaalla avojään taklauksellaan, jonka alle jäi IFK:n ruotsalaispuolustaja Johan Motin. Teemu Lepaus sai vielä tilaisuuden avata ottelun maalihanat, mutta IFK-maalivahti Atte Engren torjui Ilves-hyökkääjän lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 0-0.

Ilveksen painostus tuottaa tulosta

Toisen erän avausminuutilla Ilveksen Arttu Ruotsalainen polki vahvasti hyökkäysalueelle ja ampui suorasta luistelusta oikealta b-pisteeltä. Terävästi lähtenyt laukaus napsahti kuitenkin Atte Engrenin maskiin. Erän seitsemännellä minuutilla Ilves loi vahvaa painetta IFK:n päätyyn. Muun muassa Teemu Lepaus, Oskari Laaksonen ja Olli Vainio pääsivät yrittämään maalintekoa saman vaihdon aikana, mutta hyvin torjunut Engren esti Ilves-pelaajien aikeet. Seuraavalla minuutilla Eemeli Suomi puolestaan pelasi Arttu Ruotsalaiselle vetopaikan b-pisteiden väliin, mutta Ilveksen kultakypärän lyöntilaukaus napsahti Engrenin varusteisiin.

Ilveksen paine jatkui, ja Engren oli jälleen työllistettynä torjuessaan maskin takaa tulleen Mark Floodin vedon. Saman tilanteen yhteydessä IFK:n Kyle Quinceylle tuomittiin jäähy poikittaisesta mailasta. Joose Antonen laukoi ylivoiman alussa kahdesti mutta tuloksetta. Jälkimmäinen laukaus lipsahti jo Engrenin patjojen välistä, mutta kiekko otti patjasta pienen kimmokkeen ja suuntautui ohi maalin.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta ottelun ensimmäinen maali näki lopulta päivänvalonsa ajassa 30.43. Juho Liuksiala käänsi kiekon päädystä maalille, ja Topias Haapasen veto lirui kuin liruikin maaliviivan yli vieden Ilveksen 1-0-johtoon. Seuraavassa vaihdossa Quincey otti erän toisen jäähynsä, ja kotijoukkue pääsi uudestaan ylivoimalle. Kiekko liikkui mukavasti, ja tällä kertaa peliväline saatiin verkkoon jo pakkopelin aikana. Juha Leimu tykitti viivasta, ja Eemeli Suomi ohjasi kiekon Engrenin varusteiden kautta sisään. Ilves siirtyi 2-0-johtoon ajassa 32.01.

Seuraava maali oli lähellä syntyä Juho Liuksialan toimesta, mutta maalin kiertäneen hyökkääjän kääntölaukaus painui hieman ohi etuyläkulmasta. Seuraavina minuutteina pelin painopiste kääntyi Ilveksen puolustusalueelle, mutta IFK:n hyvä vaihe ei tuottanut tulosta. Reilut kaksi minuuttia ennen erän loppua IFK:n kapteeni Lennart Petrell nousi vahvasti vasemmalta laidalta maalille, mutta hyökkääjän ratkaisuyritys ei onnistunut. Helsinkiläisten ensimmäinen osuma oli lähellä erän viimeiselläkin minuutilla, mutta viivalaukauksen ohjaus ja Joonas Raskin tekopaikka eivät tuottaneet joukkueelle avausmaalia. Toiselle erätauolle mentiin Ilveksen johtaessa 2-0.

Ikonen iskee kauden ensimmäisensä

Kolmannen erän alussa Ilves pääsi ylivoimalle, kun maalivahti Atte Engren avasi kiekon katsomon puolelle. Laukauksia nähtiin Teemu Lepaukselta, Juha Leimulta ja Arttu Ruotsalaiselta, mutta lukemat pysyivät 2-0:ssa. Kotijoukkue sai heti perään uuden mahdollisuuden, kun Lucas Lessiolle vihellettiin jäähy korkeasta mailasta ajassa 43.47. Juhani Tammiselle pelattiin hyvä tekopaikka IFK-neliön keskelle, mutta Engren reagoi nopeasti Tammisen matalaan laukaukseen. Lopulta Ilveksen vahva paine kuitenkin tuotti illan kolmannen maalin, kun Teemu Lepaus pelasi kiekon takatolpalle ja Joona Ikonen siirsi pelivälineen tyhjiin ajassa 45.24.

Seuraavien minuuttien aikana osumia tai huippupaikkoja ei nähty, ja erän jälkimmäinen puolisko käynnistyi Ilveksen johtaessa 3-0. Erän yhdennellätoista minuutilla Arttu Ruotsalainen ajoi hyökkäysalueelle oikealta laidalta ja ampui terävän laukauksen, joka kuitenkin suuntautui päin Engreniä. Kotijoukkueen seuraava paikka tuli vahvasti laidalta nousseelle Jarkko Parikalle, mutta puolustaja ei onnistunut yllättämään Engreniä patjojen väliin suuntautuneella vedollaan. Ottelu eteni Ilveksen kontrollissa, ja Hakametsän yleisö palkitsi joukkueensa hyvät otteet äänekkäällä kannustuksella.

Ajassa 55.33 IFK pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, kun Juha Leimulle tuomittiin jäähy kampituksesta, ja hetken kuluttua vierasjoukkue otti myös kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Helsinkiläisten avausmaali oli hyvin lähellä, mutta Ilves kesti kuin kestikin ilman takaiskua. Ottelun loppuhetkillä loppuun asti taistellut Joona Ikonen blokkasi vielä heittäytymällä yhden IFK:n laukauksen. Päätössummerin soidessa tulostaululla komeilivat 3-0-lukemat, ja kotiyleisö pääsi tuulettamaan ansaittua voittoa.

Seuraava ottelu:

Ilveksen viikon toinen ottelu pelataan lauantaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa 10. lokakuuta, jolloin Hakametsään saapuu vieraaksi Jukurit.


Kommentit:

Karri Kivi

Eemeli Suomi

Joona Ikonen

Mike Halmo

Toimittajana Toni Lång, Radio FUN Tampere
Lähde: Kivi | Suomi, Ikonen & Halmo


Seuraava kotiottelu: Ilves-Jukurit keskiviikkona 10.10.

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#2 RUOTSALAINEN
6
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
11
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#75 LEPAUS
15
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#57 PARIKKA
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#10 SUOMI
27
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 12 37 14 29
2. Ilves 12 41 29 24
3. TPS 12 32 22 23
4. HPK 13 33 30 22
5. SaiPa 11 31 26 21
6. HIFK 11 38 30 21
7. KalPa 13 31 37 19
8. Pelicans 12 33 29 17
9. Tappara 12 33 34 16
10. Lukko 13 36 44 16
11. Sport 12 34 48 15
12. Jukurit 12 28 30 14
13. JYP 12 31 37 14
14. KooKoo 13 40 51 13
15. Ässät 12 26 43 9

Lisää aiheita

17.10.2018 / Otteluraportti

Voittoputkelle päätös Kouvolassa

Ilves taisteli sitkeästi Kouvolassa ja vaikka vaikeaksi käyneessä kamppailussa se ei johtanut sekuntiakaan tarttui mukaan yksi piste KooKoon napatessa voiton jatkoajalla...

LUE LISÄÄ


16.10.2018 / Otteluennakko

Nappaako Ilves pisteet myös Kouvolasta?

Kouvolan keskiviikkoillassa kohtaavat joukkueet ovat menneet päinvastaisiin suuntiin viime aikoina, sillä vierasjoukkue Ilves on voittanut viisi ottelua perättäin kotijoukkue KooKoon hakiessa...

LUE LISÄÄ


16.10.2018 / Haastattelu

Luottopakiksi kasvanut Jarkko Parikka: Me uskotaan omaan tekemiseen

Ilveksen riveissä on riittänyt alkukaudesta onnistujia. Yksi niistä on 21-vuotias puolustaja Jarkko Parikka, joka on koko sarja plus-miinustilaston kärkinimi. Ilveksen hyvästä...

LUE LISÄÄ


12.10.2018 / Otteluraportti

Ilves nousi murskavoitolla sarjakakkoseksi

Ilves pelasi perjantai-iltana Sportin vieraana Vaasan Kuparisaaressa. Neljä edellistä otteluaan voittanut Ilves löysi toisessa erässä tehovireen ja jatkoi voittoputkeaan vaasalaisten kustannuksella....

LUE LISÄÄ