3. Ilves nousi pisteen arvoisesti jatkoajalle

Ilves nousi pisteen arvoisesti jatkoajalle

Miia Kahila

Tampereen Ilves sai perjantai-iltana vieraita Oulusta, kun runkosarjan viidentenä oleva Kärpät luisteli haastamaan Ilvestä Nokia Arenan jäälle. Ilves oli ottelussa kahden erän jälkeen tappiolla jo 0-3, mutta nousi jatkoajalle kolmannen erän taistelullaan. Jatkoajalla Kärpät teki ylivoimalla voittomaalin ottelun päättyessä lukemiin 3-4 ja. (0-2, 0-1, 3-0, 0-1).

Viikon kolmannen ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin ensin yllättävän aktiivinen ja luisteluvoimainen Ilves, mutta myös virheisiin taipunut kotijoukkue. Oululaiset saivat erään sekä rangaistuslaukauksen (ei maalia) että kaksi kutia Ilveksen maaliverkkoon, joten ensimmäinen erä Kärpille 0-2.

Toisen erän alkupuolella Ilves sai ottelussa ensimmäisen ylivoimansa, mutta se ei tuonut muutosta tilanteeseen. Kärpät sitä vastoin käytti paikkansa hyödykseen, kun Arttu Hyry pääsi puolittaiseen läpiajoon. Kova veto upposi Jakub Málekin vartioimaan Ilves-maaliin ja ottelu oli jo lukemissa 0-3.

Kolmanteen erään tuli nälkäinen Ilves, joka oli päättänyt tehdä ottelusta vielä ottelun. Kotijoukkueen avausmaali nähtiin vihdoin ajassa 47:06, kun Juho Rautanen syötti nappipassin Eetu Päkkilälle, joka veti upeasti kiekon Kärpät-vahti Niclas Westerholmin selän taakse. Kun ottelua oli pelattu 53:57, sai Ilves ottelun toisen ylivoimansa. Keltavihreät eivät kuitenkaan saaneet ylivoimaansa pyörimään ja ottelu jatkui tasaviisikoin. Ajassa 56:14 nähtiin illan hienoin yksilösuoritus. Jo yhden maalin perjantai-iltana iskenyt Eetu Päkkilä hakeutui taitavasti vetopaikkaan ja kavensi tilanteeksi 2-3. Ilveksen oli aika laittaa all in ja maalivahti Jakub Málek poistui työpisteeltään vaihtoaitioon. Tällä kertaa riskinotto kannatti ja ajassa 58:43 Joona Ikonen vei maalillaan Ilveksen jatkoajalle. Ottelun viimeisellä minuutilla Ilves sai vielä rangaistuksen, joten jatkoaika aloitettiin yhden miehen vajaalla.

Jatkoajalla yhden miehen alivoima oli Ilvekselle liikaa ja Kärpät vei ottelun nimiinsä ylivoimamaalilla ajassa 60:54. Piste keltavihreille ja kaksi pistettä Ouluun lukemin 3-4.

OTTELUN RATKAISU: Omassa puolustuspäässä tapahtuneet virheet kahdessa ensimmäisessä erässä maksoivat tänään voiton.

ILLAN ILVES: Eetu Päkkilän taidokkaat suoritukset antoivat joukkueelle mahdollisuuden.

POSIT: Kolmannen erän nousu ja huomenna on Oulussa päivä uus.

Yleisömäärä Nokia Arenalla tänään 8585.

Seuraava ottelu: Oulun Kärpät kohdataan toistamiseen lauantaina 3. helmikuuta klo 18:00, kun on Ilveksen vuoro vierailla Oulussa.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi