3. Ilveksen ruuhkaviikot päätökseen Oulussa

Ilveksen ruuhkaviikot päätökseen Oulussa

Mikko Aaltonen
SU 12.5. klo 01:50

Ilves lataa peli-ilmeen kasvoille vielä kerran tällä viikolla, kun suunta käy Ouluun Kärppien vieraaksi. Samalla aamujunalla Kärppien kanssa Ouluun matkustava Ilves haluaa takuulla jatkaa Raksilassa siitä, mitä nähtiin Nokia Arenalla perjantain ottelun kolmannessa erässä.

Perjantain kamppailu alkoi vauhdikkaasti ja tasaisesti, mutta siitä huolimatta Kärpät oli johdossa ensimmäisellä erätauolla lukemin 2–0 Teemu Turusen ja Ville Koivusen maaleilla. Ennen Turusen tekemää avausmaalia Jakub Málek ehti nollata Koivusen rangaistuslaukausyrityksen.

Toisessa erässä Arttu Hyryn napakka rannelaukaus lisäsi oululaisten karkumatkaa entisestään, jonka myötä Ilveksen edessä oli aikamoinen vuori kiivettävänä.

Kolmanteen erään Ilves tuli kaikkensa antaen ja lopulta Eetu Päkkilä toi kahdella upealla maalillaan Ilveksen maalin päähän Kärpistä. Valmennuksen otettua Málekin maalilta pois, onnistui Joona Ikonen tasoituksessa hurjan pyörityksen jälkeen. Jatkoajalle Kärpät pääsi kuitenkin ylivoimapelin siivittämänä, kun Adam Clendening istui varsinaisen peliajan lopussa saamaansa rangaistusta kampituksesta. Tuon ylivoiman aikana Joonas Kemppainen pääsi survomaan oman yrityksensä irtokiekon Ilveksen maaliin ja ylimääräinen piste ottelusta pakattiin Kärppien matkaan.

Edellisellä Oulun vierailulla Ilves oli parempi maalein 6–3. Tuon illan Ilves-sankareita olivat tehot 2+1 kirjannut Juuso Könönen sekä alivoimalla komean osuman viimeistellyt Jérémy Grégoire.

SEURAA HEITÄ:
Kokeneet sentterit Oula Palve ja Peter Tiivola löysivät toisistaan taisteluparit perjantain kamppailussa. Taitojaan pelaajat esittelivät kiekollisena kumpikin vuorollaan ja fyysistä paremmuutta mitattiin välillä kaksinkamppailuissa niin pelin käydessä kuin pelikatkoillakin. Playoff-tunnelmaista asetelmien hakemista oli nähtävillä kaukalossa muutenkin, joten lauantai-illasta Raksilassa tulee takuulla kiihkeä.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Oulun Energia Areenalla Raksilassa kello 18.00. MTV Urheilun suora lähetys alkaa kello 17.45. ILVES+ ottelulähetys käynnistyy kello 17.00.