Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Porin Ässät ja nousi lopulta voittoon vaikeiden vaiheiden jälkeen ja pääsi juhlimaan 4-2 kotivoittoa. Ilveksen maaleista vastasivat jarkko Parikka, Miro Nalli, Teemu Lepaus ja Eemeli Suomi. Eetu Mäkiniemi torjui 23 kertaa.

Avauserä mennään tasatahtia

Pelin alussa ensimmäisenä maalipaikalle pääsi Ässät, mutta Eetu Mäkiniemi nappasi muutaman varman torjunnan kiekon pomppiessa maalinedustalla. Kiekko pomppi muutenkin vaarallisesti Ilves-maalilla useampaan kertaan ottelun alussa.

Ajassa 5.29 Joose Antonen löysi hyvällä syötöllä Jarkko Parikan, joka otti pari potkua kohti maalia ja laukoi Ilveksen 1-0 johtoon tarkalla laukauksella ohi Atte Tolvasen.

Ottelu aaltoili päästä päähän ja molemmat maalivahdit selvisivät tilanteista lopulta kohtuullisen helpolla. Ajassa 12.52 Ilves pääsi ylivoimalle, kun Jakob Stenqvist kiskaisi kiekon katsomoon. Ylivoima pyöri erinomaisesti ja oli pienestä kiinni, että kiekko ei löytänyt maaliin ykkösylivoiman pyöritettyä reilun minuutin.

Ässien selvitettyä alivoiman aiheutti Matias Maccelli ylirohkealla pelaamisella tilanteen, jossa Peter Tiivolalla oli tyhjä maali edessään. Tiivola laukoi, tuuletti ja jäi epäuskoisesti katsomaan kiekon pölläytettyä ainoastaan sivuverkkoa. Ajassa 17.10 Maccelli laitettiin rangaistusaitioon tämän huitaistua mailan Ässä-puolustajan käsistä.

Ilveksen vaikeudet kasautuivat, kun jatkosopimuksen tehnyt Aleksi Elorinne huitoi maalipaikassa ollutta Mika Niemeä. Kahden miehen ylivoima tarvitsi ainoastaan 24 sekuntia toimiakseen, kun Kasper Kotkansalo laukoi kiekon unelmalaukauksella ylänurkkaan tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 18.35.

Tolvanen loistaa rikkonaisessa erässä

Ilves selvitti jäljelle jääneen rangaistuksensa ja heti perään Joonas Järvinen nosti kiekon katsomoon ajassa 20.31 Ilves pyöritti jälleen pitkään, mutta syöttöjen laatu jätti toivomisen varaa ja huippupaikat jäivät syntymättä.

Ilves pääsi uudelleen ylivoimalle ajassa 2501, kun otto Kivenmäki kampitti hyökkäyspäässä Kalle Maalahden. Ilveksen ylivoima meni kuitenkin jälleen hieromiseksi ja Ässät selvisi lopulta vaivatta. Välittömästi rangaistuksen jälkeen Ilveksen nelosketju loi kahdella hyvällä syötöllä Erik Autiolle huippupaikan, mutta Atte Tolvanen nappasi upean hanskatorjunnan ja peliä jatkettiin tasalukemissa.

Ajassa 28.42 nähtiin erikoinen tuomio, kun Ilves sai samassa tilanteessa kaksi rangaistusta. Nikolas Matinpalon saatua jäähyn kampituksesta ja Antti Saarelan huitomisesta. Ilves pelasi loistavasti alivoiman ja Ässät haki ratkaisua yllättävän kaukaa maalista. Joukkueiden ollessa tasalukuiset ajassa 31.31 Ilves sortui vaihtovirheeseen ja joutui jälleen alivoimalle. Ilves pelasi jälleen hyvän alivoiman ja selvitti tämänkin rangaistuksen.

Rangaistusten jälkeen Ilves sai omat paikkansa, mutta Tolvanen torjui Teemu Väyrysen ja Aleksi Elorinteen laukaukset. Ilves hallitsi, mutta Tolvanen napsi kiinni yritykset läheltä ja kaukaa. Rangaistusten ulkopuolella Ilves hallitsi erää selvästi, mutta ei saanut ohitettua Atte Tolvasta.

Ilves nousee voittoon päätöserässä

Vierasjoukkue Ässät sai unelma-alun kolmanteen erään, kun jo puoen minuutin pelin jälkeen tilanteeksi muutettiin 1-2. Eetu Mäkiniemi torjui Stenqvistin laukauksen suoraan Sebastian Wennströmin lapaan ja tällä oli helppo työ lakaista paluukiekko maaliin.

Peli aaltoili ilman huippupaikkoja, kunnes ajassa 25.52 Ilves nousi tasoihin. Eetu Päkkilä pääsi katkoon keskialueella ja pelasi hyvällä syötöllä Miro Nallin puolittain läpi. Nalli katsoi tarkkaan ja laukoi ranteella ottelun tasoihin 2-2.

Illan komein osuma nähtiin seuraavaksi, kun Joose Antonen taisteli itsensä kiekkoon ja pelasi kiekon Matias Myttyselle, joka esitti upean liikkeen ja pelasi kiekon takatolpalle, josta Teemu Lepaus sai putata kiekon maaliin. 3-2 osuma syntyi ajassa 51.27.

Ilves syttyi maalista ja seuraavat hetket kiekko olikin jatkuvasti Ässien alueella. Tolvanen selvitti kuitenkin yritykset, joista paras osui Eemeli Suomelle, jonka Myttynen vapautti yksin Tolvasta vastaan. Toisessa päädyssä Eetu Mäkiniemi vesitti Ässien vaarallisen vastahyökkäyksen.

56 minuutin kohdalla Teemu Väyryselle aukesi hyvä paikka, mutta laukaus painui aavistuksen ohi maalin. Ässät otti aikalisän ajassa 57.24 ja samassa ajassa Atte Tolvasen pois maaliltaan. Ässät puristi Ilves-viisikon todella ahtaalle ja ainoastaan Eetu Mäkiniemen mahtavat torjunnat estivät tasoituksen. Lopulta Matias Myttynen pääsi katkoon ja vapautti Eemeli Suomen maalintekoon ajassa 59.04.

4-2 loppulukemiin päättyneen ottelun parhaita pelaajia olivat molemmat maalivahdit.

Aleksi Elorinteelle jatkosopimus
Ilves beats Ässät
UUTISET